Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·          Kirándulás Wales örökzöld szívében

·          Séta a 2017-es BL döntő helyszínén

·          Angol tea, hajózás, kikötő, tengerpart

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP : BUDAPEST – BRISTOL – CARDIFF

Menetrend szerint, várhatóan a délutáni órákban Budapestről Bristolba repülünk, onnan pedig busszal folytatjuk tovább utunkat Cardiffba, Wales lüktető szívébe. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat (3 éj).

2. NAP: CARDIFF

Reggeli után meglátogatjuk az egyik helyi piacot, mely a sétálóutcák zegzugos árkádjai között bújik meg. Ezt követően egy kellemes séta keretében felfedezzük Cardiff zöldnél is zöldebb központját, a Bute Parkot, ami egy gyönyörű és hatalmas park a város közepén, melyet a Taff folyó szel ketté. A fák között megbújva több sportpálya és csodás, természetes zug található. Innen megyünk át a Cardiffi Városi Múzeumba, melynek természettudományi és művészeti részlege egyaránt lenyűgöző. Megtekintjük a múzeum legértékesebb tárgyait, többek közt a dinoszaurusz maradványokat és csodás festményeket. Délután a már megismert Bute park bejáratától indul az Aquabus, mely egy sétahajó. Nagyjából 40 perces vízi út során más távlatokból csodálhatjuk meg a várost, és annak életét. A kikötőbe érve kiszállunk és felfedezzük a környéken található csodás építményeket (templomok, zsiliprendszer…), és kisétálunk a tengerpartra is. A bátrabbak letesztelhetik, mennyire hűs az Atlanti-óceán. Programunk befejezése után menetrend szerint visszahajózunk a belvárosba. Este hangulatos sétát teszünk a központban. Ezután visszamegyünk szállásunkra.

3. NAP: CARDIFF

Reggeli után utunk a közeli várba vezet. Az építmény legrégebbi részét a XI. században emelték. A vár története szinte egybeforrt Anglia történelmével is, egészen a XX. századig. A kastély történelem által formált arculata a rózsák háborújától egészen a második világháborúig tartogat számunkra érdekességeket. Az egyik szárnyban kialakított, és élesben is használt háborús óvóhely hangulata visszarepít minket egészen a háborútól dúlt 1900-as évek derekáig. A kastély alatt egy színvonalas, szintén háborús kiállítás tekinthető meg, mely történelemben jártas és laikus utasainknak is egyaránt érdekes lehet. Leírhatatlan élmény a vár árnyékában megpihenni, gyönyörködni a környezetben. A kastélytúra folytatásaként meglátogatjuk a Cardiffi Egyetem főépületét és a környező parkokat, melyekben számos monumentális emlékmű található; többek közt a falklandi háború emlékére emelt szobor is. Napközben lehetőség lesz megkóstolni a hagyományos angol teát (természetesen tejjel). Akinek van kedve, késő délután egy fakultatív programon is részt vehet, mely során meglátogathatja és körbejárhatja Cardiff egyik büszkeségét, a méltán világhírű Millennium Stadiont. A stadionban volt 2017-ben a labdarugó BL döntő is. Itt a túra során bemutatják a sportközpont egész rendszerét, ahol koncertet és más kulturális eseményt is tartottak már. A többieknek ez idő alatt szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: ST. FAGANS – BRISTOL – BUDAPEST

Reggeli után bepakolunk autóbuszunkba és elmegyünk St. Fagansba. Egy skanzen jellegű parkot keresünk fel, ahol több évszázadra visszamenően mutatják be a walesiek régi házait, berendezési tárgyait. Kellemes séta keretében járjuk körbe a skanzent. A kora délutáni órákban útnak indulunk Bristolba, melynek központjában egy rövid városnézést tartunk. Bristoli rövid programunk után irány a reptér. Menetrend szerint repülünk Budapestre. Várható érkezés éjfél körül.

Belépő: kb 35 GBP

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Walesi próba úthoz hasonló utazások