Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  D-K Ázsia 5.

D-K Ázsia 5.

2010.10.25.


Mint említettem 1. nap este volt már egy buszos városnézés, de ez olyan szempontból nem volt szerencsés, mivel nem volt egy alapismeretem a városról, ezért nem rögzültek eléggé a látnivalók és nem volt mihez kötni a dolgokat. Az elmúlt 1 ½ napban azonban csak a várost jártam; városnéző busszal, taxival, gyalog, metróval (8 vonala van – hajrá Bp.), helyi busszal…

Érdekesség; a metrót szakaszra fizeti az ember és használat után a jegyet (kártya jellegű) vissza lehet váltani (1 SD). Így senki nem szemetel vele.
Felmentem a Marina Bay Sands (M.B.S.) tetejére. Csináltam egy pár felvételt. Ezeken látszik, hogy milyen, párás, ködös (szmogos) a levegő, nem a gépem rossz. Ha vissza néznek előző napi képeket, akkor látják ugyanezeket nem általam készült éles felvételeken.


A 2. 3. képnél látható a Forma 1. pálya főlelátója. A többi képen a már említett látványosságok felülről. Talán ezért is van, hogy alig készül a városról hivatalos nappali felvétel. Az esti a fények miatt valahogy nem látszik a pára.
A M.B.S. tetején van egy kilátó, egy strand is. A legömbölyített része a kilátós.

Az épület 56 emeletes és 80 %-ban szálloda. Hozzátartozik egy kaszinó és egy hatalmas bevásárló központ is.
Jól látják bent van egy kis laguna. Most júliusban adták át az egészet. A világ minden nagy cége (ruha, óra, elektronika…) külön bolttal képviselteti magát, de több 100-at képzeljenek el! Az árak magasak, de csak extra márkás cuccok vannak. Egyébként a városra az a jellemző, hogy kb. amekkora területet használ a föld felett, ugyanannyit a föld alatt is. Jobb kifejezést nem tudok mondani, iszonyú mennyiségű bevásárló központ van és ezek 70% a föld alatt??!! Nincs rossz tájékozódó képességem, de többször eltévedtem bennük, mert nincs viszonyítási alap, csak kanyargó keskeny utcák és üzlet, üzlet. Egyik helyen érdekes dolgot láttam. Kb. 15 asztalnál, egymás mellett ülnek az esküvőszervezők és ajánlják munkájukat.
A nappali buszos túra során felkerestük a kínai és az indiai városrészt is. Volt egy nagy zuhé – a nyitott tetejű buszon „nagy élmény” volt. Fejletségben nagy a különbség tapasztalható a városon belül is. Mindkét fotón a 2 negyedben található 1-1 jellegzetes templomot mutatja. Nem nehéz rájönni, melyik, melyik negyedben készült.


Jót tett a zuhancs a városnak. Csökkent a smog, tisztább a látvány. Ma este még egy műsoros estre vagyok hivatalos és holnap hajnalban irány Taiwan.

Vissza