Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Hortobágyi pillanatkép: A Kilenclyukú híd
·  A monumentális Munkácsy-triológia
·  A „mezítlábas Notre Dame”
·  Nyírségi templomok és kulturális látnivalók

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)

1. NAP: SZEGED / PÉCS – BUDAPEST – KÉKESTETŐ – HORTOBÁGY – DEBRECEN

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehetősége­ket biztosítunk, Budapest után kelet felé indulunk. Első meg­állónk a Kékestetőn lesz. Hazánk legmagasabb csúcsa a Kékes, amely 1.014 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé. A gyö­nyörű panorámájának és a friss, magaslati levegőjének köszön­hetően a túrázók kedvelt célpontja, de itt találjuk az ország leghosszabb lesiklópályáját is. Mi is megtekintjük, és szép képeket készíthetünk a tájról. Továbbutazunk a Hortobágyra, ahol szintén megállunk egy fotóstop erejéig. A Kilenclyukú Híd hazánk leghosszabb kőből épült közúti hídja. Jelenleg is a nagy forgalmú 33-as főút halad át rajta. Ezen az úton jutunk el Debrecenbe, az ország második legnépesebb városába. Először a Déri Múzeumba látogatunk el. A névadó, Déri Frigyes adományozta gyűjteményét Debrecennek, melyben többek között egyiptomi, görög, kínai és mongol műtárgy is található. A múzeum fő látványossága azonban a Munkácsy-trilógia, mely Krisztus szenvedéstörténetét dolgozza fel. A monumen­tális méretű alkotások különlegessége, hogy maga Munkácsy sem látta együtt a három, bibliai témát feldolgozó festményét. A napot debreceni városnézéssel zárjuk. A kálvinista Rómaként emlegetett település a magyarországi reformáció felleg­vára. Sétánk során lefényképezhetjük a Nagytemplomot és a Református Kollégiumot, megtekintjük a belváros nevezetessé­geit. Kora esti órákban elhagyjuk Debrecent és szállásunkra uta­zunk (2 éj). Fakultatív vacsora a szállodában.

2. NAP: NYÍRBÁTOR – MÁRIAPÓCS – SZATMÁRNÉMETI

A délelőtti programunkat Nyírbátorban kezdjük, ahol megcso­dáljuk Magyarország legnagyobb gótikus templomát, csúcs­íves ablakait. A harangtorony országunk legnagyobb és az egyik legöregebb haranglába. Következő programunk a máriapócsi barokk stílusban épült görög katolikus templom meglátoga­tása. Ez hazánk egyik legjelentősebb búcsújáróhelye, hírnevét egy több száz éves könnyező Mária ikonnak köszönheti. Még II. János Pál pápa is elzarándokolt ide, később Magyarország Nemzeti Szentélyévé nyilvánították Máriapócsot. Ezt köve­tően átmegyünk Romániába és felkeressük Szatmárnémetit, ahol gyalogos városnézést teszünk. Megtekintjük a Dácia (volt Pannon) szálloda szecessziós épületét, a római-katoli­kus székesegyházat, a Tűztornyot, a Városházát és a színhá­zat. Szabadprogramunk után visszautazunk Magyarországra. Szállás, fakultatív vacsora.

3. NAP: TÁKOS – CSARODA – VAJA – NYÍREGYHÁZA – BUDAPEST

A reggelit követően nyírségi kis településekre fogunk elláto­gatni, melyek számos kincset rejtenek. Tákoson járva megcso­dáljuk a Felső-Tisza vidékének egyik legszebb és legismertebb református templomát, a népi építészet remek alkotását. Szemügyre vesszük a mennyezeten található, virágmotívumo­kat ábrázoló festett kazettát. Tudták, hogy „mezítlábas Notre Dame”-nak is hívják? Az okát elmesélik Önöknek. Következő megállónk a csarodai késő román stílusú református templom. Mosolygós szentek templomának is szokták nevezni, miért? Idegenvezetőnk erről is mesél. Továbbutazunk Vajára, ahol meg­tekintjük a jó állapotban lévő várkastélyt. A kiállítási tárgyak elsődlegesen Rákóczi fejedelem korát mutatják be. Vaja után a megye központját keressük fel, Nyíregyházát. Városnézésünk során megcsodáljuk a szépen felújított belvárost. Ezt követően kimegyünk Nyíregyháza-Sóstóra, ahol szabadprogram. Aki sze­retné körbesétálhatja, nézelődhet a tó körül, de lehetőség nyí­lik az állatkertet is meglátogatni. A Nyíregyházi Állatpark három évben is elnyerte Európa legjobb állatkertje kitüntetést (2015, 2018, 2020). 17 óra körül indulunk vissza Budapestre, ahonnan a szegedi, pécsi vonalon felszállt utasainkat hazaszállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Kékestető1000 Ft
Debrecen - Déri múzeum1800 Ft
Nyírbátor - Református templom600 Ft
Máriapócs - Kegytemplom600 Ft
Tákos - "mezítlábas" Notre Dame500 Ft
Csaroda - Református templom600 Ft
Vaja - Vay vár1500 Ft
Nyíregyháza - Állatkert (egyéni jegy)5700 Ft
Helyi és idegenforgalmi adók1000 Ft

Belépők ára: kb.: 13 300 Ft

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Vollár Éva
Dunaharaszti
2022.06.08

Utazásunk programja: szuper!!! Idegenvezetés: csúcs!!! Autóbusz: biztonságos!!!

 • 5.0
Örvösné Feil Mária
Paks
2022.06.07

Igényes program, felkészült idegenvezető.

 • 5.0
Jánki Anikó
Szeged
2022.06.07

Idegenvezetés: szuper volt, érdekes, hatalmas tudással. Gépkocsivezető: szimpatikus, segítőkész.

 • 5.0
Orosz Jánosné
Békéscsaba
2022.06.06

Nekem minden szuper volt. Nagyon örülök, hogy eljöttem!!! A legjobb!!!

 • 5.0
Zeke Katalin
Szeged
2022.06.05

Utazásunk programja: sokszínű. Idegenvezetés: magas fokú.

 • 4.8
Márfai Attila
Pécs
2022.06.05

Utazásunk programja: átfogó. Idegenvezetés: folyamatos tájékoztatás, rugalmasság. Autóbusz: kényelmes. Gépkocsivezetők: pontosság, segítőkészség. Szállás: apró hiányosságok. Étkezés: pontatlan időbeni kiszolgálás.

 • 4.5
Dr. Tóth Zsuzsanna
Budapest
2022.06.03

Jól szervezett, tartalmas, igényes. Szuper idegenvezetés, magas színvonal.

 • 5.0
Újvári Pálné
Nagyvenyim
2022.06.03

Idegenvezetés: sok érdekes információt kaptunk. Autóbusz: kényelmes, tiszta. Gépkocsivezető: ügyes és udvarias. Szállás: kultúrált, tiszta. Étkezés: finom.

 • 5.0
Wolf Sándorné
Budapest
2022.06.02

Idegenvezetés: szuper!! Autóbusz: szuper!! Gépkocsivezetők: szuper!! Étkezés: változó.

 • 4.5
Dudoghné Papp Magdolna
Hódmezővásárhely
2022.06.02

Utazásunk programja: változatos, azért jöttem mert pontosan ezekre a helyekre vágytam. Idegenvezetés: szuper. Gépkocsivezető: kiváló. Szállás: minden igényt kielégít. Étkezés: minden rendben volt. Megkaptam a vega ellátást. Köszönet!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Barangolás Kelet-Magyarországon úthoz hasonló utazások