Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Több millió szál tavaszi virág Keukenhof kertjében
·  Amsterdam gyémántjai és hajókirándulás
·  Belgiumban: Antwerpen, Gent, Brügge
·  Az elegancia megtestesítője, Luxemburg


"Kis országok, mégis nagyhatalmak. Mindegyiknek megvan a maga karaktere, egyedi és érdekes kultúrával, lüktető, pezsgő mindennapi élettel."
Kádár Zsolt – 22 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.6

 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (33)

PROGRAM:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – AUSZTRIA – PASSAU

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgo­nája is. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a bel­városnak. Természetesen felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefo­lyásának helyszíne. Programunk után szállásunkra utazunk. Fakultatív vacsora.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM

Délelőtt utazás Németországon keresztül. Luxembourgban megállás, gyalogos városnézés: nagyhercegi palota, székesegyház, parlament, városháza, főtér. Gyönyörködhetünk Luxembourg elegáns városában. Lesz szabadprogram, amikor lehet emlékeket vásárolni erről a kicsi, de hangulatos város­ról. Szállás már Brüsszel közelében (2 éj). Mindkét nap fakul­tatív vacsora.

3. NAP: ANTWERPEN – GENT – BRÜGGE

Ezen a napon, aki szeretne, önállóan sétál, nézelődik Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy fakultatív belga kirán­dulást. Először antwerpeni városnézést tartunk. Megtekintjük a Schelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a hét hajós fantasztikus gótikus katedrálist Rubens oltárképekkel. Ezt köve­tően Gentbe utazunk. Városnézés során felkeressük a gótikus Szt. Bavo katedrálist, melyben található a „Bárány imádása” szárnyas oltár. A közelében lévő óratornyot és a posztóházat is lefényképezhetjük. Nagyon szép a szobrokkal díszített város­háza. Séta Graslei és Korenlei hangulatos épületei közt, majd folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges hom­lokzatú Hansa házakat. A városháza épülete és a harangto­rony a központ ékessége. A várost behálózzák a kis csatornák. Szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipké­ből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Ezt követően, aki gondolja, felkeresheti a közelben lévő templomot, melyben egy Michelangelo szobor is látható. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándu­lás (belépővel): 30 €. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: DELFT – HÁGA – KEUKENHOF – AMSTERDAM

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelá­nok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb hol­land kisváros. A városkát nem csak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni, hanem nagyon szép főtérrel is ren­delkezik. A szabadidő alatt lehet a helyi porcelánokból emlék­tárgyakat vásárolni. Folytatjuk utunkat a 10 km-re lévő Hága városába. Hága nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Az okáról beszél idegenvezetőnk. Séta a belváros­ban és a parlament környékén. Ezt követően megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét és a „Béke lángját”. Hágánál van az egyik legszebben kiépített tengerparti szakasza Hollandiának. Természetesen ide is elmegyünk, sőt aki szeretne, begázolhat az Atlanti-óceán hűs habjai közé is. Délután a Keukenhof virágpark megtekintése szerepel programunkban. Ez egy mesés virág­kiállítás, ahol 30 hektáron több millió (!) tulipánban, jácint­ban, íriszben gyönyörködhetünk. Fantasztikus élmény. Szállás Amsterdam körzetében. Fakultatív vacsora.

5. NAP: AMSTERDAM – BELGIUM

Reggel bemegyünk Amsterdamba. Felkeresünk egy gyémánt­csiszoló üzemet, ahol elmagyarázzák és bemutatják, hogy lesz a gyémántból briliáns. A végén árubemutató és vásárlási lehető­ség. Ezt követően lesz lehetőségük Rembrandt híres „Éjjeli őrjá­rat” című festményének megtekintésére a Rijks Múzeumban azoknak, akiket ez érdekel. Fakultatív hajókirándulással folytat­juk amsterdami programunkat. A város csatornáin halad 1 órán keresztül a sétahajó. Kora délutántól gyalogos városnézés: Rokin, Dam, Hansa-házak, rengeteg hajózható csatorna, több száz híd, a híres Piros lámpás negyed, Begijn-udvar. Szabadprogram után egy fapapucsműhelyt és egy sajtüzemet keresünk fel, ahol ked­vező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termékek­ből. (A belépés és a bemutatók ingyenesek.) A programok után elhagyjuk Hollandiát. Szállás Brüsszel közelében.

