Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 08 - 20. 895 000 Ft + rep. Repülővel Nem foglalható
Október 14 - 26. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Természeti látványosságok 3 országban
·  Trópusi állatvilág különlegességei
·  Hajózás a Panama-csatornán
·  Vulkánok és káprázatos növényvilág

"Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Programleírás szerint
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP BUDAPEST – SAN JOSÉ

Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővá­rosába. Érkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ – TORTUGUERO

Kora reggel elindulunk a Braulio Carrillo Nemzeti Parkba. Itt szembesülünk először az ország elképesztően gazdag növény- és állatvilágával. Útközben egy banánültetvényt lát­hatunk, ahol számtalan érdekességet megtudhatunk az ország egyik legfontosabb exportcikkéről. A Tortuguero Nemzeti Parkhoz érve autóbuszunkról átpakolunk kis hajókra, mivel erre a területre nem mehet be gépjármű. Közel két órás hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon. Magával ragadó látvány­ban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsomban érezhet­jük magunkat. Köröttünk mindenhol az érintetlen természet. Kora délután megérkezünk szálláshelyünkre, ahol frissítő ebéd­del és koktéllal kedveskednek nekünk. Szállásunk komfortos fabungalókban lesz. A nap zárásaként megtekintjük a közelben lévő Tortuguero városkát. Sehol egy autó, csak a mosolygó helyi lakosok. Este szálláshelyünkön vacsora.

3. NAP: TORTUGUERO

A hajnali órákban egy kb. másfél órás motorcsónakos kirán­dulásra indulunk. Ekkor egészen más arcát mutatja, a vidék, mint a többi napszakban. A madarak és az állatok a csator­nák mentén hatalmas zajjal ébredeznek. A túra csúcspontja a napfelkelte lesz az Atlanti-óceán felől. Visszaérve reggeli. A nap további részében gyalogosan, majd ismét motorcsóna­kos kirándulás keretében tovább ismerkedünk a Tortuguero Nemzeti Park egyedülálló növény és állatvilágával. A terület a mindennapos esők övezetében van, a hőmérséklet meleg, de csapadék várható, helyenként komoly zivatar formájában. A sok eső miatt a vegetáció fantasztikusan változatos és dús. Napközben ebéd, este vacsora.

4. NAP: TORTUGUERO – GUÁPILES – LA FORTUNA

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd hajóval a Cano Blanco kikötőbe indulunk, innen megyünk Guápilesbe, ebéd. Busszal folytatjuk utunkat az ország közepe felé a La Fortuna régióba, melynek területén két ősi vulkán is található, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkánt a világ tíz legaktívabb vulkánjai között tartják számon, annak ellenére, hogy 2010 óta hivatalo­san is inaktívnak számít. Szállás és vacsora (2 éj).

5. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Kora reggel az Arenal Parkban kezdjük a túránkat, ahol a termé­szet szépségei közül megtekinthetjük az eredeti 1968ból fenn­maradt lávafolyam nyomait. Túránk végeztével a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példá­ját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, külön­féle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilággal. Megérkezésünk után egy rövid sétát követően láthatjuk a 70 méter magas vízesést. A zuhatag aljában egy természetes medencét is láthatunk, ennek kristálytiszta vizében a bátrabbak úszhatnak is egyet. Szállás, mint előző nap. Vacsora.

6. NAP: LA FORTUNA – RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után elhagyjuk a szépséges La Fortunat és Rincón de la Vieja felé indulunk. A település a Guanacaste Nemzeti Park védelme alatt áll, találhatunk itt aktív vulkánt, lagúnákat és földnyelveket. A Nemzeti Park területén kívül felfedezhetőek még a természetes termálvizek és „szaunák”. Délután szabadidő keretén belül lehetőség nyílik néhány pihentető órát eltölteni ezekben a kellemes, meleg vizes „medencékben”. A víz kristálytiszta és természetes, folyamatos utánpótlását a Rio Negro folyóból nyeri. Szabadprogram, szállás és vacsora.

7. NAP: PENAS BLANCAS – GRANADA

Ezen a napon indulunk el Nicaraguába. Keresztülutazunk az északi alföldön, míg el nem érjük a határt Penas Blancasnál. A határátkelés után találkozunk az idegenvezetővel és a csodás vidéki tájon át Catarina kilátójához megyünk, ahonnan csodás kilátás nyílik az Apoyo krátertóra, és Granadára, mely a következő úticélunk lesz. Ide érkezve bejelentkezünk a hotelbe, majd gya­logos városnézésre indulunk a színekkel teli óvároson keresztül.

8. NAP: GRANADA – MASAYA – CHOCOYERO

Reggeli után elhagyjuk Granadát és Masaya városába megyünk , ahol vásárlásra lesz lehetőség mielőtt meglátogatjuk a még ma is aktív Masaya vulkánt. A kráter pereméről megnézhetjük a fortyogó lávát. Következő megállónk a Chocoyero Természeti Rezervátum, egy trópusi erdő, burjánzó növény- és állatvilággal. Különösen csodás látványt nyújtanak a madarak. Programunk végén a szállásunkra utazunk.

9. NAP: LEÓN VIEJO – LEON

Reggeli után Managua felé indulunk, elhaladunk a Managua tó mentén, és áthajtunk a Corredor Seco szavannát idéző vidékén. Útközben megállunk, hogy megnézzük León Viejo városka rom­jait, mely világörökség. A település őrzi az eredeti spanyol tele­pesek emlékeit, ami a Momotombo vulkán 1610-es kitörésével semmisült meg. Innen rövid idő alatt érkezünk León jelenlegi városába, melyet a vulkánkitörés után építettek fel. Gyalogos városnézés, majd transzfer a hotelbe.

10. NAP: MANAGUA – PANAMA

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Délután szállásfoglalás és szabad program. Panama Közép-Amerika bevásárló központja. Sok elegáns üzlet kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA-CSATORNA

Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panamacsatornát, ami az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózásunk lesz a Panama-csatornán: Miraflores Locks, Miraflores Lake, Pedro Miguel Locks, Gaillar Cut a legkeskenyebb pont, Gatun Lake. Útközben láthatjuk a hatalmas óceánjárókat és teherhajókat, ahogy zsilipeznek. Ebéd a hajón. Panamavárosba autóbusszal jövünk vissza, ahol ezt követően szabadprogram.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamavárosban, mely a Világörökség része. Panama az ország gazdasági köz­pontja, Bankok és világcégek felhőkarcolói találhatóak itt. Ezután ellátogatunk a Panama Viejo romjaihoz. Az ország első gyarmata még a XVI. században jött létre, a mostani város határain kívül. Délután a régi városközpontba Casco Antiguába indulunk, ahol a gyarmati építészet dominál. Innen továbbmegyünk a Miraflores Locksba, itt sorakoznak a hatalmas óceánokat is átszelő hajók. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, és hazaindulás.

13. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Kora délután érkezés az európai reptérre. Átszállás és a késő dél­utáni órákban szállunk le a Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Közép-Amerika természeti kincsei (Panama – Costa Rica – Nicaragua) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Barcelonai kiruccanás
Augusztus 23. 3 nap Ár: január végén
Túrázások Szlovéniából
Október 07. 5 nap Ár: január végén
A Monarchia legszebb látnivalói
Július 04. 5 nap Ár: január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén
Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Kufstein
Július 24. 5 nap Ár: Január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: Január végén
Hanza városok és Dánia
Augusztus 09. 7 nap Ár: január végén
Augusztus 09. 6 nap Ár: január végén