Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·        Különleges szurdokok, vízesésekés hegyek

·        Szállás Mariazell központjában, szép szállodában

·        Túrázást szerető és azt jól bíró utasoknak ajánljuk

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (34)
 • Hasonló utak

Az alábbi program 2019. július 1-je előtt induló útjainkra érvényes. Az utána induló utak programjai még előkészítés alatt állnak.1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MYRA-PATAK – EISENSTADT - MARIAZELL (380 km)

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. Eisenstadtban séta a belvárosban, lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi városházát. Délután a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg, majd a Keleti- Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást jelentő túrát. A sok szép látványtól elbűvölve érkezünk Mariazellbe, itt lesz mind a 4 éjszaka a szállásunk, vacsorával.

2. NAP: MARIAZELL – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE (70 km)

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg: Kegytemplom, főtér, mechanikus Betlehem. Ezt követően a helyi kabinos felvonóval 1.267 m magasra megyünk fel. A párperces felvonózás során csodaszép látvány tárul elénk. A panoráma mellett fent kilátó, élménypark és kel­lemes étterem várja a kirándulókat. Aki akar, felvonóval jöhet vissza a városba, de aki akar le is túrázhat. Délután buszra szál­lunk, és irány Alsó-Ausztria legnagyobb vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége. Visszaúton látjuk Erlaufsee festői tavacskáját.

3. NAP: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN (50 km)

Reggel megkezdjük hosszú túránkat az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. Busszal megyünk a kiindulási ponthoz. A terep közepesen nehéz a szintkülönbsé­gek miatt, de a túra hossza közel 12 km. Ezen haladunk végig. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szaka­szok teszik változatossá. Az út 2/3-nál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor, a vadregényes környezetben lévő „hütte” teraszán, aki sze­retne egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani. Folytatjuk utun­kat, melynek végén vonattal megyünk vissza autóbuszunkhoz. Szállásunkra a délutáni órákban érkezünk vissza. Ezt követően Marizellben szabadprogram, aki szeretné, a mézeskalácsüzemet vagy a likőrkóstoló boltot is fel tudja keresni. Vásárlási lehetőség.

4. NAP: GEMEINDEALPE – WASSERLOCHKLAMM (120 km)

Délelőtt Mariazell másik hegyére a Gemeindealpera kirándu­lunk. Felvonóval megyünk fel közel 1.700 m magasra. A mesés kilátás mellett fent kirándulási lehetőség. A fennsíkról a közép­állomásig legyalogolhatnak, akik szeretik és bírják a hegyi túrá­zást. Visszaérve Mariazellbe autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak még egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdokba, ahol több lépcsőn keresztül zúdul le a víz. Egy-egy zuhatag 20–30 méte­res. Itt tudunk feltúrázni. Ugyanazon az útvonalon jövünk vis­sza. Aki nem bírja a tetejéig történő felmenetelt, az korábban visszafordulhat és visszajöhet a buszhoz. Arra is van lehetőség, hogy aki a délelőtti túra során már elfáradt, a délutánt Mariazell belvárosában (mivel a központban van a szállásunk) töltse.

5. NAP: PUCHBERG – BUDAPEST (370 km)

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedve­lőknek. Alsó-Ausztria legmagasabb hegyét, a Schneeberget (2.075 m) keressük fel. Puchbergből fogaskerekű vonattal – gyönyörű erdőkön keresztül –, kapaszkodunk fel az 1.800 m-en lévő végállomáshoz, ahol pazar körpanoráma fogad bennünket. Mesés a kilátás a környező hegyekre és a virágos alpesi rétekre. Fent túrázási lehetőség. Délután vonattal jutunk vissza autóbu­szunkhoz. Hazaindulunk. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Puchberg - Schneebergbahn32 €
Mariazell: Mechanikus Bethlehem2 €
Bürgeralpe felvonó15 €
Trefflingfall3 €
Ötschergraben + vonat5 €
Gemeindealpe felvonó12 €
Gemeindealpe mountencart22 €
Myrafalle4 €
Steinwandhlamm5 €
Wasserloch7 €
IFA6 €

Belépők ára: kb.: 107 € + 6 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Stein József
Környe
2018.08.16

A program különleges látnivalókat tartalmaz és természet közelséget. Az idegenvezető rutinos, határozott, jó problémamegoldó képességű. Kedvesem, de határozottan irányít. A szállás a programhoz tökéletes, az ételek és a kiszolgálás minőségi.

