Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Pihenés a ****-os Hollywood hotelben
·  Mostar és Medugorje emlékei
·  Gálavacsora szilveszterkor

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP BUDAPEST – SZARAJEVÓ

Reggeli indulás után Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késő délutáni órákban. Amennyiben időnk engedi, egy rövid városnézést tartunk. Szállás és vacsora Szarajevóban, ****-os szállodában (3 éj). A szálloda saját wellness részleggel rendel­kezik, így tökéletes helyszín a pihenésre vágyóknak egy hosszú év lezárásához.

2. NAP KONJIC – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggeli után a csoport elindul, hogy megtekintse egy városné­zés keretében Konjic városát, ami bizonyítottan Bosznia egyik legrégebbi települése. Konjicot kettészeli a Neretva-folyó, a városka gyönyörű hídján átkelve mindkét oldalról páratlan lát­vány tárul az utazók szeme elé. Hófehér mecsetek tarkítják a táj képét, hallani lehet a müezzin énekét is. Romantikus andal­gásra kiváló helyszín. Városnézés után csoportunk továbbin­dul Mostar városába, ahol városnézést tartunk. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melyet a háború alatt a horvát hadsereg a Neretvába robbantott, és melynek helyreállításában magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusí­tók sorát láthatjuk. Megtekintjük az Óvárost, a Bišćevića utca híres török házait és Karađoz bég dzsámiját. Ezután foly­tatjuk utunkat Međugorje-ba, a híres keresztény zarándok­helyre. Itt aki szeretné, lesz lehetősége arra, hogy összeszedje gondolatait és egy méltó helyen búcsúztassa az Óévet. Ezután visszaindulunk Szarajevóba, ahol megtekintjük azokat a látvá­nyosságokat, melyeket előző nap nem tudtunk felkeresni. Török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Este vacsora a szállodánkban.

3. NAP: SZARAJEVÓ – PIHENÉS – ÉVBÚCSÚZTATÓ

Aki szeretné, ezt a napot az esti mulatságra való készülődés­sel, lazítással töltheti. A hotel wellness részlege erre kiváló lehetőségeket nyújt. Az Óév búcsúztatását pedig egy svédasz­talos gálavacsorával ünnepeljük. Az est folyamán korlátlan lesz az italfogyasztás (ásványvizek, gyümölcslevek, brandy, stok, vlahov, helyi borok és helyi sörök). A programban lesz zene is (helyi és nemzetközi).

4. NAP: SZARAJEVÓ – BUDAPEST

Viszonylag késői reggeli után hazaindulás Szarajevóból. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően az M6-os úton haladva az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


A belépéshez használt úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Mostar3 €
Szarajevó2 €

Belépők ára: kb.: 5 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Szilveszteri wellness Szarajevóban úthoz hasonló utazások