Kisokos Proko Travel utasoknak – hasznos tudnivalók utazás előtt I. rész

2024.05.15.

Tervez a jövőben Proko Travel által szervezett körutazások részt venni? Akkor ez a bejegyzés Önnek szól! Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket érdemes fontólóra vennie utazás előtt, valamint olyan információkat osztunk meg, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az utazás előtti stresszt felváltsa a kellemes izgatottság érzése. Tartson velünk!

#1 Tudnivalók utazás előtt: részvételi jegy

Részvételi jegy

Irodánk immár 31 éve a körutazások specialistája, ezért pontosan tudjuk, hogy egy rövidebb vagy hosszabb utazás megszervezése is stresszel járhat, éppen ezért a lehetőségekhez mérten utasaink számára minden szükséges teendőt elvégzünk, amiről az indulás előtti héten egy részvételi jegy formájában tájékoztatást nyújtunk. E dokumentumból előre tudhatják az indulás pontos helyét, idejét, ülőhelyüket, az idegenvezető nevét és további fontos tudnivalókat az utazásról, melyet egyénileg, e-mail címre küldött levél formájában továbbítunk.

#2 Tudnivalók utazás előtt: úti okmányok

Érvényesség

Ennek köszönhetően néhány részletre kell csupán odafigyelniük utasainknak, ilyen például az úti okmányok (útlevél és vízum) érvényessége. Több úti cél is megköveteli, hogy a hazaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesek legyenek a szóban forgó okmányok. Vízumügyintézés esetén sem hagyjuk magukra utasainkat, ebben irodánk segítséget nyújt magyar és külföldi utasainknak egyaránt.

Utazás EU-n belül

Nem rendelkezik útlevéllel vagy vízummal? Amennyiben az Európai Unión belüli ország(ok)ba utazik, nem probléma! Ebben az esetben elegendő a kártya típusú személyigazolvány használata, viszont az érvényességre ilyenkor is fontos ügyelni, továbbá arra is, hogy külföldön a jogosítvány nem használható személyazonosításhoz!

Utazás EU-n kívül

Bizonyos országok (pl.: Amerikai Egyesül Államok) szigorú szabályokat vezettek be arra vonatkozóan, hogy kik léphetnek be területükre, attól függően, hogy korábban milyen veszélyességi kategóriába sorolt egyéb országokban jártak. Éppen ezért, Európán kívüli utazásainkról mindig egyeztessen irodánkkal, ahol munkatársaink készségesen segítenek Önnek! 

#3 Tudnivalók utazás előtt: utazók életkora

Alsó korhatár

Amennyiben fiatal (5 éven aluli) gyermekekkel, unokáival tervezi következő utazását, fontos, hogy olyan körutazást válasszon, amely minden korosztálynak ajánlott, hiszen biztonságuk és a teljes élmény csak így biztosítható. Erre vonatkozó jelzéseink megtalálhatóak az utak leírásánál.

Kedvezmények életkor alapján

Fontos számunkra, hogy az utazás örömét olyanokkal oszthassa meg, akiket szeret, ezért kedvezményt biztosítunk gyermekek és 65 év feletti utasaink számára egyaránt. Ennek csupán annyi a feltétele gyermekek esetén, hogy a korhatárnak megfelelő gyermek 3. főként legyen elszállásolva a szobában, 65 év felett pedig kössön utasbiztosítást az utazásunk idejére.

Felső korhatár

Több, mint 30 éves tapasztalatunk és idősebb utasaink visszajelzései alapján 85 éves kor felett már csak a könnyedebb programokat tartalmazó utazásokat ajánljuk útitárs kíséretében. Kiemelten fontos számunkra minden utasunk egészsége és biztonsága, így a „bakancs” nehézségi szintű, jellemzően túrázásra épülő utazásainkra történő jelentkezést 80 éves kortól még kísérő útitárssal sem áll módunkban elfogadni.

További tudnivalókért tekintse meg katalógusunkat, ahol bővebb tájékoztatást kaphat! Aktuális híreinkért kövesse Facebook és Instagram oldalunkat!

Vissza