Búcsú Vancouvertől

2013.05.14.

 
Ma volt az utolsó napom Vancouverben. Ennek egy részét együtt töltöttem az idegenvezetőmmel, másik részét pedig egyedül. Mutatott néhány előkelő belvárosi szállodát, melyről azt kell mondanom, hogy a magyar vendégek számára irreálisan drágák.
 
 
a kínai kert
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kora délután elvitt a kínai negyedbe, melynek legszebb látványossága a kis belső park volt. A National Geographic  a világ egyik legszebb városi, belső, kínai kertjévé választotta. Én igazából nem értek a kínai kertépítéshez, a jing és a jang vagy a feng shui harmóniájához. Én azt láttam, hogy egy nagyon pici kert tóval, kis vízeséssel, kövekkel, virágokkal. Számomra nem volt olyan szenzációs, de biztos bennem van a hiba. Egy helyen a kínai betűk írását is ki lehetett próbálni. Én is nekifutottam. Az eredményt a következő képen láthatják.
 
tanulom a kínai írást
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ezt követően önállóan a Sciece Center kiállítását néztem meg. Gondolkodtam melyiket válasszam. Felmerült bennem, hogy az Antropológia Múzeumot, vagy az Aqvariumot vagy ezt a Tudomány Múzeumát nézzem-e meg. Végül emellett döntöttem.
 
síelek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A képen épp egy síelős szimulátoron száguldozok lefelé. Kétszer hatalmasat buktam. Szerintem a szimulátor nem vette elég gyorsan a mozgásom változásai. Összességében érdekes volt amúzeum. Több városban láttam már Science Múzeumot. Nem mondom, hogy ez volt a legszínvonalasabb, de a jobbak közé tartozott. Ami különösen érdekes volt az i-mex mozi volt, Hatalmas íves kivetítőn, mely felülről, oldalról beborította az egész termet vetítettek egy filmet az Északi-sark olvadásáról. Aranyos kis film volt. A külső képen jól látható a hatalmas gömb, mely az imex mozi gömbje. Ebben van a hatalmas kivetítő.
 
 
az imex gömbje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egy sport képet is mellékelek. A Vancouver Canuks a város híres NHL-es hoki csapata. Ennek a hatalmas stadionja látható. Én nekik szurkolok a NHL-ben. Idén a rájátszás első körében (4-0 volt) kikaptak. Nagy a gyász a városban. Azért a stadion képét merem mellékelni.
 
 hokicsapat stadionja
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Holnap egy napra elválok vendéglátóimtól, ugyanis visszamegyek az USA-ba, Seattle-be. Kíváncsi vagyok, hogy egy kirándulásnak el lehet-e adni ezt a várost. Ismert amerikai nagyváros és kb. 230 km-re van Vancouvertől. Igaz van egy határ, de gondoltam megnézem. Este ott alszom.  Béreltem egy kocsit és holnap irány ismét az USA.  A szállodám képével búcsúzom ettől a valóban csodálatos fekvésű várostól.
 
a szállodám
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha programom és az internet is lehetővé teszi, akkor arról is írok. Ha nem holnap, akkor azután amikor jövök vissza Kanadába és a Sziklás-hegység Nemzeti Parkjaiba visz az idegenvezetőm.

 

Vissza