Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·          Manhattan felfedezése

·          Amish Country – A hagyományokat őrző kultúra

·          Az amerikai nemzet bölcsője, Philadelphia

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – NEW YORK

Elutazás Budapestről New Yorkba menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás

Manhattanben.

2. NAP: MANHATTAN

Egész napos autóbuszos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Guggenheim múzeum, Fifth Avenue, St. Patrick katedrális, Rockefeller Center, Greewich Village, Soho. Kínai negyed, Little Italy, Wall Street. Manhattan híres panorámája megtekinthető egyénileg az Empire State Building tetején lévő kilátójból. Pillantás a Szabadság-szoborra a Battery Parkból, majd hajóval átkelés a Szabadság-szigetre. Szállás Manhattanben.

3. NAP: MANHATTAN

Szabad program a „Nagy Almában”, vagy fakultatív programlehetőség: 12–15 perces helikoptertúra Manhattan felett (55.000 Ft/fő) vagy belépés a város fölé magasodó Top of the Rock kilátóba, ahonnan rálátás nyílik az Empire State Buildingre is (10.000 Ft/fő). Szállás Manhattanben.

4. NAP: NEW YORK – NIAGARA-VÍZESÉS

Reggeli után utazás autóbusszal északi irányba a Finger Lakes tóvidéken át. Első állomás a Seneca-tó, ahol rövid pihenő és borkóstolási lehetőség Watkins Glenben. Az utazás folytatása a világegyik természeti csodájához a Niagara-vízeséshez. Szállás a vízesés közelében.

5. NAP: NIAGARA-VÍZESÉS – TORONTÓ

Reggeli után a vízesés felfedezés egyénileg vagy részvétel az idegenvezető által ajánlott fakultatív programok egyikén pl. „Hornblower” elnevezésű hajós programon, mely keretében hajókázás a dübörgő Patkó-zuhataghoz (9.000 Ft/fő), vagy ebéd a Skylon Tower panoráma éttermében ahonnan szép látvány tárul a Niagarára (13.000 Ft/fő). Délután kirándulás autóbusszal Torontóba, ismerkedés a kanadai város látnivalóival. Szállás a vízesés közelében.

6. NAP: AMISH COUNTRY – LANCASTER

Reggeli, majd az utazás folytatása Amish Country-ba, a XVII. századi európai kultúrát és hagyományokat máig hűen megőrző „amis” közösség által lakott vidékre. Szállás Lancaster környékén.

7. NAP: GETTYSBURG – WASHINGTON

Utazás déli irányban az Appalache-hegységen át a vadregényes Susquehanna-folyó mentén. Megálló Gettysburgben, ahol az amerikai polgárháború egyik legnagyobb csatája zajlott. Délután érkezés az ország fővárosának, Washingtonnak a környékére, a szállás elfoglalása.

8. NAP: WASHINGTON

Egész napos városnézés az államok fővárosában: Capitolium, Fehér Ház, a Washington emlékmű, Vietnámi Veteránok Emlékműve, Lincoln emlékmű, a II. Világháborúban elesett katonák emlékére állított Iwo Jima emlékmű, az Arlington Temető megtekintése, ahol többek közt John Fitzgerald Kennedy nyugszik. Szállás Washington környékén.

9. NAP: PHILADELPHIA

Elutazás autóbusszal a nemzet bölcsőjének is nevezett Philadelphiába, ahol az Alapító Atyák egykor aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt. Félnapos városnézés: Independence Hall, Liberty Bell, Városháza, Fairmount Park. Szállás Philadelphia környékén.

10. NAP: PHILADELPHIA – NEW YORK – BUDAPEST

Utazás New Yorkba a repülőtérre, útközben pihenő és vásárlási lehetőség egy bevásárlóközpontban, majd menetrend szerint transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre.

11. NAP: BUDAPEST

Megérkezés a menetrend függvényében.

 

Vízum: az új, biometrikus, bordóútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes

ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást a www.hungarian.hungary.usembassy.gov/ weboldalon kaphat.

Minimum létszám: 25 fő. A fakultatív programok minimum 15 fő jelentkezése esetén indulnak.

kb. 19.000 Ft

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
USA keleti part, a Niagara-vízesés és Torontó úthoz hasonló utazások