Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Szentpétervár látványos palotái
·  Petrodvorec és Carszkoje Szelo kastélyai
·  Szuperexpresszel a két város között
·  Moszkva székesegyházai és a Kreml

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (12)

1. NAP: BUDAPEST – MOSZKVA

Indulás Budapestről, közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés után autóbuszos városnézés. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a „Hét nővér” építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Majd utunkat folytatjuk és célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A XVI–XVII. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíre­sebb műemléke, Világörökség. A kolostor temetőjében számos híresség sírja található, mint például: Bulgakov, Gogol, Csehov, Prokofjev. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Ezt követően a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművet keressük fel. Autóbuszos városnézésünk az UNESCO Világörökség listáján szereplő Vörös téren ér véget. A tér főbb látnivalói: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. Este a szállás elfoglalása.

2. NAP: KREML – NEMZETI KÉPTÁR – ARBAT

Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagy­hatatlan, szintén a Világörökség részévé vált Kreml és Kincstár megtekintésével, melyhez metróval utazunk. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij-a Blagovescsenszkij- és az Arhangelszkij-székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák Palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel, a régebben fegyvertárként működő épületben ma, a cári udvar tárgyi emlékei láthatóak. Megtekinthetők a cári koro­názási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek. Kreml és Kincstár (metróval): kb. 23.500,- Ft Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti Képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Nemzeti képtár – Tretyakov és Metro (metróval): kb. 11.500,- Ft A szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során meg­tekintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is. Este fakultatív séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd napunk az esti Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épüle­tek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos). Arbat – Esti Moszkva: kb. 10.500,- Ft

3. NAP: SZERGIJEV POSZÁD – VDNH

Reggeli után fakultatív programként egy kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centru­mába. A program végén ebéd Szergijev Poszádba, egy hagyo­mányos orosz éteremben. Szergiev Poszad (Zagorszk) ebéddel és VDNH központ: kb. 29.700,- Ft. A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keressük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A kiállítási terület egyik érdekes látnivalója a szovjet filmek főcíméből ismert, az 1937-es pári­zsi világkiállításra készült Munkás és kolhozparasztnő szobor. A park közvetlen közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, melyben a Vosztok-1 is megtalálható. Ebben az űrhajóban kerülte meg Gagarin a Földet. (A múzeumlátogatás egyénileg történik; belépőjegy a helyszínen fizetendő: kb. 250 rubel.) A szállodába metróval utazunk vissza.

4. NAP: KOLOMENSZKOJE – SZENTPÉTERVÁR

A reggelit követően autóbusszal a belvárosba, a Vörös térre megyünk, ahol egyénileg a következő lehetőségek közül választhatnak: Lenin mauzóleum (ingyenes belépés), Vaszilij Blazsennij székesegyház (belépő a helyszínen, külön fize­tendő), GUM áruház, Zarjadje park. Ezt követően, Kolomenszkoje Építészettörténeti Múzeumot keressük fel. A terület korábban önálló település volt, melynek határában az orosz cárok egykori nyári rezidenciája állt. Itt található Nagy Péter 1702-ben készült arhangelszki faháza is. További főbb látnivalók a XVI. századi Szent György-harangtorony, a XVII. századi víztorony és a Kazanyi Istenanya-templom. Kolomenszkojéból transzfer a pályaudvarra. Utazás Szentpétervárra Sapsan szuperexpresszel. A 600 kilomé­teres távolságot mindössze 4 óra alatt tesszük meg, utazásunk sebessége eléri a 250 km/órát. Szállás elfoglalás.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – ERMITÁZS

A reggelit követően autóbuszos városnézés, mely során meg­tekintjük a nyüzsgő városközpontot, a Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sír­jait. Sétát teszünk a Palota téren, megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakul­tatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti kiállításává nőtte ki magát. Néhány név a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Ermitázs: kb. 12.500,- Ft Délután fakultatív programként, hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Sétahajózás a Néván: kb. 9.500,- Ft

6. NAP: PUSKIN – PAVLOVSZK

A reggelit követően fakultatív kirándulást javaslunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadász­területe volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben – többek között – említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza. Puskin – Pavlovszk: kb. 29.500,- Ft Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltö­zött művészek előadásában. Folklór est: kb. 18.500,- Ft

7. NAP: PETRODVOREC

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást aján­lunk Petrodvorecbe. Kastély és park, az orosz művészetek kin­cse, ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park – szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal – tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes leg­kiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani reziden­ciája volt. Petrodvorec: 27.000,-Ft. Visszaérve a városba gyalogos városnézés, amely során a híres és hangulatos Nyevszkij sugárúttal ismerkedünk részletesebben.

8. NAP: SZENTPÉTERVÁR – BUDAPEST

A reggeli órákban kijelentkezés a szállodából, majd meglá­togatjuk Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templo­mait, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan 12.000 Ft-nak megfelelő rubelben (jelent­kezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők). A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumként épült, belső falait féldrágakövekből kirakott mozaikok díszítik. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma. Délután transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.

Fakultatív kirándulások és repülőjegyek árai változhatnak, 2022 februárjában véglegesednek. Oroszországban kötelező a vízum, melyhez szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, illetve a hazaérkezéstől számított min. 6 hónapig érvényes útlevél

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Komáromi István és felesége
Komárom
2020.08.13

Jó kis utazás volt, leszámítva, hogy alig aludtunk. A hidak kinyitásáról is hajnalban értünk vissza a hotelbe, de kora reggel indult a következő program. Sebaj, rengeteget láttunk a városokból és igazából ezért mentünk. Minden jó volt, már mennénk vissza újra.

