Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Krakkói városnézés magyar emlékekkel
·  Romantikus séta Tarnówban
·  Sóbánya rejtelmeinek felfedezése Wieliczkán

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – BESZTERCEBÁNYA – KRAKKÓ

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. A késő délelőtti órákban megállunk Besztercebányán. Teszünk egy sétát a belvárosban, ahol megcsodálhatjuk a főteret, a híres óratornyot és a Thurzó-házat. A régi várnegyeden belül közép­kori templomokat és késő gótikus stílusú épületeket nézhetünk meg, köztük a Mátyás-házat és a Városházát. Programunk végén továbbutazunk Krakkó környéki szállásunkra (3 éj). Este roman­tikus Valentin-napi vacsorán veszünk részt.

2. NAP: KRAKKÓ – TARNÓW – KRAKKÓ

Reggeli után Tarnówba indulunk. Ez a város, Krakkóhoz hason­lóan, sok szállal kapcsolódik a magyar történelemhez. Innen származik a ’48-as forradalom és szabadságharc hőse, Bem apó. Sírja egy közparkban található, amit a városnézés során megtekintünk. Az óvárosban számos reneszánsz stílusú épü­letet láthatunk. Elsőként a piacteret nézzük meg, melynek érdekessége, hogy minden sarkából 2–2 utca nyílik. Közepén található a régi városháza, amely ma már múzeumként műkö­dik. A piactér körül sokszínű, gazdagon díszített, reneszánsz kori polgárházak, ún. lábasházak helyezkednek el, ezek falait domborművekkel, freskókkal díszítették. A térről elindulva kis séta után a gótikus stílusú székesegyházhoz érünk, amely vörös téglákkal díszített, magas falaival már messziről jól felismer­hető. Megtekinthetjük a templom körüli régi házakat, ahol anno az egyház szolgálói éltek. A templom mögött egy szob­rot is láthatunk II. János Pál pápáról. A belváros újabb építésű részén tovább kalandozva meglátogatjuk a Magyarok terét, ahol megnézzük Bem tábornok szobrát és a magyar-lengyel barátság padját, melyet egy zarándokcsoport ajándékozott a városnak. Nem ez az egyetlen ajándék, melyet a magyarok adtak a városnak. A Petőfi-téren áll egy hatalmas székely kapu is, amely hirdeti a két nemzet örök barátságát. Továbbsétálva egy hagyományos fatemplomhoz érünk, amely jellegzetes példája a Kárpátokban épült kis templomoknak. Programunk végén visszautazunk korábbi szállásunkra, majd vacsora.

3. NAP: WIELICZKA – KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a világörökségi listán is szereplő wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula part­ján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A vár­ban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Gyalogos sétánk után szabadprogram a köz­pontban. Szállás, mint előző napokon.

4. NAP: KRAKKÓ – ZAKOPANE – BUDAPEST

Délelőtt egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodá­latos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétálóutca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyít­ják. Gyalogos séta a városban, majd a szabadidő alatt vásár­lási lehetőség a piacon. Helyi sajtokat kóstolhatnak itt utasaink és vásárolhatnak is belőle. Ezt követően rövid pihe­nőkkel Szlovákián keresztül hazautazunk. Budapest után min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Wieliczka sóbánya94 PLN
Krakkó - Királyi Vár28 PLN
Krakkó - Székesegyház20 PLN
Krakkó - Mária templom15 PLN

Belépők ára: kb.: 157 PLN.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Valentin-nap Dél-Lengyelországban úthoz hasonló utazások