Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 07 - 10.
Ár: hamarosan
Az út áttekintése

·  Isztambul lenyűgöző kavalkádja
·  Színes programok, varázslatos helyszínek
·  Élményekben gazdag városnézés

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP. BUDAPEST – ISZTAMBUL

Menetrend függvényében érkezünk meg Isztambulba, ahol vár bennünket magyar idegenvezetőnk. Programunkat az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) indítjuk. A világ egyik, ha nem a legismertebb bazárja, melyet 24 kapun lehet megközelíteni és kb. 4.000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglaljuk szállásunkat (3 éj).

2. NAP: ISZTAMBUL

Egész napos városnézés a két kontinensen elterülő Isztambulban. A bizánci építészet csúcsának is tartott Haghia Sofia katedrális­ban (ma dzsámi) kezdünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert építészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához, mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Ahmet szultán dzsámiját (Kék-mecset) tekintjük meg, mely nevét a káprázatos kék fajansz­ról kapta. Falai közt iskola, kórház, I. Ahmet szultán és feleségé­nek síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztratív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra. Este fakultatív török est hastánc bemutatóval, korlátozott italfogyasztással, vacsora nélkül: 45 €.

3. NAP: ISZTAMBUL

Szabadprogram vagy a város további felfedezése fakultatív program keretében. Első megálló, Isztambul történelmi negye­dében elhelyezkedő Nagy Szulejmán komplexum, ahol a dzsá­min kívül több jóléti intézmény is található: többek között utazók és kereskedők részére karavánszeráj, a birodalom leg­nagyobb szegénykonyhája, kórházak, menhelyek, medre­szék, illetve a napjainkban is működő törökfürdő, a Hamam. Legfőbb látványossága a 4 minarettel rendelkező dzsámi, melynek 53 méter magas kupolája is a legmagasabbak közé tartozik. A temetőkertben Nagy Szulejmánnak és feleségé­nek, Hürremnek mauzóleuma, türbéje található. A Szulejmán alapítvány által fenntartott komplexumot annak idején a Magyarországról befolyt adó tartotta fenn. Ezután a Héttorony erődhöz megyünk, melyben egykor sok magyar hazafi is rabos­kodott. Meglátogatjuk a Çamlica Dzsámit is Isztambul legma­gasabb dombján. A neoklasszikus épület Ázsia legnagyobbjai közé tartozik 63 ezer fős befogadóképességével, 6 minaretjével. A fakultatív program ára: 70 €.

4. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST

Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás, amit a gazdagon díszí­tett Dolmabahce palota megtekintésével kezdünk. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a párizsi operaházat. Majd a Boszporuszon hajózunk, mely összeköti a város két oldalát. Utána irány a Fűszerbazár és a Galata-híd lábánál elhelyezkedő Új Dzsámi épülete. Dolmabahce palota és hajózás a Boszporuszon: 100 €. A kirándulás után felvesszük a szállodánál azokat, akik a sza­badprogramot választották. Ezt követően transzfer a reptérre. Menetrend függvényében utazunk Budapestre.


Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Téli kiruccanás Isztambulba úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Isztambultól Kappadókiáig
Isztambultól Kappadókiáig
10
NAP

4.8

13 értékelés

Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.

489 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

439 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Párizs adventi pompában
Párizs adventi pompában
3
NAP

4.9

10 értékelés

Párizs, a fények városa. Adventkor talán még könnyebb megbizonyosodni, hogy ez az állítás bizony nagyon is igaz. Városnézésünk során felkeressük: Palais Garnier - Eiffel torony - Notre Dame - Champ-Elysées - Louvre - Diadalív.

Ár hamarosan

Utazások hasonló árban

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
7
NAP

4.6

6 értékelés

Igazi "kulturális koktél" ez az utazásunk. 4 ország csodás látnivalói, de a csúcspont Elzász. Colmar kis utcáin mellett felkeressük Strasbourg modern EU-s épületeit is.

319 000 Ft-tól
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
7
NAP

4.9

39 értékelés

A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

289 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
Az adventi Róma
Az adventi Róma
3
NAP

4.9

5 értékelés

Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.

Ár hamarosan
Adventkor Koppenhágában
Adventkor Koppenhágában
3
NAP

4.8

7 értékelés

A várost több különböző felmérés is a legmagasabb életminőséget kínáló városok közé sorolta. Programunkban szerepel a Thorvaldsen múzeum, Christiansborg palota (amiben egymás mellett működik Dánia parlamentje, legfelsőbb bírósága, s még a dán királynő hivatala is, tróntermestül), Nyhavn, Frederik's Kirke.

Ár hamarosan