Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Nyitólap  /  Gyakran ismételt kérdések

Kedves Utasaink!


Egy külföldi utazás előtt igen sok kérdés merül fel az emberben, és szeretne minél alaposabban tájékozódni. A Proko Travelnél ezért tartjuk fontosnak Utasaink teljes körű tájékoztatását, melynek érdekében irodáinkban, partnereinken keresztül, prospektusunkban és honlapunkon is részletes tájékoztatást adunk minden utazásunkról.


Tisztában vagyunk azonban azzal is, hogy gyakran nehéz megbirkózni a sok információval, így ezen az oldalon egyszerű és átlátható formában adunk választ azokra a kérdésekre, melyek 30 év utazásszervezési tapasztalatunk alapján a leggyakoribbak utazás előtt. Az alábbi egyszerűbb tájékoztatáson túl javasoljuk, hogy olvassák el további információs anyagainkat is, különösen az utazási szerződésünket (melyet IDE kattintva érhet el) és a hasznos tudnivalókat (melyet IDE kattintva érhet el)!

 

Ki számít törzsutasnak?

Törzsutas az, aki az elmúlt 2 évben legalább egyszer utazott a Proko Travellel.

 

Mekkora kedvezményt kaphatok törzsutasként?

Törzsutasként az alap részvételi díj 5-7%-a, de maximum 12.000 Ft a kedvezmény mértéke. Részletek: http://www.prokotravel.hu/miert-a-proko-travel/

 

Mekkora az előfoglalási kedvezmény mértéke?
Az előfoglalási kedvezmény az alap részvételi díj 5%-a, maximum 10.000 Ft.

 

Összevonható-e a 65 év felettiek kedvezménye a törzsutas kedvezménnyel?
Igen, a 65 év felettiek kedvezménye összevonható a törzsutas kedvezménnyel és az előfoglalási kedvezménnyel is.

 

Összevonható-e a törzsutas kedvezmény és az előfoglalási kedvezmény?
Nem, a két kedvezmény nem vonható össze.

 

Honnan indulnak a Proko Travel útjai?
Az útjaink Budapestről indulnak, de minden utunknál ingyenes oda-vissza transzfert biztosítunk az alábbi városokból: Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Hatvan; Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét; Pécs, Bonyhád, Szekszárd, Tolna, Paks, Dunaújváros. További felszállási helyek bizonyos utaknál (az adott utazásnál jelezve): Budaörs, Győr, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Siófok, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya.

 

 

Módosíthatom-e a felszállási helyet?
A jelentkezés során megadott felszállási hely az indulást megelőző 15 napig ingyenesen módosítható. Ezt követően a módosítás költsége 8.000 Ft/fő.

 

A felszállási helyen visszafelé le is szállhatok?
Igen, a felszállási helyen biztosítjuk a leszállást is, viszont a felszállástól eltérő leszállási hely nem választható (pl. budapesti felszállást vidéki leszállással nem lehet kombinálni).

 

Ha repülővel utazok, akkor is jár az ingyen transzfer?
Nem, az ingyenes transzfer csak buszos útjainkra vonatkozik, repülős utasainknak ingyenes parkolást biztosítunk Ferihegy közelében. A parkoló és repülőtér közötti transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk.

 

Mi a teendőm, ha szeretnék ingyenes transzfert igénybe venni?
Az ingyenes transzfer igénybevételét a jelentkezéskor kell jelezni, melynek során kérjük megadni a mobiltelefonszámot is.

 

Mikor kapom meg a részvételi jegyet?
A részvételi jegyet az indulás előtt kb. 7 nappal küldjük ki. A gyorsabb és környezetbarát ügyintézés érdekében a részvételi jegyet lehetőség szerint e-mailen küldjük, melyhez jelentkezéskor kérjük adják meg e-mail címüket.

 

Mit tartalmaz a részvételi jegy?
A részvételi jegy tartalmazza az indulás pontos helyét, időpontját, a buszon lévő ülőhelyet, és az úttal kapcsolatos hasznos tudnivalókat: költőpénz, időjárási viszonyok, időeltolódás, javasolt öltözet, egészségügyi előírások.
Repülős utaknál a részvételi jegy tartalmazza a pontos találkozási helyet és időpontot.

 

Tartalmazza-e a részvételi díj a BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítást?
Nem, a BBP biztosítás külön köthető, melyet partnerirodáinknál, weboldalunkon és Proko Travel irodáinkban is megköthet. Utóbbi két esetben a kötvényt az autóbuszon kapja meg az idegenvezetőtől.

 

Tartalmazza-e a részvételi díj az útlemondási biztosítást?
Igen a Proko Travel által szervezett utak tartalmazzák, de partnereink által szervezett utazásaink nem minden esetben. Ezen partneri utaknál minden esetben az online árkalkulációban külön feltüntetjük az útlemondási biztosítás árát. A részletes feltételeket weboldalunkon illetve irodáinkban továbbá utazási szerződésünk 12. és 17. pontjaiban tekintheti meg.

 

Kiválaszthatom el ülőhelyemet az autóbuszon?
Igen, jelentkezéskor ingyen lehet ülőhelyet foglalni, melyet visszaigazoláson tüntetünk fel.

 

Ha repülős utazásra jelentkeztem, van-e lehetőségem a helyszíni autóbuszon előzetesen kiválasztani az ülőhelyet?
Nem, ebben az esetben nincs előzetes helyfoglalás, az ülőhelyet a külföldi helyszínen az útra történő jelentkezés sorrendjében lehet választani.

 

A belépők árát tartalmazza a részvételi díj?
Nem, a belépődíjak külön fizetendők. Vannak azonban kivételek, de ezt a megfelelő részeknél jelezzük.

 

Kötelező-e az út során minden attrakciót megtekinteni?
Nem kötelező.

 

Ha egyedül jelentkezek az útra, lehet-e társítást kérni?
Igen, irodánk segítséget nyújt a társításban. Ha sikerül a társítás, akkor 2 társítást kérő utas egy 2 ágyas szobába kerül. Amennyiben indulás előtt legalább 30 nappal jelentkezik, társítást kér, de irodánknak mégsem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, így Önnek csak a maradék 50%-ot kell fizetnie.

 

Azoknál az utaknál, ahol fakultatív vacsora van feltüntetve, mikor kell leadnom az igényemet?
A fakultatív vacsorát az út indulása előtt legalább egy héttel kell igényelni és befizetni.