Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 09 - 22. 1 445 000 Ft (-10 000 Ft)
1 435 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!
Az út áttekintése

·  Egy teljes nap a mesés Halong-öbölben hajózva
·  Naplemente Angkor Wat mitikus templomainál
·  Laoszi trópusi esőerdő elefánthátról
·  Hajózás a híres Mekong folyón

Lenyűgöző három ország. Számomra Vietnám változatossága volt az igazi meglepetés. A Halong Bay látványát soha nem fogom elfeledni. A legvarázslatosabb hely, ahol valaha jártam.
Prónay Bence – A program összeállítója

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3-4 csill. szállodák, 1éj hajón,2 repülőn
Ellátás:
Programleírás szerint
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: BUDAPEST – SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Érkezés Dél-Vietnám egykori fővárosába, Saigonba. Az egyesülés után Hanoi lett a központ, de Saigon, mai nevén Ho Chi Minh Város, továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. A reptérről buszos transzfer a szállodába, mely út alatt megtekintjük kívülről az egykori elnöki palotát, ami a háború idején katonai főhadiszállás volt. Lefényképezhetjük a szép Főposta épületét, a Notre Dame-templomot is. Délután séta a városban idegenvezetőnkkel. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON – MEKONG DELTA – SAIGON

Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong, Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkából külön kishajó­val járjuk be a vidéket. A Cai Son és Thanh Nhon csatornák men­tén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Biciklivel vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON – HANOI

Reggel elrepülünk Hanoiba. Érkezésünk után városnézést tar­tunk. Első megállónk a Ho Chi Minh mauzóleum, mely látványos oszlopos épületben található. Tovább folytatva programunkat lefényképezzük az Egyoszlopos Pagoda és az Irodalom Temploma épületét. Ez utóbbi volt az ország első egyeteme. Délután egy tradicionális riksás túrán veszünk részt a régi negyedben. Ezután a Sword-tóhoz megyünk, ahol a tó közepén egy csodás templom található, és egy fahíd köti össze a parttal. Este vacsora egy tradi­cionális helyi étteremben, szállás Hanoiban.

5. NAP: HANOI – HALONG BAY

Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség részeként számontartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél- Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tusolós, WC) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3.000 csodaszép szikla, zöld növényzettel a kb. 1.500 km2-es öbölben. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ebéd. Este felejthetetlen élmény a naplemente látványa a ten­geren. Vacsora, szállás a hajón, tusolós, wc-s kabinokban.

6. NAP: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG

Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a mese­szép sziklák között. Így térünk vissza a kikötőbe majd transz­fer a repülőtérre és elutazás Laosz leghíresebb városába, Luang Prabangba (3 éj).

7. NAP: LUANG PRABANG – PAK OU

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szo­kásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek. Ezt követően egy helyi piacot keresünk fel. A Mount Phousi meg­mászása után pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz utazunk, mely egy csodaszép mészkősziklában található a Mekong és az Ou folyók torkolatával szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Tovább hajózva Ban Muang Keo faluban állunk meg, ahol helyi tradíciót követve, rizsből készítik a whiskey-t. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étterem­ben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztúpa található. Itt a meseszép naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra, valamint a Mekong folyóra. Innen az éjsza­kai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálhatóak a helyi, merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegyi falvak lakosai hoznak a városba. Szállás.

8. NAP: ELEFÁNTFARM – KHUANG SI – LUANG PRABANG

A laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az ele­fántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Ezt követően rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

9. NAP: LUANG PRABANG – SIEM REAP

A napot korán reggel a történelmi királyi palotánál kezdjük, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörök­ségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a király­ság székhelye volt. Transzfer a repülőtérre, ahonnan a már Kambodzsa területén fekvő Siem Reapba repülünk. Szállásunk elfoglalása után este egy showműsorral egybekötött vacsorát fogyasztunk el egy helyi étteremben.

10. NAP: BANTEAY SREI - KBAL SPEAN / PREK TOAL

A mai napon a helyi Sangker folyó vízállásától függően vagy a Banteay Srei X. századi hindu templomot és a Kbal Spean – ismertebb nevén „az Ezer Linga folyója” kerül megtekintésre a Kulen hegy délnyugati lejtőjén, mely a Sziemreap folyó mellékágának termékenységszimbólumokkal díszített mederszakasza. Ha a vízállás a szokásostól eltérő lenne, akkor a Prek Toal nevű helyet keressük fel. Itt minden úszik a vízen, a templomtól az iskolán át a gyógy­szertárig. Az úszó faluban megnézhetjük a halászok munkáját, igazi házi jellegzetes ebédet fogyaszthatunk el. Ebéd után még tovább hajókázunk és megnézhetjük hogyan készülnek a vízi jácintból színes háztartási eszközök. Vásárlásra is lesz lehetőség. Esti órákban térünk vissza Siem Reapba a szállásunkra.

