Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Hortobágyi pillanatkép: a Kilenclyukú híd
·  A „mezítlábas Notre Dame”
·  A monumentális Munkácsy-trilógia

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED / PÉCS – BUDAPEST – POROSZLÓ – HORTOBÁGY – DEBRECEN

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban. Programunkat a poroszlói ökocentrumban kezdjük. A látogatóközpont interaktív módon mutatja be a Tisza-tó természeti kincseit, gazdag élővilágát. A tavat átszelő hídon utazunk tovább a Hortobágyra, ahol a Kilenclyukú Hídnál megállunk egy fotóstop erejéig. Ez hazánk leghosszabb kőből épült közúti hídja. Jelenleg is a nagy forgalmú 33-as főút halad át rajta. Ezen az úton jutunk el Debrecenbe. Először a Déri Múzeumba látogatunk el. A névadó, Déri Frigyes adományozta gyűjteményét Debrecennek, melyben többek között egyiptomi, görög, kínai és mongol műtárgy is található. A múzeum fő látványossága azonban a Munkácsy-trilógia, mely Krisztus szenvedéstörténetét dolgozza fel. A monumentális méretű alkotások különlegessége, hogy maga Munkácsy sem látta együtt a három, bibliai témát feldolgozó festményét. A napot debreceni városnézéssel zárjuk. Sétánk során lefényképezhetjük a Nagytemplomot és a Református Kollégiumot, megtekintjük a belváros nevezetességeit. Elfoglaljuk szállásunkat, mely Debrecen belvárosában lesz. Vacsora a szállodában.

2. NAP: DEBRECEN – TÚRISTVÁNDI – SZATMÁRCSEKE – CSARODA – TÁKOS – BUDAPEST – SZEGED / PÉCS

Ezen a napon nyírségi kis településekre fogunk ellátogatni. Először felkeressük a népi stílusban épült vízimalmot Túristvándon. A ma is működőképes malmot Mária Terézia korához kötik, bár egyes források már a XIV. században említik. Tovább utazunk egy különleges helyre. A szatmárcsekei református temető messze földön híres csónak alakú fejfáiról. A legmagasabb ponton áll a község leghíresebb szülöttének, a Himnusz írójának, Kölcsey Ferencnek a síremléke. Következő megállónk a csarodai késő román stílusú református templom. Mosolygós szentek templomának is szokták nevezni, miért (?) idegenvezetőnk erről is mesél. Tákoson járva felkeressük a református templomot, a népi építészet remek alkotását. Tudták, hogy „mezítlábas Notre Dame”-nak is hívják? Délután indulunk Budapestre. A várható érkezésünk az esti órákban, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.


A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében érvényes védettségi igazolvány szükséges a szállások igénybevételéhez és a múzeumok látogatásához.

Kb 6 000 Ft + Idegenforgalmi adó

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Hajdúság és Nyírség kincsei úthoz hasonló utazások