Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal nyáron is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·          Keukenhof több millió tulipánnal

·          Luxembourg, az elegáns főváros

·          Amsterdam gyémántjai és hajókirándulás

·          Impozáns belga városok megtekintése

Utasaink véleménye

4.6

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (33)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – AUSZTRIA – PASSAU (780 km)

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő han­gulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgonája is. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Természetesen felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne. Programunk után szállásunkra utazunk. Fakultatív vacsora.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM (620 km)

Délelőtt utazás Németországon keresztül. Luxembourgban meg­állás, gyalogos városnézés: nagyhercegi palota, székesegyház, parlament, városháza, főtér. Gyönyörködhetünk Luxembourg elegáns városában. Lesz szabadprogram, amikor lehet emlé­keket vásárolni erről a kicsi, de hangulatos városról. Szállás már Brüsszel közelében (2 éj). Mindkét nap fakultatív vacsora.

3. NAP: ANTWERPEN – GENT – BRÜGGE (220 km)

Ezen a napon, aki szeretne, önállóan sétál, nézelődik Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy fakultatív belga kirándu­lást. Először antwerpeni városnézést tartunk. Megtekintjük a Schelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a hét hajós fantasztikus gótikus katedrálist Rubens oltárképekkel. Ezt köve­tően Gentbe utazunk. Városnézés során felkeressük a gótikus Szt. Bavo katedrálist, melyben található a „Bárány imádása” szárnyas oltár. A közelében lévő óratornyot és városházát is lefényképezhetjük. Nagyon szép a szobrokkal díszített város­háza. Séta Graslei és Korenlei hangulatos épületei közt, majd folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet sokan Belgium leg­szebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A városháza épülete és a harangtorony a központ ékessége. A várost behálózzák a kis csatornák. Szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipké­ből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Ezt követően, aki gondolja, felkeresheti a közelben lévő templomot, melyben egy Michelangelo szobor is látható. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándu­lás (belépővel): 20 €. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: DELFT – HÁGA – KEUKENHOF – AMSTERDAM (230 km)

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelánok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb holland kisvá­ros. A városkát nem csak több száz hídja és csatornái miatt érde­mes felkeresni. Folytatjuk utunkat a 10 km-re lévő Hága városába. Hága nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Az okáról beszél idegenvezetőnk. Séta a belvárosban és a parla­ment környékén. Ezt követően megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét és a „Béke lángját”. Hágánál van az egyik legszebben kiépített tengerparti szakasza Hollandiának. Természetesen ide is elmegyünk, sőt aki szeretne, begázolhat az Atlanti-óceán hűs habjai közé is. Délután a Keukenhof virágpark megtekintése szere­pel programunkban. Ez egy mesés virágkiállítás, ahol 30 hektáron több millió (!) tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk. Fantasztikus élmény. Szállás Amsterdamnál. Fakultatív vacsora.

5. NAP: AMSTERDAM – BELGIUM (220 km)

Reggel bemegyünk Amsterdamba. Elmegyünk egy gyémánt­csiszoló üzembe. Ezt követően lesz lehetőségük Rembrandt híres „Éjjeli őrjárat” című festményének megtekintésére a Rijks Múzeumban azoknak, akiket ez érdekel. Kora délutántól városné­zés: Rokin, Dam, Hansa-házak, rengeteg hajózható csatorna, több száz híd, a híres Piros lámpás negyed, Begijn-udvar. Fakultatív hajókirándulás is lehetséges a városban. Szabadprogram után egy fapapucsműhelyt és egy sajtüzemet keresünk fel, ahol ked­vező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termékekből. (Belépés és a bemutatók ingyenesek.) A programok után elhagy­juk Hollandiát. Szállás Brüsszel közelében.

