Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  Észak-Thaiföld

Észak-Thaiföld

2016.11.29.

Repülővel mentem Burma és Thaiföld határára, de még Burmába. Innen kocsival vittek el a kb. 10 km-re lévő határra. A határátlépés megérne egy külön misét, de maradjunk abba, hogy őskáosz. Van egy szűk kocsisáv ahol tömegelnek az autósok és a gyalogosok. Sokan járnak át dolgozni Thaiföldre. Na, maradjunk abban, hogy leizzadva, de beérkeztem Thaiföldre. Ez a terület a világ egyik legjelentősebb ópium termesztő központja (állítólag volt). A Mekongba ágazik be egy folyó és ez a pont 3 ország találkozási pontja. Ezért is hívják a Háromszögnek. A mellékelt kép jobb oldalán látható (folyó túloldala) Laosz. Előttünk, a két folyó közt Myanmar (Burma), ahonnan készült a fotóm az pedig Thaiföld.

A 3 ország határa

Minden idegenvezető természetesen azt mondta, hogy a másik országban van (volt) ópiumtermesztés és csempészés. (Minden városban új idegenvezetőm van, aki a saját városát mutatja be, majd kísér a reptérre, vagy búcsút int, amikor a gépkocsival továbbindulunk.) Most kocsival elindultunk déli irányba. Megálltunk Chiang Raiban. Itt megmutatták a Fehér templomot. Ez egy modern templom, melyet 17 éve kezdtek el építeni és most is épül. A belső falfestményeken a pókembertől, Osamabin Ladenen és Bushon keresztül a pornófilmezésig sok mindenre utaló képek van. Szokatlan, de érdekes.

A fehér templom 

A következő település Chiang Mai, mely az északi terület központja. Ilyen esetek miatt, mint ami itt következett be fontos és hasznos egy útbejárás. Kérdem az idegenvezetőmet, hogy miként fog kinézni a Ching Mai programunk. „ Hát először megyünk a Királyi templomba, majd a x templomba, majd az y templomba, utána meglátjuk hogyan tovább”. No, ekkor mondtam azt, hogy NEM. Burmába megmutattak már sok mesés templomot, itt mást mutassanak. Az utasaink, ha csak templomot és sztupát látnak 2 héten keresztül akkor besokallnak. Kell más látványosság is egy társas útba. Tudomásom szerint itt Észak-Thaiföldön sok elefánt van, nem lehet azokat megtekinteni - kérdeztem. De igen volt válasz, de az irodától ő más programot kapott, meg annak van belépője is. Na, a végét mondom a dolognak. Irtó jó nap lett belőle. Elefántfarm látogatás, ahol lehetett elefántokat simogatni, etetni, volt egy félórás show műsor, mely során fociztak, festettek (!) - többek közt- az elefántok.

Elefánt etetés Fest az elefánt

Ezt követően felkerestünk egy vízeséses területet, majd következett egy kígyó show. Délután egy rövid városnézés a legfontosabb templommal és így komplett is lett a nap. Át is fogom írni a programunkat ennek megfelelően.

Vízesés részlet Kígyó show

Nagyon érdekes esetbe csöppentem a királyi templomnál. A király halála miatt többen 15 napra bevonulnak buddhista szerzetesnek. Nekik az előkészítésük, hajvárás, borotválás és a családtól történő elköszönés eseményébe csöppentem. Ez természetesen önkéntes dolog. Volt köztük egy ausztrál fickó is (az idegen vezető ismerte), aki szintén bevonul a szerzetesek közé. 15 nap után pedig mindenki eldöntheti, hogy marad-e szerzetes, vagy visszajön a világi életbe.

Orchidea parkban Szerzetesnek készülve

Egy nagyon érdekes megjegyzése volt az idegenvezetőmnek, aki hölgy volt. Mivel sok férfi választja a szerzetesei életet, ezért marad sok lány pártába… Nagyon nehéz nálunk férjet találni mondta. Elgondolkodtató kijelentés. Megyek tovább repülővel Bankokba. Legközelebb arról fogok írni.

Vissza