Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 28 - Január 02.
885 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Burj Khalifa, a világ egyik legmagasabb épülete
·  Az érdekes formájú 7*-os szálloda, a Burj Al Arab
·  Tüzijáték az Ain Dubainál
·  Jeeptúra és BBQ vacsora a sivatagban

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + hajós vacsora + gálavacsora
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

0. NAP: BUDAPEST – DUBAI

Várhatóan az esti órákban elutazás Budapestről Dubaiba. Éjszaka a repülőn.

1. NAP: DUBAI

Érkezés Dubaiba a reggeli órákban, transzfer a Marina Byblos ****-os szállodába (5 éj). Érkezésünket követően csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, és a szobák elfoglalásáig szabadidő lesz. Ezen szabadidő alatt használhatjuk a szál­loda közösségi tereit, köztük a hatalmas szálloda tetején lévő medencét a napozóágyakkal, a pool bárral, de a 10 perc sétára lévő tengerpartra, vagy a nemrég átadott, alig pár száz méterre lévő Ain Dubai óriáskerékhez is elmehetünk, mely a világ leg­nagyobb ilyen építménye. Aki szeretne a szálloda közelében lévő hatalmas bevásárlóközpontban is nézelődhet, vásárolhat, étkezhet. Kora délután, várhatóan 14:30 körül elfoglalhatjuk szobáinkat, ahol folytathatjuk a pihenést, de aki aktív élményre vágyik, a közeli Madame Tussauds panoptikumot is felkeres­heti. Este a közeli Marina csatornáin egy vacsorával egybekö­tött hajókázáson veszünk részt. A vacsora elfogyasztása közben megcsodálhatjuk a kivilágított felhőkarcolókat. A program után visszatérünk a szállodába.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első megálló­helye a csatorna partja, a Marina városrészben, a világhírű csa­vart toronnyal (Infinity Tower) szemben lesz. Ezt követően a híres Pálma-szigetre buszozunk, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát és az érdekesen kialakított apartmanokat. Mivel magánterület, ezért a buszból kiszállni csak egy meghatározott helyen lehet. Tovább haladva egy kicsit hosszabb megálló követ­kezik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek „Dubai Velencéje”-ként emlegetnek. Itt szabadprogram, emléktárgyak vásárlási lehetősége. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodá­nál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és egyik leglátogatottabb célpontja. A hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé ves­szük az irányt, ahol megtekinthetjük a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A kirándulást a Textilpiacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creeken, hogy meglátogassuk a Fűszerpiacot és az Aranypiacot. Itt kedvező áron vásárolhatunk, vagy csak gyönyörködhetünk a gazdag kínálatban. A délután második felében, a több mint fél millió négyzetméteres területével, a világ 2. legnagyobb bevá­sárlóközpontjába, a Dubai Mallba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb építményébe, a Burj Khalifába. A felhőkarcoló azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzete­sen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (75 USD/fő), amivel a 124. és a 125. emeleten csodálható meg a panoráma. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, ezalatt a Dubai Mallban tölthetik el idejüket. Érdekesség, hogy itt talál­ható a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely részben a bevásárlóközpont folyosójáról is megtekinthető, ingyenesen. A Dubai Mall előtt van a világ legnagyobb zenére „táncoló” szökő­kútja, amelynek műsorát a kora esti órákban mi is megtekintjük. Érdekes belegondolni, hogy ezt a különleges vízijátékot egy vala­mikori homoksivatagban hozták létre. A program végén a busz visszavisz bennünket a szállodába, ahol fakultatív vacsora.

3. NAP: ABU DHABI KIRÁNDULÁS ÉS SZILVESZTER DUBAIBAN

Reggeli után az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk el egy fakultatív kirándulás kereté­ben. A várost az arab ékkőként is emlegetik. Első megállónk a Sheikh Zayed Nagymecset lesz, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legnagyobb mecsete. A hatalmas márvány épü­let mindenkit elkápráztat, lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény. A mecsetet előírt útvonalon tudjuk bejárni, ezt köve­tően a látogatóközpontban lehetőségünk lesz szuvenír vásárlá­sára. Folytatva programunkat az Emirates Palace-hoz megyünk, ami Abu Dhabi elsőszámú és legszebb luxusszállodája, márvány és gránit palota, 24 karátos színarany díszítéssel. Nemrégen új látványossággal bővült a város, megnyitották a Qasr Al Watan elnöki palotát, melyet mi is felkeresünk. A látogatók betekintést nyernek a palota kiállításain keresztül az emirátus kormányzási rendszerébe és kultúrájába. Programunk végén fotószünetre megállunk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt. Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Abu Dhabi kirándulás: 140 USD (fizetés a helyszínen a csoportkísérőnek).

A kirándulás után kora este egy kis pihenőt tartunk a szállodában, majd pedig egy vacsorás gálavacsorán veszünk részt a szállodánkban. Éjfélhez közeledve, aki szeretne kisétálhat a mindössze pár percre lévő tengerpartra, ahonnan megtekinthetjük az Óriáskerék fényjátékát és a látványos visszaszámlálást követően a tengerpart homokjában állva nézhetjük meg a fényűző tűzijátékot. Az éjszaka további részében visszatérve szállodánkba folytatódik az evés-ivás és szórakozás.

4. NAP: DUBAI – FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után pihenés, félnapos szabadprogram. Lehet pihenni a szállo­dai medencénél vagy a sétatávolságban lévő közeli tengerparti strandon. Aki szeretne, egyénileg (metróval vagy taxival) beme­het a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz néze­lődni, vásárolni. Délután fakultatív programlehetőség: sivatagi szafari. A terepjárókkal a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sivatag szépségét, és tesztelhetjük sofőrünk vezetői képessé­gét. Ezután egy sivatagi táborba érkezünk, ahol megismerked­hetünk a helyi hagyományokkal és kultúrával. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív siva­tagi jeep túra programmal, vacsorával: 34.000,- Ft. A programot követően visszatérünk a szállásunkra. Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

5. NAP: DUBAI – BUDAPEST

Reggelit követően szabadprogram. Délig kijelentkezünk a szobánk­ból, csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, így szabadon tölthetjük el a reptéri transzferig az időt. „Metróval” (mely Dubajban igen látványos magasvasútként működik) a Dubai Frame-hez is elmehetünk, melynek keskeny képkeretszerű alakja igazi mér­nöki bravúr. A szabadidő alatt kényelmesen meg is ebédelhetünk, mielőtt kiindulnánk a reptérre és hazautaznánk Budapestre. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés várhatóan a késő esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

feltöltés később

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Szilveszter Dubaiban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Garantált indulásGarantált indulás
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.

529 000 Ft-tól