6. NAP: BRÜSSZEL – TRIER – NÉMETORSZÁG (650 km)

Reggeli után városnézés Brüsszelben. Először busszal járjuk körbe a fő látványosságokat: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, királyi palota, bíróság épü­lete… Ezt követő gyalogos sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét, a Grand Place-t, a Manneken Pis szob­rot, a Szt. Gudule székesegyházat stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost. Németországba érve megállunk az egyik legősibb német városban, Trierben. Nézelődés a csoda­szép épületekkel, műemlékkel rendelkező városban. Ezekből több az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Szép színfoltja a kirándulásnak Trier, ez a gyöngyszem. Továbbutazás, szállás Manheim közelében. Fakultatív vacsora.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST (770 km)

Reggeli után utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

Keukenhof 16 €
Amszterdami hajózás 15 €
Virágárverés 6,50 €
Rijks Múzeum (egyénileg) 17,50 €
Delfti Új Katolikus 4,50 €


Belépők ára: 59 € + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.3
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Kis Attila
Budapest
2018.08.02

Jól szervezett, tartalmas program. Az idegenvezető színvonalas, informatív és nagyon segítőkész! Az autóbusz kényelmes és tiszta, a sofőrök pedig nyugodtak és figyelmesek.

 • 4.5
Dr. Erdei Anita
Szamosújlak
2018.08.01

Tartalmas, sokrétű program. Az idegenvezető felkészült, tapasztalt és humoros. A gépkocsivezetők tapasztaltak, rutinosak, udvariasak, és biztonságosan végzik feladatukat. A szállások igényeinknek megfelelőek voltak!

 • 4.8
Pozsonyi Károly
Budapest
2018.07.31

Az idegenvezető nagyon lelkes, gazdag információhalmazzal látott el minket. Jó humora van, szakmája kiemelkedő képviselője. Köszönjük az utat!

 • 4.5
Boros Gyuláné
Gyöngyös
2018.07.30

Minden igényt kielégítő program. Az idegenvezető nagy tudással és empátiával rendelkezik, a szervezés kitűnő. Az autóbusz kifogástalan minden szempontból. A sofőrök vezetési stílusát és mindenre kiterjedő figyelmüket tanítani kellene, példaértékűek! Jövünk legközelebb is!

 • 4.8
Béres Sándor
Nagykanizsa
2018.07.29

Tartalmas program, fizikailag és szellemileg pont annyi, amennyi terhelést bírtunk! Zsolt egyedi darab, igényes, kellően szigorú és jó humorú idegenvezető. Magabiztos, udvarias, profi sofőrök. Nagyon finom ételeket ettünk!

 • 4.8
Dr. Vajsz Katalin
Gyöngyös
2018.07.28

Sok program volt, feszített tempó, de megérte! Az idegenvezető felkészült, jó hangulatot teremtő, barátságos és segítőkész. A sofőrök segítőkészek voltak, jól megoldották a legnehezebb forgalmi nehézségeket is.

 • 4.5
Valent Julianna Katalin
Nyíregyháza
2018.07.27

Nagyon jó volt a program! Rengeteg szép helyen jártunk. Az idegenvezetőtől korrekt, folyamatos tájékoztatást kaptunk, jól tudott együttműködni a csoporttal. A sofőrök is udvariasak és segítőkészek, roppant jól vezetnek! A vidéki transzfer nagyszerű lehetőség: nagyon kényelmes, hogy a lakóhelyemen tudok felszállni!

 • 4.5
Mészáros Sándor
Kiskunfélegyháza
2018.07.26

Változatos, élménydús program! Az idegenvezető jól felkészült, informatív, nagyon szakszerű. Kényelmes az autóbusz, profi és biztonságos vezetőkkel. Az étkezés bőséges és ízletes.

 • 4.8
Minczér Kálmánné
Gyöngyössolymos
2018.07.25

Nagyon érdekes és szép a program, még ha egyben egy kicsit fárasztó is. Az idegenvezető alapos tudással rendelkezik, nagyon segítőkész. Tiszta és kényelmes az autóbusz, a vezetők kedvesek és rendszeretők, biztonságban éreztük magunkat. Megbízható szervezés!

 • 4.8
Károly Róbert
Cegléd
2018.07.24

Az utazás programja nagyon változatos. Az idegenvezető utasbarát és jól felkészült. A busz kényelmes, a sofőrök előzékenyek és udvariasak. Kényelmes volt a szállás. Az egész szervezés megbízható, pontos és biztonságos volt!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Tulipánvirágzáskor Hollandiában úthoz hasonló utazások