6. NAP: BRÜSSZEL – TRIER – NÉMETORSZÁG

Reggeli után városnézés Brüsszelben. Először busszal járjuk körbe a fő látványosságokat: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, királyi palota, bíróság épü­lete… Ezt követő gyalogos sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét, a Grand Place-t, a Manneken Pis szob­rot, a Szt. Gudule székesegyházat stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost. Németországba érve megállunk az egyik legősibb német városban, Trierben. Nézelődés a csoda­szép épületekkel, műemlékkel rendelkező városban. Ezekből több az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Szép színfoltja a kirándulásnak Trier, ez a gyöngyszem. Továbbutazás, szállás Mannheim közelében. Fakultatív vacsora.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggeli után utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Keukenhof18 €
Amszterdami hajózás15 €
Rijks Múzeum (egyénileg)19 €
Delfti Új Katolikus4,50 €

Belépők ára: kb.: 57 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.3
Ellátás
4.4
Gyakori kérdések
Kis Attila
Budapest
2018.08.02

Jól szervezett, tartalmas program. Az idegenvezető színvonalas, informatív és nagyon segítőkész! Az autóbusz kényelmes és tiszta, a sofőrök pedig nyugodtak és figyelmesek.

 • 4.5
Dr. Erdei Anita
Szamosújlak
2018.08.01

Tartalmas, sokrétű program. Az idegenvezető felkészült, tapasztalt és humoros. A gépkocsivezetők tapasztaltak, rutinosak, udvariasak, és biztonságosan végzik feladatukat. A szállások igényeinknek megfelelőek voltak!

 • 4.8
Pozsonyi Károly
Budapest
2018.07.31

Az idegenvezető nagyon lelkes, gazdag információhalmazzal látott el minket. Jó humora van, szakmája kiemelkedő képviselője. Köszönjük az utat!

 • 4.5
Boros Gyuláné
Gyöngyös
2018.07.30

Minden igényt kielégítő program. Az idegenvezető nagy tudással és empátiával rendelkezik, a szervezés kitűnő. Az autóbusz kifogástalan minden szempontból. A sofőrök vezetési stílusát és mindenre kiterjedő figyelmüket tanítani kellene, példaértékűek! Jövünk legközelebb is!

 • 4.8
Béres Sándor
Nagykanizsa
2018.07.29

Tartalmas program, fizikailag és szellemileg pont annyi, amennyi terhelést bírtunk! Zsolt egyedi darab, igényes, kellően szigorú és jó humorú idegenvezető. Magabiztos, udvarias, profi sofőrök. Nagyon finom ételeket ettünk!

 • 4.8
Dr. Vajsz Katalin
Gyöngyös
2018.07.28

Sok program volt, feszített tempó, de megérte! Az idegenvezető felkészült, jó hangulatot teremtő, barátságos és segítőkész. A sofőrök segítőkészek voltak, jól megoldották a legnehezebb forgalmi nehézségeket is.

 • 4.5
Valent Julianna Katalin
Nyíregyháza
2018.07.27

Nagyon jó volt a program! Rengeteg szép helyen jártunk. Az idegenvezetőtől korrekt, folyamatos tájékoztatást kaptunk, jól tudott együttműködni a csoporttal. A sofőrök is udvariasak és segítőkészek, roppant jól vezetnek! A vidéki transzfer nagyszerű lehetőség: nagyon kényelmes, hogy a lakóhelyemen tudok felszállni!

 • 4.5
Mészáros Sándor
Kiskunfélegyháza
2018.07.26

Változatos, élménydús program! Az idegenvezető jól felkészült, informatív, nagyon szakszerű. Kényelmes az autóbusz, profi és biztonságos vezetőkkel. Az étkezés bőséges és ízletes.

 • 4.8
Minczér Kálmánné
Gyöngyössolymos
2018.07.25

Nagyon érdekes és szép a program, még ha egyben egy kicsit fárasztó is. Az idegenvezető alapos tudással rendelkezik, nagyon segítőkész. Tiszta és kényelmes az autóbusz, a vezetők kedvesek és rendszeretők, biztonságban éreztük magunkat. Megbízható szervezés!

 • 4.8
Károly Róbert
Cegléd
2018.07.24

Az utazás programja nagyon változatos. Az idegenvezető utasbarát és jól felkészült. A busz kényelmes, a sofőrök előzékenyek és udvariasak. Kényelmes volt a szállás. Az egész szervezés megbízható, pontos és biztonságos volt!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Tulipánvirágzáskor Hollandiában úthoz hasonló utazások