D-K Ázsia 3. ITB Asia

2010.10.22.Szóval miért is vagyok én itt? Tavaly hívták meg először a cégünket ide Singapore-ba, de akkor átadtam a lehetőséget a pesti irodánk vezetőjének K.Z-nak. Idén úgy éreztem, hogy nagyobb üzleti lehetőség rejlik abban, ha én jövök és én tárgyalok itt a partnerekkel.
Miről szól egy ilyen kiállítás? Ide utasokat, nézelődőket nem engednek be. Ide csak meghívóval, külön bejelentkezéssel, melyet a rendezők vagy elfogadnak, vagy nem, lehet bejutni. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bennünket a rendező szerv meghívott. Csak annyit, hogy kis hazánkból 3 utazási irodát hívtak meg, melyből 1 a PROKO TRAVEL. Azért erre is büszkék lehetünk! A meghívók állják a szállásomat és a repülőjegyemet oda-vissza (természetesen a további utam repülőjegyét nem ők fizetik, hanem részben a cégem, részben saját magam.) Mellékelek néhány képet, hogy miként néz ki ez a kiállítás belülről.

Ide különböző országok utazási irodái jönnek és ajánlják a saját országuk, városuk, szállodájuk portékáját. Ők ülnek egy asztal mellett, melyre ki van írva a cégük neve, esetleg van egy kb. 2x2 m-es standjuk és ott várakoznak. Semmi cicoma, nagy körítés, díszes stand. Amelyik cég, vagy személy szimpatikus számomra ahhoz odamegyek és meghallgatom, hogy mit ajánl. Így tudja az ember megtalálni a külföldi partnerét. Itt főként általánosságokat mondanak a cégről, szállodáról és a te feladatod, hogy a beszélgetés közben rájöjjél arra, hogy számodra ez érdekes, avagy nem. Ezt követi az e-mailes levelezés, az ajánlatok pontosítása, majd a kiutazás, útbejárás, mely során meggyőződünk, hogy az ajánlatok számunkra megfelelőek-e, és még egy végső pontosítás után kerül be az ajánlat a katalógusba.
Itt ezt annyival bővítették, hogy mindenki kapott egy lapot, melyen saját előzetes kiválasztása alapján napi 10-13 partnerrel kell kb. 20 percet tárgyalni. Ezt a tárgyalást a lapon le is kell igazoltatni. Ha valaki ezt nem teszi meg, akkor vissza kell fizetnie az összes költségét (szállás, repjegy…). Ez zajlik 3 napon keresztül. A helyszínen lehet mással is tárgyalni, ha jut rá idő, de az előzetesen bejelentetteket fel kell keresni. Ez azt jelenti, hogy min. napi 10 -13 tárgyalás. Van benne természetesen hasznos is, és felesleges is. Én csak ázsiaiakat jelöltem be. Tárgyaltam indiaiakkal, indonézekkel (főleg Baliról), thaiföldiekkel, singapurival, mianmarival, vietnámival és még sorolhatnám. A lényeg hogy csak Indiától keletre lévő országokkal, irodákkal beszéltem. Sok érdekes és használható ajánlatot kaptam melyet otthon fel kell dolgozni, végül ezekből alakulnak ki az irodai ajánlatok. A fentiekből is következik, hogy nyitni akarunk a K-Ázsia, elsősorban D-K Ázsia, felé. Nagyon sok egyéni ajánlatot is kaptam nem csak csoportosat. FIGYELEM párok, baráti társaságok, már 2 főre is tudunk ajánlatot készíteni egész D-K Ázsiára, akár nyaralók számára is!! Mutattak 1-2 olyan szállodát, hogy húúúú még ezt a Ritzet is lecserélném rájuk.
Következő beszámolóm Singapore-ról fog szólni - képekkel

Vissza