D-K Ázsia 4. Singapore

2010.10.24.


Érdekes beszámolót adok a városállamról, mert 2 részes lesz. Küldök ma egyet az eddig látottakról és holnap, amikor a szabadnapon végig a várost járom, utána szintén küldök egyet.
Eddig egy esti városnézésen voltam csupán, azonkívül csak a kiállítás ill. azt követő kötelező fogadások. Az 1 esti túrámról készült képeket inkább nem teszem közzé.
Az itteni emberek 95 %-a vagy maláj, vagy kínai, esetleg a kettő keveréke. Való igaz, hogy nagy a tisztaság, állítólag akit rajtakapnak, hogy cigarettát, vagy rágót (!)- utóbbit tilos behozni az országba, a cigi esetén (még saját használatkor is) magas adót kell fizetni – eldob, az komoly büntetésre számithat.
A város jelképe a vizet lövellő oroszlán. Ez közvetlenül az öbölparton van. Este szépen ki is világítják.
Az új csoda a Marina Bay Sands. Ez úgy néz ki, mintha 3 épület tetejére egy hajót tettek volna. Ebben található egy kaszinó is. Holnap szeretném ezt is felkeresni. Beszámolok róla, hogy milyen belülről. Az épület kívülről fantasztikusan érdekes. Egymás közt szólva; milyen pihent agyú ötlet 3 épület tetején egy hajó? Még ha jelkép és épület, akkor is? 

Egész közel van a szállodámhoz a Singapore Flyer, mely – szerintük – a világ legmagasabb óriáskereke. Az biztos, hogy magasabb, mint a London Eye. A kör kb. 35 perc. Aki akar 2 kör alatt akár étkezhet is (mármint asztal és felszolgálás mellett) az ár 220 USD / 2 fő. Ezen holnap én is körbemegyek. Vacsora nem lesz, de azért mesélek róla.

Még egy érdekes épületet említek most ez pedig a több mint 2000 néző befogadására alkalmas Esplonade. Ez is egy nagyon mutatós modern épület – színház, koncertterem. Kicsit a Valenciában látható modern épületre emlékezető. (Az is színház). Keressenek rá az interneten! 

Összességében elmondható a városról, hogy jelenleg nagyon szmogos, tiszta, elegáns, rengeteg bevásárlóközponttal és nagy forgalommal rendelkező metropolis.
Felmerül a kérdés ajánlanám-e Önöknek. A válaszom igen, de maximum 2 napra. Legalább is ez a jelenlegi nézetem. Ha végigcsinálom holnap a 3 programomat és a magam által szervezett túrát, utána bővebben tudok nyilatkozni.
Szóval a következő téma: Singapore látnivalói közelebbről

Vissza