 • 5.0
Fehérvári Ottó és Ottóné
Tapolca
2019.08.26

Minden nagyon tetszett. Mi nem mentünk az esti programokra, mert korunk miatt már fáradtak voltunk. A belvárosban volta szállásunk, de nem volt hangos egyáltalán, tudtunk pihenni. Ljuba nagyon kedves ifjú hölgy, mégis rengeteget tud a városokról. A szállodákban nem igazán oroszos a vacsora, inkább nemzetközi. De a Szergijev Poszádi úton viszont igazi orosz ebédet ehettünk. Férjem teljesen odáig volt, hogy ihatott csapolt és dobozos Zsiguli sört is.

 • 5.0
özv. Kiss Tivadarné
Bp.
2019.06.23

Kétszer ennyi időt is el lehetne tölteni ezekben a városokban. Mindenn sarkon ott a történelem. A buszokon nincs ültetés, így néha vita volt a helyekből, de a kinti idegenvezetők nagyon sokat segítettek. Jó, hogy ott lakó emberek a kísérők, ismernek minden helyet. A fehér éjszakák szépek voltak, sokáig lehetett sétálni a városban. Tetszet az út.

 • 4.8
Hajni és Péter
Tatabánya
2019.06.13

A közlekedés jó volt nagyon. Igaz, hogy hajnalban repülünk odafelé, de majdnem egész nap megmarad. Hazaút is este volt, így az is egész nap volt. A vonatút nagyon tetszett, észre sem vettük és máris Moszkvában voltunk. Nem mentünk el minden programra, hogy maradjon kis szabadidőnk. Hát, elő kellett bányászni a minimális orosz emlékeinket, mert meglepő, hogy mennyire nem beszélnek az emberek angolul, ha az utcán kérdeztem valakit. De ennek ellenére is hatalmas élmény volt az első orosz utunk. Biztos nem az utolsó volt!

 • 5.0
Név nélkül
Budapest
2019.04.13

Minden tetszett, a programok, szállás, ellátás. Egyedül a moszkvai szálláson volt gyenge a wifi jel a szobában, de a lobbyban már jó volt. Sokat dobott az úton, hogy a helyi kísérők rengeteg személyes történettel ki tudják egészíteni a kötelezőt.

 • 4.8
Ivett és Roland
Budapest
2018.10.13

A cégünkhöz érkező orosz vendégről kiderült, hogy szentpétervári. Annyi szépet mondott a városról, h nem volt kérdés, utazni kell. A moszkvai kombinációval pláne csalogatott bennünket. A végén aztán jó fáradtan, de tele élményekkel értünk haza. Tartalmas 8 nap volt, az biztos. Mindenki a svájci csokoládéktól ájul el, közben az orosz csoki is világszínvonalú szerintem. Pont a szállodánk mellett volt nem messze egy üzlet, nem volt nehéz elcsábulni. Biztos visszamegyünk, de persze nem csak a csoki miatt.

 • 5.0
Szabó Aranka és János
Dunaújváros
2018.09.13

Azt tudtuk, hogy nem Oroszország a világ legolcsóbb országa, de így utólag nem sajnáljuk a kifizetett összeget. Nagyon jól éreztük magunkat, talán a kicsit feszített program miatt estére már fáradtak voltunk. Kényelmes szobát kaptunk mind a két városban, jók voltak. Kiderült, hogy Mónikával, a leningrádi idegenvezetővel vannak közös ismerőseink. Ha nem is jövőre, de később vissza akarunk menni.

 • 5.0
H. Edit
Pilis
2018.08.13

A Lenin mauzóleum tényleg létezik, évek óta szerettem volna személyesen is meggyőződni erről. Viccet félretéve, fantasztikus városokban jártam, álmaimban nem gondoltam volna, hogy ilyen hatással lesznek rám. A szállásokon alig voltam, ha volt egy kis szabadidőm, inkább a várost jártam. A vacsorát direkt nem fizettem be, hogy addig is szabad legyek. Orosz tudás nélkül maradt a mutogatás, de így is jó volt minden. Nagyon tetszettek a kimondottan oroszos ételeket kínáló gyorséttermek, mindig találtam vmi újdonságot. A látnivalókról napokig lehetne mesélni. Oroszország nagyon megfogott, sajnálom, hogy nem utaztam ide már korábban is.

 • 5.0
T. Imre és Kata
Pécs
2018.07.26

Nehéz lenne megmondani, hogy melyik a szebb város. Nagyon másak, összehasonlítani is alig lehet. A múzeumok, templomok nagyon szépek, fel vannak újítva. Ha valaki minden programra befizet (mi igen), akkor szépen be lesz osztva az ideje. Jók a helyi idgenvezetők, a hotel is megfelelt a várakozásainknak. Moszkva méreteihez képest szerintem keveset láttunk, oda biztosan visszamegyünk még.

 • 5.0
Molnár Józsefné
Budapest
2018.07.20

Szuper szervezés és professzionális idegenvezetés! Nagyon megnyugtató volt, hogy bármikor számíthattam az idegenvezetőnk segítségére. Először utaztam Önökkel de biztosan nem utoljára!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Szentpétervár - Moszkva úthoz hasonló utazások