Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  Delhi

Delhi

2011.10.26.

 
Ma volt a Delhi városnézésünk. Reggel kezdtük a városnézést a Jama Masjid mecsetnél. Ez India legnagyobb mecsetje.
Delhi Jama Masjid mecset
Természetesen itt is találkoztunk magyarokkal. A XVII. sz-ban épült mecsethez 2  db 40 m magas minaret is tartozik. Ez „Ó-Delhi” egyik központja. Körötte elmondhatatlan tömeg és káosz. Szűk utcában mennének a gyalogosok oda-vissza a forgalom és az árut szállító kézikocsisok. Mindenki dudál és nyomul.
Delhi utcai forgalom
Következő látványosság Mahatma Gandhi sírhelye volt. Ez egy nagyon szépen gondozott park közepén található. Tisztasága, rendezettsége a világ bármely pontján megállná helyét. Gandhinak még ma is nagy a tisztelete a lakosság körében.
Delhi Mahatma Gandhi sírhelye
A Vörös Erőd mellett csak elmentünk pedig az is Világörökség része, de idő hiányában nem mentünk be. Megnéztünk helyette egy szép hindu szentélyt és a kormányzósági negyedet. Mellékelek egy képet, melyből látszik, milyen iszonyatos szmog van a városban. A kép amit látnak délben készült és felhőtlen időben és nem géphiba, hogy nem éles a felvétel!!! A képen az India kapuja látható – hasonló névvel mint Mumbaiban és szintén az angol időkre utal.
Delhi India kapuja - szmogban
Következő látványosság ismét világörökségi díjat kapott. Ez a Humayuns mauzóleum, sírhelyek. A sírhely kicsinyítve, de stílusában hasonlít a Taj Mahal-ra, melyet holnap tekintünk meg. Nagyon szép muszlim csipkézett faragások voltak láthatóak a főépületnél. Szándékosan olyan hölgy csapattal készült a kép, hogy lássák milyen a hölgyek hagyományos öltözete.
Delhi Humayuns mauzóleum
Közben megnéztünk 3 szállodát, melyek közül valamelyikbe fog majd lakni a csoportunk. Hogy melyikbe az az ártól is függ. Én színvonal szerint sorrendbe tettem őket (mind ****-os), ehhez jön viszonyításként az ár és ezek alapján a döntés, hogy melyik legyen.
Delhi Qutb Minar
Jól építette fel idegenvezetőnk a napot, mert a végére maradt a legszebb világörökség (3 van Delhiben), és ez a Qutb Minar. Közepében a 73 m magas toronnyal, melynek építése több szakaszban zajlott és a győzelem szimbóluma. Körötte lévő épületek faragásai, díszítései és fenomenálisak és ehhez jön még a nem rozsdásodó csoda vasoszlop. Szerintem ez az park és épületegyüttes a legszebb látványosság Delhiben.
Delhi Qutb Minar
Ma nem meséltem érdekességeket a városról illetve az országról, ezekről majd legközelebb.
 
 
 
 

Vissza