Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Augusztus 03 - 08.
399 000 Ft (-10 000 Ft)
389 000 Ft
Október 12 - 17.
439 000 Ft (-10 000 Ft)
429 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!
Az út áttekintése

·  Repülés Budapest – Pisa, Nápoly – Budapest útvonalon
·  Olaszországban vonattal közlekedünk
·  Leglátványosabb olasz városok megtekintése
·  A városnézések során tömegközlekedést használunk

Sokan szeretnek utazni vonattal, mert kényelmes, biztonságos, gyors. Nekik kedvezünk ezzel az ajánlatunkkal
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.5

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (1)

1. NAP: BUDAPEST – PISA

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban, repülővel indulunk Pisába. Érkezést követően csomagmegőrzőben elhelyezzük csomagjainkat, és városnézésre indulunk. Felkeressük a Csodák-terét. Nemcsak a Ferdetorony ejt ámulatba bennünket, hanem a Székesegyház és a Keresztelőkápolna is. A Ferde toronyba történő felmenetel belépős látványosság, melyre a jegyeket, jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól – a szabad kapacitások függvényében –, megvásároljuk Önnek a Ferde toronyba történő feljutáshoz jegyét. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 9.500,- Ft. Délután szabad program, majd felvesszük csomgjainak, szállásunkra utazunk és elfoglaljuk szobáinkat.

2. NAP: PISA – FIRENZE – RÓMA

Reggeli után csomagokkal vonatra szállunk és bemegyünk Firenzébe, mely a reneszánsz Athénja, a művészetek városa. Csomagunkat letesszük a megőrzőbe, így indulunk neki Dante, Giotto, Macchiavelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vasari és Galilei neve által fémjelzett város felfedezésére. Nagyszerű élményt jelent a XIV–XV. századi épületek között sétálni. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fiorét, melynek kupolájába szabadidőben akár fel is lehet menni. Sétálunk a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchión. Ezekkel az élményekkel telve hagyjuk el a Mediciek fellegvárát az esti órákban és vonatozunk Rómába. Megérkezve az olasz fővárosba, elsétálunk a kb. 200 méterre, a Termini pályaudvar közeli szállásunkra (3 éj).

3. NAP: RÓMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után elkezdjük a főváros megismerését. Ókori és mai római műemlékeket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, mely az évszázadok során folyamatosan épült, szépült. Maxentius császár bazilikájának romjai, Via dei Fori Imperiali a Római Birodalom térképei, a Capitolium a városházával, és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriási szobrának maradványaival a délelőtt meghatározó látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a II. Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más formájú, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Napközben lesz szabadidő is. Este visszatérünk Termini közeli szállásunkra. Colosseum (névre szóló belépő, foglalási díj, idegenvezetés) 15.000 Ft.

4. NAP: RÓMA VÁROSNÉZÉS – VATIKÁN

Ezen a napon először a több, mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. Ez a világ legkisebb államalakulata. Területe alig haladja meg a 44 hektárt. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo különösen szép alkotását a Sixtus-kápolnát, melyet II. Gyula pápa megbízásából 3 év alatt készítettek el. A nagy, négyszögletes termet freskódíszítéses hordóboltozat fedi. Itt tartják mindig a konklávét, azt a tradicionális gyűlést, amelyen megválasztják az új pápát. Láthatjuk továbbá Raffaello nevéről elnevezett stanzákat. Ezeket a freskókat is II. Gyula pápa rendelte meg az akkor még csak 25 éves festőtől. Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter-bazilikát nézzük meg (külső hosszúsága 212 m, belmagassága 132 m). A főhajó padlóján réz távjelzők mutatják, hogy milyen hosszúak a világ más híres, nagy katedrálisai. Belül elkápráztat bennünket Michelangelo fantasztikus Pietá szobra is. A templom előtt Bernini hatalmas ellipszis alakú dísztere látható, melyet 284 oszlop és 88 pillér, a híres kolonnádok szegélyeznek. Az oszlopcsarnok tetején körben a 162 szent barokk szobra áll. Délutáni programunk első állomása a Hadrianus császár által építtetett Angyalvár, mely évszázadokon keresztül Róma legfontosabb erődje volt. Monumentális épülete a város egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Este visszatérünk a szállásunkra. Vatikán (névre szóló belépő, foglalási díj, idegenvezetés) 20.000 Ft.

