Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 28 - Január 01.
304 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Bazárlátogatás
·  Mecsetek esti fényben
·  Aranyszarv-öböl
·  Szilveszteri hajókázás a Boszporuszon

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP. BUDAPEST – ISZTAMBUL

Menetrend függvényében a kora délutáni órákban érkezünk Isztambulba, majd az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) kezdjük a város felfedezését. A világ egyik, ha nem a leg­ismertebb bazárja, melyet 18 kapun lehet megközelíteni és kb. 4000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglaljuk szállásunkat (4 éj).

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után egész napos városnézés a két kontinensen elte­rülő Isztambulban. A bizánci építészet csúcsának is tartott, 537-ben emelt Haghia Sofia katedrálisban (ma mecset) kez­dünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert építészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához (vagy Bazilika Ciszternához), mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Annyira különleges, hogy többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Kék-mecsetet tekintjük meg, mely nevét a káprázatos kék csempékről kapta. Falai közt iskola, kórház és I. Ahmet szultán feleségének síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztratív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra.

3. NAP: ISZTAMBUL

Ezen a napon fakultatív program keretében folytatjuk Isztambul megismerését. A gazdagon díszített Dolmabahce palota megtekintésével kezdünk. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a párizsi operaházat: 285 szobája, 46 terme, 6 fürdője mind a szultán családjának kényelmét szol­gálta valaha. Majd a Boszporuszon hajózunk, mely a város két oldalát köti össze. A Galata-híd lábánál elhelyezkedő Yeni Cami mecset belső tereit a megannyi kupola teszi légiessé, a falakat díszitő kékes-zöldes színű mozaikok páratlan látványt nyújtanak. Utána irány a Fűszerbazár, a város lerégebbi bazárja, ahol valaha a fűszerek mellett gyógyszereket is árultak.

Egész napos fakultatív program és hajózás költsége: 100 €

4. NAP: ISZTAMBUL

Ezen a napon a szilveszteri vacsoraestig szabadprogram, vásárlási lehetőséggel, egyéni sétával.  Este hajózás a Boszporuszon díszvacsorával, korlátlan italfogyasztással és programokkal: kora este transzfer a kikötőbe, majd részt veszünk a szilveszteri mulatságon: tradicionális török est: néptáncosok, hastáncosok műsorát élvezhetik a vendégek, majd a méltán népszerű török dj-k is hajnalig szórakoztatják a vendégeket. A korábban nappali fényben megismert épületek esti fényben csillognak és csodás hátteret adnak a szilveszter éjszakájának. A hajón történő szilveszteri vacsorás est korlátlan italfogyasztással: 215 €.

5. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST

A kései reggeli után elhagyjuk a szállodát, a városfalakon kívüli területre megyünk, az Aranyszarv-öböl bal partjára, innen felvonóval kapaszkodunk fel a Pierre Loti Dombra, ahonnan az Aranyszarv-öbölre nyílik páratlan kilátás, mely mind a családok, mind a turisták számára közkedvelt kirándulóhely. A hely számos török sorozatban is helyszínkén szerepelt. Majd a Taksim térre megyünk, ahonnan az Istiklal sugárút nyílik. A modern boltok közt pompás XIX. századi házsor található, melyekben számos étterem, bár, kávézó, bolt helyezkedik el. Betekinthetünk katolikus (Páduai Szent Antal), protestáns (Luteránus), szír monofizita (Szűz Mária) vagy ortodox (Szentháromság) templomba vagy akár zsinagógába is. Az utcán fut végig az egyik emblematikus piros nosztalgia villamos vonala is. A séta után transzfer a repülőtérre és a menetrend függvényében utazunk Budapestre. 

feltöltés később

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Szilveszter Isztambulban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Isztambul városlátogatás
Isztambul városlátogatás
5
NAP

4.7

7 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivalót kínál e fantasztikus város. Történelmi helyszínek, látnivalók sora emlékeztet a város kiemelt szerepére, múltjára. Bazározzunk egy nagyot, majd pihenjünk meg az egyik parkban egy frissen facsart gránátalma levével kezünkben.

299 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
Isztambultól Kappadókiáig
Isztambultól Kappadókiáig
10
NAP

4.8

10 értékelés

Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.

499 000 Ft-tól