11. NAP: TA PROHM – SRAH SRANG – ANGKOR WAT

Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomok felé vesszük az irányt. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatalmas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monumentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak sze­rint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő temp­lomokat. Kb. 30 km2-es körzetben több mint egy tucat szentély található. A IX. századtól az uralkodók építették ezeket a temp­lomokat saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványos­ság képe. A csodálatos kődomborművek, a díszes oszlopok és a kőfaragványok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és onnan tekintjük meg a színpompás naplementét. Este, aki akar, tuk-tukkal bemehet a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

12. NAP: SIEM REAP – BANGKOK

Reggeli után transzfer a reptérre és elutazás a thai fővárosba, Bangkokba. A reptérről szállodánkig idegenvezetőnk mesél a városról. A délután folyamán felfedezhetjük a várost gyalogo­san, majd este, aki szeretne pihenhet, de lehetőséget biztosí­tunk egy különleges kirándulásra. Vacsorás hajókirándulás a Bangkokot keresztülszelő Csaophraja folyón. A kétórás hajókázás során olyan ikonikus helyszíneket láthatunk esti díszkivilágítás­ban, mint a Wat Arun (Hajnal Temploma), a Thai Királyi Palota. A látványt thai zene, és bőséges büfévacsora egészíti ki, hogy egy igazán felejthetetlen élmény legyen. Fakultatív vacsorás hajókirándulás Bangkokban transzferrel: 60 USD.

13. NAP BANGKOK – HAZAUTAZÁS

Reggeli után napsütésben tekinthetjük meg a Thai-öbölben fekvő várost, melyet Kelet Velencéjének is hívnak, mivel olasz társához hasonlóan számtalan lagúna, csatorna szövi át a tele­pülést. Lehetőségünk lesz belülről is megtekinteni a királyi palo­tát, mely egész Thaiföld leghíresebb kulturális kincse. A közel 10 hektáros területen fekvő rezidencia története a XVIII. szá­zadig nyúlik vissza, amikor Bangkok első királya elkezdte az építkezést. Az évszázadok során minden uralkodó tovább bővít­gette, így nyerte el mára változatos és szemet gyönyörködtető kinézetét. Programunk befejezése után a repülőtérre visz ben­nünket autóbuszunk, ahonnan hazaindulunk. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: ÁTSZÁLLÁS – BUDAPEST

Reggeli átszállást követően folytatjuk utunkat hazafelé. Menetrend szerint, várhatóan a délelőtti órákban érkezés Budapestre.

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Vietnámi vízum 20.000 Ft, Laoszi 41 USD, Kambodzsai 36 USD. Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Salamon Eleonóra Mária és Salamon Csaba
Győr
2023.05.06

Tökéletes. Az idegenvezetés kifogástalan, felkészült, készséges, türelmes. A gépkocsivezetők ügyesek. A szálloda kényelemnek megfelelő, a laoszi szállás abszolút helyi! Bencének igaza volt, ez a legszebb útjuk!! Hálás köszönet a maradandó élményekért.

 • 5.0
Dr. Király Tímea Zita, Káposztási Tamás
Mátészalka
2023.05.04

Nagyon jól szervezettek voltak a programok, nagyon sok érdekes látnivaló volt. Fantasztikus UNESCO Világörökségi színhelyek. Az idegenvezető nagyon tájékozott és felkészült volt, a helyi idegenvezetők is felkészültek és segítőkészek voltak. Megfelelő színvonalú autóbuszok álltak rendelkezésre, kedves autóbuszvezetőkkel, akik tájékozott helyismerettel rendelkeztek. A hotelek kiválóak voltak, a vietnami, kambodzsai és bangkoki hotelek kifogástalanok, a laoszi volt egyedül gyengébb színvonal. A hotelek reggelije bőséges választékú, a szervezett étkezések kiváló éttermekben voltak, ínyenc falatokkal. ❤ Nagyon jól éreztük magunkat, fantasztikus élményekkel tértünk haza, melyek életreszólóak lesznek. Az ár-érték arány is megfelelő.

