Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  A világ egyik legkisebb fővárosa: Valletta
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek
·  Jó állapotban megmaradt középkori városok

Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

4.8

 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – SZÁLLÁS

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indulás Máltára. Leszállást követően a délután során a fővárost, Vallettát fedezzük fel, és saját szemünkkel láthatjuk, hogy méltán szerepel a Világörökségek Listáján. A legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványosságunk a Felső Barrakka kert, mely egy nyilvános park a Nagy Kikötő felett, tele szebbnél szebb növényekkel és pálmákkal. Innen fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. A XVI. században azért alakították ki a kertet, hogy egy kis pihentető menedéket nyújtson a lovagok számára. Következő nevezetesség a Nagymesterek Palotája (2020 tavasz óta restaurálás miatt zárva!), mely 2015-ig adott helyet a máltai parlamentnek és itt van a máltai köztársasági elnök hivatala is. Reneszánsz stílusban épült a monumentális épület. A hangulatos, élettel teli belváros házai különleges, színes zárterkélyek díszítik, melyek kiváló fotótémák városnézésünk során. A belváros után transzfer a szállodába (3 éj), ahol elfoglaljuk szobáinat. Érdemes sétát tenni a hotel környékén is, megcsodálni a virágos, flitteres, girlandokkal feldíszített erkélyeket, lakóházakat. A hagyomány szerint bükkönyt termesztenek, és az adventi időszakban az ablakpárkányra teszik ezeket a fehér növényeket, melyekbe villódzó lápákat helyeznek el. Esténként fantasztikus látványt nyújtanak.

2. NAP: MDINA – RABAT – MOSTA

A mai napon eldöntheti mindenki, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványosabb 3 városát és annak ünnepi fényeit. Mdinában állunk meg először. A „Csendes városban” – ahogy a helyiek hívják –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, egyénileg megtekintheti a Szt. Pál katakombákat, vagy sétálhatunk a hangulatos belvárosban. Átszeljük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészeket: az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat valamint karácsonyi díszeket. Itt lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (2 belépővel): 50 €

3. NAP: BLUE GROTTO – MARSAXLOKK

Ezen a napon lehet önállóan sétálni a szálloda környékén, vagy részt vehetnek délelőtt egy fél napos fakultatív kiránduláson - megfelelő időjárási viszonyok esetén -, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetlenül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlangokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta legszínesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyományos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgyakat, helyi termékeket vásárolni. Blue Grotto – Marsaxlokk kirándulás (2 belépővel, hajójegy nélkül): 50 €. Visszaérkezésünk után, délután szabadprogram.

4. NAP: VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után bőröndjeinket elhelyezzük a csomagszobában, majd szabadon eltölthetjük a napot a mesés szigeten. Bemehetünk Valletta központjába, sétálni emléktárgyakat vásárolni, vagy gyönyörködni a szűk utcák érdekes erkélyekkel, rendelkező házaiban. A szállodánktól helyi autóbusszal is elindulhatunk, de sokkal hangulatosabb, ha az alig 600 méterre lévő kompkikötőből áthajózunk az öböl túlpartjára, ahogy ezt naponta megannyi helyi lakos is teszi, akik a belvárosban dolgoznak. A retour kompjegy ára mindössze 3 euró, és közvetlenül a belvároshoz visz bennünket. Aki szeretne, belépő megváltása után a Szt. János katedrálist is megtekintheti,  amelynek fantasztikus díszítettségén túl egy híres Caravaggio festményben is gyönyörködhet. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, amely mindenki csodálatát elnyeri. A katedrálist a Szent Lőrinc templom helyére építették 1573–1578 között. Ez volt a lovagok közös imádkozásának helyszíne. A belsejét a XVII. században alakították át máltai barokk stílusúra. A tengerparti város éttermeiben kényelmesen megebédelhetünk, és lélekben elbúcsúzhatunk Máltától. Szabadidőnk végén, menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban transzfer a repülőtérre, és várhatóan az esti órákban hazautazás Budapestre, ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

LátnivalóBelépődíj
Valletta - Szt. János Katedrális15 EUR
Rabat - Szt. Pál Katakomba + bazilika10 EUR
Blue Grotto hajójegy10 EUR
Helyi és idegenforgalmi adók3 EUR

Belépők ára: kb.: 38 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Program
4.7
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Derecskei János, Derecskei Jánsoné
Debrecen
2023.12.18

Jó tervezés, jó idegenvezetés, a busz pontos, a sofőrök ügyesek, a szállás és ellátás kifogástalan.

 • 5.0
Zakócs Ildikó, Zakócs Veronika
Liszó
2023.12.18

A városnézés és a természetben járás egyaránt megvolt. Remekül alkalmazkodott a program a váratlan időjáráshoz is. Jól összeállított változatos program volt. A vezetés érdekes információkkal egészítette ki a látványt. A szállodában nem szóltak, hogy a wellness öltözőjét épp renoválják. Kissé váratlanul ért minket. Bőséges és ízletes volt az étel. Arra is figyeltek hogy az egyes estéken különböző vacsora volt.

 • 4.8
Kereszturiné Kuzma Mária
Pécs
2023.12.17

Gozo szigetét még szívesen megnéztem volna. Az idegenvezető mivel magyar,. de Máltán él, széles körű tájékoztatást adott minden területen. A szállásnak nagyon jó az elhelyezkedése, az étkezés: sokféle választék, tetszettek a tradícionális ételek.

 • 4.3
Kugler Ágnes, Bach Orsolya
Szentendre
2023.12.15

Az utazás 2. fele (3. nap délután és 4. nap) túl üres volt. Lehetett volna még valamilyen közös tervezett program. Széleskörű információkat kaptunk. Kedves, barátságos volt az id.vez és a csoportkísérőnk is. Minden rendben volt, kulturált, tiszta és pontos volt. A sofőr is rendben volt. A szállással és ellátással teljesen elégedettek voltunk. Jó volt, hogy a csoportkísérő már az indulástól velünk volt.

 • 4.8
Kereszturi Laura
Pécs
2023.12.15

A Blue Grotto/ Marsaxlokk helyett egész napra el tudnám képzelni Gozot, a maradék kettőt pedig a visszaút napjára. Nagyon kedves volt és segítőkész Judit és Bogi egyaránt. Nagyon szép volt a szálloda és abszolút jó helyen helyezkedik el. Tetszettek a tematikus vacsorák, széles volta a választék. Néhány 'semleges' étel lehetett volna, ami nem köthető az adott napi témához.

 • 4.5
Dr. Laczkó Anna , Nagy Zoltán
Budapest
2023.12.13

Rendkívül kedves, segítőkész személyzet a szálláson.

 • 5.0
Pimper Attila, Pimper Attiláné
Balatonfüred
2023.12.12

Szuper, felkészült idegenvezető.

 • 5.0
Tóth János , Tóth Jánosné
Budapest
2023.12.11

Az idegenvezetőt külön kiemelném! Nagyon jó volt- mindkettő! Iván és a helyi.

 • 5.0
Dr .Zelenák Melinda, dr. Borsos Balázs
Szekszárd
2023.12.10

A programokra több időt szántam volna, a szabadprogram helyett lehetett volna szervezett. Főleg a helyi élettel kapcsolatos információk tetszettek.

 • 5.0
Oroszi László, Orosziné Klics Margit
Baracs
2023.12.08

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Málta Advent úthoz hasonló utazások