Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Hangulatos Valentin-napi vacsora
·  Az „arany város”, Prága felfedezése
·  Sörkóstolás az Urquell Sörgyárban

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – CESKY KRUMLOV – CESKE BUDEJOVICE

Reggel indulás, majd Ausztriát érintve megyünk Csehországba. A határátlépés után nem sokkal érkezünk meg Csehországba. Első megállónk Cesky Krumlovban lesz, mely szerepel a világ­örökségek listáján. Egy igazi gyöngyszem a Moldva folyó men­tén. Cesky Krumlov történelmi negyedét az UNESCO 1992-ben a világörökség részévé nyilvánította. Egyedülálló látványosság a jó állapotban fennmaradt barokk színház, amelyhez hason­lóból csak néhány van a világon. Ezt követően utazunk tovább Ceske Budejovicébe. A belvárosban, a főtéren és környékén megtekintjük a városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort… Este érkezünk ****‑os szállásunkra, ahol utasaink egy hangulatos, Valentin-napi vacsorát tudnak elfogyasztani, egy pohár pezsgővel a szál­loda szép éttermében, majd szállás. (1 éj)

2. NAP: CESKE BUDEJOVICE – HLUBOKA – PLZEN – PRÁGA

Reggelit követően Hlubokába utazunk. Egy kisebb sziklaszirt tetején álló XVI. századi kastély először barokk, majd ezt köve­tően angol gótikus stílusban épült. Látogatásunkat követően irány Plzen, mely 2015-ben Európai Kulturális Fővárosa volt. Sétálhatunk a tágas Köztársaság téren, mely Csehország legna­gyobb tere. Láthatjuk a reneszánsz Városházát, melynek eme­letén megtekinthető a Serfőzők próbapadja, amelyhez egy aranyos történet köthető. Folytatjuk utunkat a gótikus Szent Bertalan templomhoz, majd az Urquell Sörgyárban teszünk egy kóstolóval egybekötött látogatást. Aki szeretne, természetesen vásárolhat is. Továbbutazunk a cseh fővárosba, ahol elfoglaljuk ****-os szállásunkat. (2 éj)

3. NAP: PRÁGA

Reggeli után városnézés Prágában. Sétánkat Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen fel­újították a fogalommá vált Aranyművesek utcáját. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. Továbbhaladunk a belvárosban a főtérig. Itt megte­kintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Este prágai szállodánkban vacsora.

4. NAP: PRÁGA – KUTNA HORA – TELČ – BUDAPEST

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutna Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist. A város peremén található egy csontkápolna, melynek felkeresése nem­csak különleges, de egy kissé megrázó élmény is. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben a város egységes han­gulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthe­tünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Az esti órákban érkezünk Budapestre, ezután mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Krumlov vár320 CZK
Hubloka vár300 CZK
Urquell Sörgyár250 CZK
Prága vár250 CZK
Szent Borbála katedrális120 CZK
Csontkápolna100 CZK

Belépők ára: kb.: 1340 CZK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Szerelmesek hétvégéje Csehországban úthoz hasonló utazások