Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 03 - 06. 229 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
December 10 - 13. 249 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  A világ egyik legkisebb fővárosa: Valletta
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek
·  Jó állapotban megmaradt középkori városok

Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – SZÁLLÁS

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indulás Máltára. Leszállást követően a délután során a fővárost, Vallettát fedezzük fel, és saját szemünkkel láthatjuk, hogy méltán szerepel a Világörökségek Listáján. A legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványosságunk a Felső Barrakka kert, mely egy nyilvános park a Nagy Kikötő felett, tele szebbnél szebb növényekkel és pálmákkal. Innen fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. A XVI. században azért alakították ki a kertet, hogy egy kis pihentető menedéket nyújtson a lovagok számára. Következő nevezetesség a Nagymesterek Palotája (2020 tavasz óta restaurálás miatt zárva!), mely 2015-ig adott helyet a máltai parlamentnek és itt van a máltai köztársasági elnök hivatala is. Reneszánsz stílusban épült a monumentális épület. A hangulatos, élettel teli belváros házai különleges, színes zárterkélyek díszítik, melyek kiváló fotótémák városnézésünk során. A belváros után transzfer a szállodába (3 éj), ahol elfoglaljuk szobáinat. Érdemes sétát tenni a hotel környékén is, megcsodálni a virágos, flitteres, girlandokkal feldíszített erkélyeket, lakóházakat. A hagyomány szerint bükkönyt termesztenek, és az adventi időszakban az ablakpárkányra teszik ezeket a fehér növényeket, melyekbe villódzó lápákat helyeznek el. Esténként fantasztikus látványt nyújtanak.

2. NAP: MDINA – RABAT – MOSTA

A mai napon eldöntheti mindenki, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványosabb 3 városát és annak ünnepi fényeit. Mdinában állunk meg először. A „Csendes városban” – ahogy a helyiek hívják –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, egyénileg megtekintheti a Szt. Pál katakombákat, vagy sétálhatunk a hangulatos belvárosban. Átszeljük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészeket: az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat valamint karácsonyi díszeket. Itt lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (2 belépővel): 50 €

3. NAP: BLUE GROTTO – MARSAXLOKK

Ezen a napon lehet önállóan sétálni a szálloda környékén, vagy részt vehetnek délelőtt egy fél napos fakultatív kiránduláson - megfelelő időjárási viszonyok esetén -, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja külön fizetendő a helyszínen. A kristálytiszta víz hihetetlenül szép kék árnyalatokban tükröződik, míg a barlangokban a korallok és ásványok narancs, lila és zöld színekben pompáznak. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta legszínesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyományos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgyakat, helyi termékeket vásárolni. Blue Grotto – Marsaxlokk kirándulás (2 belépővel, hajójegy nélkül): 50 €. Visszaérkezésünk után, délután szabadprogram.

4. NAP: VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után bőröndjeinket elhelyezzük a csomagszobában, majd szabadon eltölthetjük a napot a mesés szigeten. Bemehetünk Valletta központjába, sétálni emléktárgyakat vásárolni, vagy gyönyörködni a szűk utcák érdekes erkélyekkel, rendelkező házaiban. A szállodánktól helyi autóbusszal is elindulhatunk, de sokkal hangulatosabb, ha az alig 600 méterre lévő kompkikötőből áthajózunk az öböl túlpartjára, ahogy ezt naponta megannyi helyi lakos is teszi, akik a belvárosban dolgoznak. A retour kompjegy ára mindössze 3 euró, és közvetlenül a belvároshoz visz bennünket. Aki szeretne, belépő megváltása után a Szt. János katedrálist is megtekintheti,  amelynek fantasztikus díszítettségén túl egy híres Caravaggio festményben is gyönyörködhet. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, amely mindenki csodálatát elnyeri. A katedrálist a Szent Lőrinc templom helyére építették 1573–1578 között. Ez volt a lovagok közös imádkozásának helyszíne. A belsejét a XVII. században alakították át máltai barokk stílusúra. A tengerparti város éttermeiben kényelmesen megebédelhetünk, és lélekben elbúcsúzhatunk Máltától. Szabadidőnk végén, menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban transzfer a repülőtérre, és várhatóan az esti órákban hazautazás Budapestre, ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

LátnivalóBelépődíj
Valletta - Szt. János Katedrális15 EUR
Rabat - Szt. Pál Katakomba + bazilika10 EUR
Blue Grotto hajójegy10 EUR
Helyi és idegenforgalmi adók3 EUR

Belépők ára: kb.: 38 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
A lovagok szigete - Málta
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!
Május 03. 6 nap Ár: december közepén
Május 17. 6 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Málta Advent úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A lovagok szigete - Málta
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!
Május 03. 6 nap Ár: december közepén
Május 17. 6 nap Ár: december közepén