Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Stromboli, Panarea, Vulcano és Lipari
·  Panoráma az Etnáról
·  Csontváry híres helyszíne: Taormina

"Bámulatos, hogy a vulkán milyen csodákat alkot. Egzotikus sziklaképződmények, különleges tengerpart, mesés szőlészetek. Mindez a természeti varázslat történelmi emlékekkel egészül ki."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről menetrend szerint, Cataniaba érkezés vár­hatóan az esti órákban. Transzfer a szállodába szállás Milazzo környékén (5 éj).

2. NAP: LIPARI – VULCANO

Reggeli után aki akar, egész napos fakultatív kirándulásra jöhet velünk, Lipari és Vulcano szigetére. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2-es területével a csoport legnagyobb szi­gete, mely korábban a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma a turizmusból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja Lipari, a hangulatos kisváros, ami egy normann korabeli templommal és egy régészeti múzeummal is büszkélkedhet. Központjában a várhegy, ahol az ősi akro­polisz állt egykor. A szigeten kisbusszal közlekedünk, melynek árát a kirándulás tartalmazza. Ezt követően ismét hajóra szál­lunk és tovább hajózunk Vulcanora. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lakhelye. A szigeten számos kénes iszapfür­dőt találhatunk, amit a kikötőből sétával érhetünk el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. Séta és fürdési lehetőség a tartózkodás alatt, majd visszahajózunk Milazzoba. Kb. 18 órakor lesz a visszaérkezés a szállásunkra. Fakultatív Lipari – Vulcano kirándulás hajóval: 20.000 Ft.

3. NAP: PANAREA – STROMBOLI

A mai napon aki akar, maradhat strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartalmas fakultatív kirándulásra, Panarea és Stromboli szigetére. Panarea a Lipari-szigetek legki­sebbje, az egyik legfelkapottabb mediterrán üdülőhely. A leg­szebb pontja a Cala Junco-öböl, melynek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután áthajózunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktívabb vulkánjá­ról van szó, amelynek kitöréseit Stromboli-típusú vulkán­működésnek nevezik. Kétségkívül az egyik legszebb vulkán a világon. Stromboli mély vizei nagyon kedveltek a búvárok körében is. A szigeten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyikből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. A naplementét is megvárjuk a szigeten, majd egészen későn este indul vissza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállodánkba. Visszaérkezés késő este. Fakultatív Panarea – Stromboli kirándulás: 60 € (jelentkezés a helyszínen).

4. NAP: ETNA – TAORMINA

Reggelink után napunkat a ma is működő vulkán, az Etna meg­ismerésével kezdjük. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk és terepjáró buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésé­vel bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe is. E meseszép természeti világörökség bejárása után Taorminába utazunk tovább, ahol a görög színház, a bazilika és a főtér fel­keresése után szabadidő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolit. A város hangulata zegzugos utcái mindenki számára nagy élmény. Városnézésünk után szabadprogram, vásárlási lehetőség, majd visszatérés a szállodába, fürdési lehetőség.

5. NAP: MESSINA – SAVOCA

Reggeli után a sziget harmadik legnagyobb városába, Messinába megyünk. Az egyházi központ a Messinai-szoros mellett fekszik. A város gazdaságának egyik kulcseleme a kikötő, aminek kereskedelmi és katonai feladata is van. Főbb látnivalója a Dóm, melynek Óratornya öröknaptárként is funkcionál, nemcsak az időt mutatja. Séta a városban, a kikötő­ben, szabad program, majd a dombtetőre épült Savocaba láto­gatunk, a „keresztapa” filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és meg­kóstolhatjuk a granitet. Délután visszabuszozunk szállásunkra, szabadprogram, fürdési lehetőség.

6. NAP: CATANIA – BUDAPEST

Reggeli után rövid szabadprogram a kicsekkolásig, majd utun­kat Catania felfedezésével zárjuk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látványosságai­nak (katedrális, Elefánt-út, városháza, városkapu) megtekin­tése után, helyi kisvonatra vagy városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Ezután lehető­ségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban, vásárolni a Via Garibaldi üzleteiben vagy felkeresni a helyi piacot. Délután transzfer Cataniába a repülőtérre. A menetrend függvényében, hazarepülés Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Etna64 €
Teormina színház10 €
Savoca templom2 €
Catania kisvonat7 €

Belépők ára: kb.: 83 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Vulkánok nyomában - Lipari-szigetek és Szicília úthoz hasonló utazások