5. NAP: RÓMA – NÁPOLY – VEZÚV – HERCULANEUM

Korai reggeli után a Termini pályaudvaron vonatra szállunk és elutazunk Nápolyba. Megérkezésünk után busszal végigmegyünk a Posillipo hegygerincén. Ez Nápoly elegáns negyede, ahonnan páratlan panoráma nyílik az öbölre, a Vezúvra, Caprira és Sorrentóra. Ezután egy csodálatos kirándulásra indulunk, meghódítjuk a Vezúvot. 1.000 méteres magasságig tudunk busszal felmenni, innen gyalogtúra a kráter pereméig, 1.200 méterre. Egyik oldalon a tátongó kráter, másikon mesés panoráma tárul elénk. Ezt követően a Vezúv kitörésekor elpusztult Herculaneumba látogatunk, mely Herkulesről kapta nevét. Kr. után 79. augusztus 24-e éjszakáján, a Vezúvból kiömlő láva kevéssel éjfél után érte el a várost, amelynek lakóit pillanatok alatt megölte. Látható itt több lakóépület, gazdasági intézmény, középület, thermék és szentélyek. (A program a megfelelő időjárás függvénye.) Ezután visszatérünk Nápolyba, és elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: NÁPOLY – BUDAPEST

Reggeli után gyalogosan fedezzük fel Nápolyt. Az óvárosi részével kezdünk, megnézzük a Dómot, ahol San Gennaro ereklyéit is őrzik, hangulatos sikátorokban sétálunk, melyeknek több magyar vonatkozása is van. Sétát teszünk a mai központban a San Carlo Operaház és környékén, ezt követi a Királyi Palota, majd betekintünk a spanyol negyedbe a Piazza del Plebisticóra, a Castel Nuovóhoz, a kikötőbe. Napközben szabadidőben megkóstolhatjuk a hamisítatlan nápolyi pizzát. Este felvesszük csomagjainkat és a reptérre megyünk, ahonnan hazautazás várhatóan a késő esti órákban Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Vezúv18 €
Herculaneum idegenvezetéssel20 €
Nápoly dóm keresztelő kápolna2 €
Róma - Pantheon5 €
Tömegközlekedés a városokban (Pisa, Róma 72 órás jegy, Nápoly)40 €
Helyi és idegenforgalmi adó24 €

Belépők ára: kb.: 109 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.0
Ellátás
4.0
Gyakori kérdések
Kovács Zoltán
Szeged - Szőreg (6771)
2023.10.23

Köszönjük a szervezést,nagyon tartalmas programot sikerült összeállítani.Külön köszönet az idegenvezetőnknek (Pajter Martina),aki nagyon profi módon ,rugalmasan levezette.A feszített tempó mellett sok érdekes történet ,nagy tárgyi tudás és segítőkészség jellemezte.Köszönjük!

  • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Itália repülővel és vonattal úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Április 13. 8 nap 369 000 Ft
Május 22. 8 nap 369 000 Ft
Barangolás a toszkán tájakon
Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Április 29. 7 nap 279 000 Ft
Június 13. 7 nap 299 000 Ft
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Június 02. 9 nap 509 000 Ft
Június 28. 9 nap 499 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Sri Lanka varázsa a fesztiválok idején

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Augusztus 15. 12 nap 989 000 Ft
A tűz országa, Azerbajdzsán
Baku lenyűgöző elegye az ősinek és az ultramodernnek. Az óvárosban, a XI. században épült városfal mellől fotózhatjuk a luxus felhőkarcolókat.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Augusztus 03. 9 nap 599 000 Ft
Október 12. 9 nap 599 000 Ft
Párizstól Bordeaux-ig
Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Szeptember 17. 7 nap 529 000 Ft

Utazások hasonló árban

London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Május 22. 4 nap 365 000 Ft
Augusztus 15. 4 nap 375 000 Ft
Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
A 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál végleg feltette Azerbajdzsánt a világutazók térképére. Baku modernsége jól megfér az ősi emlékekkel, több ezer éves sziklarajzokkal és kaukázusi településekkel.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Augusztus 13. 6 nap 469 000 Ft
Október 08. 6 nap 459 000 Ft
A lovagok szigete - Málta
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!
Május 03. 6 nap 349 000 Ft
Június 28. 6 nap 369 000 Ft
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Június 01. 10 nap 479 000 Ft
Július 20. 10 nap 489 000 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Május 25. 6 nap 469 000 Ft
Június 01. 6 nap 469 000 Ft