 • 4.8
Bánfiné Takács Tímea
Göd
2023.05.02

Gazdag, sokszínű program. Kedves jól felkészült, segítőkész, jó problémamegoldó idegenvezető. Tiszta busz, jó sofőrök. A szállás nagyon luxus, tetszett a laoszi mert autentikus volt. Az ételek bőségesek és jellegzetesek voltak. A négy országot érintő utazás, a reptéri parkolási lehetőség és az online ügyintézési lehetőség mind nagyon jóvá tették az utat.

 • 5.0
Varga Tibor és Kiss Lászlóné
Püspökhatvan
2023.04.24

Jól szervezett. Színvonalas, látványos, betekinthettünk a mindennapi életbe. Az idegenvezető felkészült, türelmes, segítőkész. A buszok tiszták, kényelmesek, jó állapotúak. A szállások jól felszereltek, tiszták, a hajó szuper. Az étkezés bőséges, változatos, az éttermek helyszínei jó választások voltak.

 • 5.0
Parádi Julianna, Soltész Erika
Alsózsolca
2023.04.22

Pontos teljesítés, jó ár-érték arány.

 • 5.0
Rákosi Rebeka, Rákosi Lászlóné
Szeged
2023.04.21

5* Szuper volt, köszönjük szépen! Tökéletes szervezés, pontos transzferek.

 • 5.0
Mezei Mónika
Budapest
2023.04.19

Egyedül a tavon való hajózás helyetti állatkert nem tetszett. Mindegyik idegenvezető nagyon kedves volt, kiemelném Péter és a thaiföldi helyi idvezt! Szuper volt, hogy minden nap kaptunk vizet a buszon, nagyon kedves gesztus. Néhány helyen a wc-vel voltak gondok, de amúgy mindegyik szállás szuper volt. Minden nap hasonló volt a menü, de szuper volt, hogy figyeltek a külön igényekre. a thaiföldi + 1,5 nap már kicsit sok, de megértem, hogy a nemzetközi járatok miatt szükség volt erre.

 • 4.8
Dr. Szélné dr. Werkmeiszter Márta
Nagynyárád
2022.11.26

Utazásunk programja: nagyon változatos, minden időt kihasználtunk. Idegenvezetés: részletes, segítőkész. Autóbusz: pontos, tiszta. Étkezés: helyi, finom.

 • 5.0
Dr. Sári István
Debrecen
2022.11.25

Utazás programja: kissé zsúfoltabb volt mint máskor. Idegenvezetés: kellemes, szolgálatkész és tájékozott. Autóbusz: kényelmes, pontos. Gépkocsivezető: biztonságos, problémamentes vezetés. Szállás: kifogástalan, jó színvonalú szállodák. Étkezés: megfelelő mennyiségű, ízletes.

 • 4.8
F. Csaba
Győr
2019.11.29

Az idegenvezető tájékozott, rugalmas, kiváló humorú, jó konfliktuskezelő. Kiváló személyiség. 5*** Az utazás időtartamát 1 éjszakával növelném, hogy a hazaút kevésbé legyen fárasztó. Az autóbusz minősége rendben volt végig, talán csak Angkornál szűkös. Jó sofőr volt mindenhol, nincs panasz, a helyi idegenvezetők is jók voltak.

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
A mesés Indokína úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Május 26. 4 nap Ár: december közepén
Marokkó mesés kincsei
Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.
Április 12. 8 nap Ár: december közepén
Május 31. 8 nap Ár: december közepén
Olaszország gyöngyszemei
Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.
Április 13. 8 nap Ár: december közepén
Május 22. 8 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Május 06. 11 nap 1 665 000 Ft
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
Ha USA Nyugati part, akkor Las Vegas, San Francisco és a csodás nemzeti parkok. Kiszáradt sós tó 86 méterrel a tengerszint alatt (!!!), egekbe szökő mammutfenyők, a Powel-tó híres gátja, s megannyi felejthetetlen élmény. Viva Las Vegas!

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Április 26. 12 nap 1 780 000 Ft
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
Afrika egyik legfejlettebb állama és itt található a legtöbb világörökségi helyszín is. Sokszínűsége a kínált programokban is megmutatkozik: Nemzeti parkok, kanyonok, vízesés, fantasztikus borok, aranybányák, struccfarm, stb...

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Március 20. 16 nap 2 020 000 Ft
Március 20. 12 nap 1 610 000 Ft