Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése
Magellán-szoros, Amerika legdélebbi pontja
Perrito Morino, Balmeceda, Cerano gleccserek
Santiago de Chile és Buenos Aires megtekintése
A felejthetetlen Torres del Painehoz kirándulunk
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

Az alábbi program 2019. július 1-je előtt induló útjainkra érvényes. Az utána induló utak programjai még előkészítés alatt állnak.


1. nap: Budapest - Santiago

Elutazás Budapestről. Repülés európai átszállással Chile fővárosába, Santiagoba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Santiago

Érkezés Santiagoba, a reggeli órákban. Ezt követően városnézésre indulunk, mely során megtekintjük a Plaza de Armast, a katedrálist, a Kormányzósági Palotát, a Parlament épületét, a Bellavista-kilátót, a Providenciat, és a Las Condes negyedet. Láthatjuk, hogy még európai szemmel is milyen modern város Santiago. Délután borkóstoló egy helyi pincészetben. A programok után elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap: Santiago - Punta Arenas

Reggelit követően transzfer a repülőtérre. Elutazás Punta Arenasba, Chile legdélebbi városába mely egyben a világ 2. legdélebbi települése. Érkezést követően busszal kimegyünk és megtekintjük az Otway-fjordnál, a híres Magellán-pingvin kolóniát természetes életkörnyezetében. A Magellán-pingvin a nagy portugál felfedezőről, Ferdinand Magellánról kapta nevét, aki 1519-ben pillantotta meg a madarat. Továbbutazunk autóbusszal a szállásunkra, Puerto Natalesbe (3 éj). Útközben megállunk a Magellán-szorosnál mely Dél-Amerika legdélebbi pontja. Ez köti össze az Atlanti- és a Csendes-óceánt. A hideg vizében a kezünket meg is moshatjuk.

4. nap: Torres del Paine

Reggeli a szállodában, majd fakultatív kirándulást teszünk busszal a Torres del Paine Nemzeti Parkba. Elsőként a Milodon-barlangot tekintjük meg. Továbbhaladva a nemzeti parkban először a Lago Amarga-tó partjára érkezünk. Nevét a tó vizének rendkívül keserű ízéről kapta, mivel nagyon magas az ásványi só koncentrációja. Innen már fantasztikus felvételeket készíthetünk a vidékről. A nemzeti park egyedülállósága, a több mint 3000 m magas hófödte csúcsok és az itt látható különleges növényzet, folyók és tavak harmóniája. Kirándulásunkat végigkíséri ez a mesés táj. Továbbhaladunk a Lago Pehoe-tó partján és így érjük el a RioPaine folyón található gyönyörű vízesést. Délután rövid gyalogtúrát teszünk a Grey-gleccserhez. A gleccser egy tóban végződik és itt közelről látható több hatalmas úszó jégtömb. Fakultatív kirándulás Torres del Paine Nemzeti Parkba (belépővel) :35.000,- Ft. Egy újabb élményekkel teli nap után térünk vissza szállásunkra.

5. nap: Balmaceda-és Serrano-gleccser

Reggeli, majd egy fakultatív hajókirándulást teszünk a Balmaceda- és Serrano-gleccser vidékére. Kb. 2 órás hajózás után érkezünk a gleccservidékre. Útközben kitűnő felvételeket készíthetünk a környező hegyekről, sziklákról. Szerencsés esetben a hatalmas kondorkeselyűt is lencsevégre tudjuk kapni. A Balmaceda-gleccserhez hajónk egész közel megy és így meg tudjuk örökíteni a kék jégtömböt. Továbbhajózva érjük el a következő gleccsert. Itt kikötünk. A Serrano-folyót övező erdőben gyalogolva kb. 150 m-re megközelítjük a Serrano-gleccsert. Mindenkit lenyűgöz a látvány. Visszautat az Esperanza-fjordon hajózva tesszük meg. Késő délután érkezik vissza hajónk Puerto Natalesbe. Fakultatív hajókirándulás a Balmaceda- és a Serrano-gleccserhez ebéddel: 40.000,- Ft

Ha valaki valamelyik fakultatív kirándulásra nem szeretne jönni, neki szabadprogram a szép fekvésű tóparti kisvárosban, Puerto Natalesben.

6. nap: Perrito Moreno gleccser - Calafate

Reggeli, majd bepakolás és busszal folytatjuk utunkat. Átmegyünk Chiléből Argentínába. Calafatében elhelyezkedünk a szállodánkban, majd irány a Perito Moreno-gleccser. A Los Glaciares Nemzeti Park, mely természetesen az UNESCO világörökségek listáján is szerepel. A 30 km hosszú, jégképződmény egyike a dél-patagóniai jégmező által táplált 48 gleccsernek. Ez a jégmező a világ harmadik legnagyobb ivóvíz-tartaléka! A Perito Moreno-gleccser egy tóba végződik 5 km széles, és 60 m magas jégtömb formájában. Ez a világon egyedülálló látványosság! Aki akar, kis költségért, hajóval közel mehet ehhez a lenyűgöző jégfalhoz, de a partról is káprázatos felvételek készíthetőek. Talán ez utunk csúcspontja. Több órát töltünk a helyszínen.

7. nap: Calafate - Buenos Aires

Reggeli, majd menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és utazás Buenos Airesbe majd a szállodánkba (2 éj). Délután érkezünk a fővárosba, a szállás elfoglalása után bemegyünk a város központjába. Sétálunk a Július 9. sugárúton, mely a világ legszélesebb utcája. Láthajuk az elegáns üzleteket és a 70 m magas obeliszket. Megtekintjük a parlament épületét és a közelben található híres katedrálisát.

8. nap: Buenos Aires

Reggeli, majd a buszos és gyalogos városnézésre indulunk, mely során különféle negyedekkel ismerkedünk meg. Elsőként a Recoleta negyedbe látogatunk el.Itt található az a temető, ahol Evitát temették el. Továbbhaladunk, a San Telmo gyarmati korból származó, szépen restaurált házaiban ma művészek élnek és dolgoznak. A festői La Boca-negyed rikítóan élénk színekre mázolt fa- és bádogházai eredeti környezetet szolgáltatnak a különféle ünnepségeknek, báloknak és táncversenyeknek.Ez a hely a tangó szülőhelye. Délután a repülőgép menetrendjéhez igazítva, transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

9. nap: Buenos Aires - Budapes

Menetrend függvényében európai átszállás után érkezünk Budapestre.

Belépő nincs, csak fakultatív

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Tűzföld és Patagónia úthoz hasonló utazások