Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Bledben ****-os szállodában 3 éjszaka
·  Hangulatos városok megtekintése
·  Postojna Közép-Európa kedvelt barlangja

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – CELJE – BLED

Reggeli indulás, Tornyiszentmiklósnál határátlépés. Rövidebb megállókkal érkezés Celje városába, ahol meglátogatjuk a mél­tán híres várat, mely a XVII. században épült, és jó példája a reneszánsz várkastélyoknak, kiválóan szemlélteti a kor jelleg­zetes oszlopos építészetét. A várkastély belsejében múzeum üzemel, ahol korabeli bútorokat, tárgyakat, fametszeteket lát­hatunk. Utunkat folytatva a délutáni órákban érkezünk meg a romantikus Bledi-tó partjára. Maga a város egyik híressége a krémes, így szabadidőben ezt érdemes lesz megkóstolni. Szállásfoglalás a Hotel Savicában ****. Ezután elsétálunk a köz­vetlenül a tóparton található étterembe, az *****-os Panorama Restauranthoz, ahol a híres séf Bertoncelj készíti el a 4 fogásos pezsgős vacsorát. Vacsora után, akinek kedve van, az egy szerve­zett, romantikus fáklyás sétára indulhat a tó környékén.

2. NAP: BLED

Reggeli után buszra szállunk, és elmegyünk a Vogel hegy­hez. Felvonóval (helyben fizetendő) felmegyünk a hegyre, ahol megfelelő hóviszonyok esetén, aki akar síelhet, vagy csak gyönyörködhetünk a hófödte tájban, közben akár a finom for­ralt bort is megkóstolhatjuk. Sílécet hozni vagy bérelni lehet (ez drágább). Arra is, van mód, hogy ha valakit nem vonz a hó, akkor a szállodában maradhat és a wellness részlegen relaxálhat vagy tehet egy sétát Bled méltán híres várához. Amennyiben tiszta időnk lesz, csodás kilátás nyílik a várból a tóra és a hegyekre. Este vacsora.

3. NAP: BLED – POSTOJNA – BLED

Reggelit követően a Postojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel káp­ráztat el bennünket. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. (Meleg öltözet szükséges.) Programunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berende­zési tárgyak és egy múzeum található. Visszafelé utunk során megállunk Szlovénia fővárosában, Ljubljanában ahol teszünk egy sétát a hangulatos központban. Az utóbbi 2 évtizedben ren­geteget fejlődött a főváros. Felújították a régi palotákat és új épületeket emeltek. A belvárosban a hármas híd és környéke mindig turistazsivajtól hangos. Szállás, vacsora mint előző nap.

4. NAP: SKOFJA LOKA – MARIBOR

Reggeli után Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokat keres­sük fel, amely már a XIII. sz-ban városi rangot kapott. Gyalogos sétánk során láthatjuk a XVI. sz-i magtár épületét, majd a főte­ret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Megtekintjük a Dráva partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétálóutcát. Programunk befejezése után hazaindulás és az esti órákban megérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Postojna cseppkőbarlang+ Pledjama42 €
Bledi felvonó15 €
Celje vár5 €

Belépők ára: kb.: 62 € .

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Valentin-nap Szlovéniában úthoz hasonló utazások