Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

-          Hangulatos Valentin napi vacsora lehetősége

-          Részletes városnézés Prágában,

-          Négy cseh város megtekintése

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest–Cesky Krumlov-Ceske Budejovice (450 km)

Reggel indulás, majd Ausztriát érintve, megyünk Csehországba. A határátlépés után nem sokkal érkezünk meg Csehországba. Első megállónk Cesky Krumlovban lesz, mely szerepel a világörökségek listáján. Egy igazi gyöngyszem a Moldva folyó mentén. Cesky Krumlov történelmi negyedét az UNESCO 1992-ben a világörökség részének nyilvánította. A krumlovi vár a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vára. Öt udvarból és negyven épületből áll és hozzá tartozik egy hét hektáros kastélypark is. A város egyik jelképe a kör alakú vártorony. Egyedülálló látványosság a jó állapotban fennmaradt barokk színház, amelyhez hasonlóból csak néhány van a világon. Ezt követően utazunk tovább Ceske Budejovicébe. A belvárosban, a főtéren és környékén megtekintjük a városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort… Este érkezünk **** -os szállásunkra, ahol egy hangulatos, fakultatív gyertyafényes Valentin-napi vacsorát tudnak elfogyasztani, egy pohár pezsgővel  a szálloda szép éttermében. (1 éj)

2. nap: Ceske Budejovice- Hluboka- Plzen- Prága

Reggelit követően Hlubokába utazunk. Egy kisebb sziklaszirt tetején álló XVI. századi kastély először barokk, majd ezt követően angol gótikus stílusban épült. (Gyalogos hegyi sétával érjük el a díszparkját és a bejáratot). A kastély 140 gazdagon berendezett szobával és 11 toronnyal büszkélkedik. Látogatásunkat követően irány Plzen, mely 2015-ben Európai Kulturális Fővárosa volt. Sétálhatunk a tágas Köztársaság téren, mely Csehország legnagyobb tere. Láthatjuk a reneszánsz Városházát, melynek emeletén megtekinthető a Serfőzők próbapadja, amelyhez egy aranyos történet köthető. Folytatjuk utunkat a gótikus Szent Bertalan templomhoz majd az Urquell Sörgyárba teszünk egy kóstolóval egybekötött látogatást. Aki szeretne, természetesen vásárolhat is. Továbbutazunk a cseh fővárosba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. ( 2 éj)

3. nap: Prága (50 km)

Reggeli után városnézés Prágában. Sétánkat Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyművesek utcáját. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról és láthatunk mutatványosokat, zenészeket és festőket is, akik a nyüzsgő turistatömeg hangulatát csak fokozni tudják. Továbbhaladunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. Este prágai szállodánkban fakultatív vacsora.

4. nap: Prága – Kutna Hora – Telč – Magyarország (570 km)

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutna Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melynek felkeresése nemcsak különleges, de egy kissé megrázó élmény is. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben a város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Csehországot és Szlovákiát elhagyva rajkai határátlépés után az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Min. létszám: 35 fő


Krumlov vár 320 CZK
Hubloka vár 270 CZK
Urquell Sörgyár 250 CZK
Prága vár 250 CZK
Szent Borbála katedrális 120 CZK
Csontkápolna 90 CZK


Belépők ára: kb. 1300 CZK

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Szerelmesek hétvégéje Csehországban úthoz hasonló utazások