Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Varsó műemlékeinek alapos megismerése
·  Világörökség része Malbork és Torun is
·  Hajókázás a Mazuri-tavaknál
·  Gdansk a Balti-tenger mellett

"A családom is ehhez a mesés vidékhez köt, de a látvány mindenkit magával ragad. Kultúra és természet összhangja, megspékelve a helyiek magyarok iránti szeretetével."
Kéki Viktória – 6 éve lengyelországi utak idegenvezetője

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – WROCLAW

Reggeli indulás és utazás Lengyelországba. A határ átlépése után nem sokkal, az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk, amely 3 éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlok­zatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenáriumi Csarnok, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épületben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wroclawban.

2. NAP: WROCLAW – TORUN – MALBORK

Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan közép­kori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb neve­zetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: GDANSK – MAZURI-TAVAK – VARSÓ

Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fon­tos kereskedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő nevezetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. század­ban emelt monumentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. A déli órákban továbbindulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék vará­zsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy „Lengyelország a tízezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, elfoglaljuk szállásunkat, ahol két éjszakát töltünk.

4. NAP: VARSÓ

Reggeli után városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. A főváros történelmi központját, az Óvárost, a háborút köve­tően szinte az alapokról állították helyre. Ez a világon szinte az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukciója. Ezért kiérde­melte, hogy felvegyék az UNESCO Világörökség Listájára. Itt talál­ható a Piactér, melyet impozáns polgárházak ölelnek körbe. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is meg­csodálhatjuk. További látnivalók: Barbakán körbástya valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető királyi út men­tén gyönyörű paloták és templomok találhatóak. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emelkedik Varsó legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. Nagy élmény felmenni lifttel a hatalmas épület tetejére, ahonnan mesés körpanoráma tárul elénk. Beazonosíthatjuk az eddig látott nevezetességeket fentről is. Szállás, mint előző éjszaka.

5. NAP: VARSÓ – ZAKOPANE – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggel hazafelé indulunk Varsóból, és mielőtt elhagy­nánk Lengyelországot, rövid időre (kb. 1 óra) megállunk Zakopanéban. Séta a belvárosban, mely során többek közt felkeressük a helyi piacot is. Itt sok egyéb termék mellett a jellegzetes helyi sajtokból kostólhatunk, és ha ízlik akkor vásá­rolhatunk is belőle. Ezt követően Szlovákián keresztül folytatjuk utunkat, és az esti órákban érkezünk Budapestre. Pesti leszállást után Debrecen, Szeged, Pécs vonalon felszállt utasainkat fel­szállási helyükre transzferáljuk.

LátnivalóBelépődíj
Wroclaw - Század Csarnoka (ha nincs esemény)12 PLN
Malbork25 PLN
Gdansk - Mária templom5 PLN
Mazuri-tavak hajó20 PLN
Torun - Kopernikusz háza20 PLN
Varsó - Királyi Vár25 PLN
Varsó - Kultúrpalota20 PLN

Belépők ára: kb.: 127 PLN.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Tavaszi körutazás Lengyelországban úthoz hasonló utazások