 • 5.0
Dr. Kristóf Piroska
Szeged
2018.08.11

A kirándulás a vártnál is jobb volt. Az utasok igényét maximálisan figyelembe vette az idegenvezető, az iroda munkatársai részéről is figyelmesség.

 • 5.0
Kiss Katalin
Szeged
2018.08.10

Változatos program, biztonságot nyújtó, informatív, kedves idegenvezető. Kényelmes, tiszta busz, kedves, segítőkész sofőrrel. A szállás szintén kényelmes és tiszta, az étkezés bőséges, minőségi és egészséges.

 • 5.0
Gulyás Árpád
Tiszavasvári
2018.08.07

Az idegenvezető számára egyértelműen az utas áll az előtérben, váratlan probléma esetén is nagyon rugalmasan megoldja a helyzeteket. A szállás nagyon jó, hegy központban volt.

 • 5.0
Horváth Anna
Szeged
2018.08.02

A program 5, mert a természetben lehettünk, csodás tájakat láttunk és olyan érdekességeket próbálhattunk ki, mint hegyi bicikli, felvonó. Az idegenvezető által nagyon sok érdekességet tudhattam meg, és a hegyi virágok neveit is megismerhettem. A busz kényelmes, kulturált és jó a szolgáltatása. A sofőr kedves, segítőkész, barátságos. A szálláson jó a kiszolgálás, kényelmesek a szobák.

 • 5.0
Gáti Barnabásné
Szeged
2018.08.02

A Proko Travel pontos, megbízható és betartja az előre jelzett és tervezett programokat.

 • 5.0
Révészné Győri Éva
Szeged
2018.08.01

Tökéletes szervezés, szeretetteljes légkör és személyek. Ajánlom mindenkinek!

 • 5.0
Ábrahám Mónika
Szeged
2018.07.31

Remek 5 napot töltöttünk Ausztriában. Nagyon jól meg voltak szervezve a programok! A túrák jelenettek kihívást, ami nagyon jó, mert az utazási irodák nem szoktak nehéz terepre vinni utasokat, de ugyan akkor nem voltak annyira nehezek, hogy csak profik tudják teljesíteni! Nagyon tetszett, hogy egy programon belül, több választási lehetőség is volt. Nagyon jó volt, hogy volt ebédelésre lehetőség adva. Ez azért fontos, mert aki nem akar, vagy nem tud este sokat enni a szállodában, az megtudja oldani az ebédet fő étkezésnek. Ildikó remekül megoldotta, hogy busz helyett vonattal mentünk Ötschergraben szurdokba, mert az út le volt zárva. Rengeteg időt sporóltunk meg ezzel, éppen ezért a fél óra helyett 2 órát adtam volna az Eflausee-nél, hogy aki akar napozhasson, vagy úszhasson egyett a fárasztó túra után. Így még színesebb lenne a program is! Nekem nagyon felfrissítette a fáradt lábaimat a hideg víz amikor beleálltam. Én egy picit a túrákra több időd szánnék, hogy aki többet fotóz vagy gyönyőrködik, annak se keljen a csoport után rohanni. Nagyon jól éreztem magam, csak ajánlani tudom!

 • 4.8
Kertészné Katalin
Debrecen
2018.07.30

Az idegenvezető kedves, figyelmes, rugalmas, a tudnivalókat színesen, érdekesen mondta el. A sofőr által biztonságban éreztem magam az út során. A szállás kellemes, az étkezés ízletes, bőséges és változatos. A Proko-val mindegyik utammal elégedett voltam.

 • 5.0
Peész Zsuzsa, Peész Edit
Salgótarján
2018.07.30

Az utazás programja színvonalas, látványos, gördülékeny mindenben megfelelt az elvárásainknak. Az idegenvezető kiváló szervezőkészségű, nagy szakmai tudású, segítőkész, kedves. A sofőr által biztonságban éreztük magunkat.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Túrázás Ausztria zöld szívében tavasszal úthoz hasonló utazások