Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  Pakolás

Pakolás

2010.10.16.

Olyan témáról írok ma mely minden utazó problémája: mit és hogyan vigyek magammal egy útra. Vegyük külön az utazási típusokat: Az autós utazással most nem kívánok foglalkozni. Marad a buszos ill. a repülős.

Kezdjük a buszossal. Ha hosszú körútra mennek, arra van nekem egy bevált módszerem. Kettő bőrönd. Nem egy nagy, hanem egy kicsi és egy közepes. A módszer. A kicsi akkora legyen, hogy beleférjen az állandó használati cucc; tisztaságszerek, papucs, pizsama... és 3 nap ruházata. A másik bőröndben a többi ruha és a rendkívüli esetre használatos dolgok (pulóver, esőkabát...) - ugyanis ha ezeket felülre teszem a bőröndben akkor, ha megkérem a gk-t kinyitja a csomagtartót és azonnal magamhoz vehetem. A lényege a dolognak, hogy 3 napig csak a kicsit viszem be a szobába, a nagy marad a busz csomagterében. 3. nap után beviszem mindkettőt, jönnek a cserék. Szennyes be a nagyba a következő napi tiszta + 3 nap ruházata be a kis bőröndbe. Ezt követően ismét csak a kicsit trógerolom. Ennek egy sarkalatos pontja van a hölgyek számára, hogy a 3 nap során csak abból a 3 lehetőségből választhatnak. Utak során elnézem időnként férfi társaimat és a gk-kat pakoláskor. Embertelen nagyságú és súlyú bőröndöket mozgatnak. Az egyedül utazó hölgyekről nem is beszélve.

Repülős út. Az alap, mely a buszos útra is vonatkozik: csak húzós, kerekes bőrönddel utazzanak! Repülős útnál mindenféleképpen legyen valami szalag, jelzés a bőröndön, hogy egyből felismerjük, és más ne keverje össze a sajátjával. Ha italt visznek a bőröndben; én mindig a pulóver ujjába teszem és a bőrönd közepébe. Minden irányból ruhával (!) érintkezzen. (Egzotikus helyre mindig vigyenek magukkal magas alkohol tartalmú italt fertőtlenítés céljából, mármint belső használatra. Én rövid italt szinte soha nem iszom, de pl. most vinni fogok magammal egy üveg Stroh rumot). Tudomásul kell venni, hogy a csomagokat dobálják. Ezért nem javasolt a világos színű, érzékeny anyagú bőrönd. Én a több fakkos (cipzáras) bőrönd híve vagyok. Elkülöníthető a tiszta és a szennyes és az ingeket, nadrágokat is jobb állapotban lehet szállítani. Én az olcsóbb hosszúra kihúzható fogantyújú bőröndök híve vagyok. A sok dobálástól hol a lába, hol a sarka de szinte mindig sérül valami a csomagon. Ha nagyon drága a bőrönd akkor csak vérzik az ember szíve ilyenkor. Nem szeretem a nagy merev bőröndöket sem. Védettebb benne a csomag, de manapság amikor szinte minden légitársaság csökkenti a csomagsúlyhatárt akkor iszonyú nehéz úgy pakolni, hogy a bőrönd maga már 5-6 kg.
Szerintem jól kiveséztem a dolgot. Szívesen hallanám ez Önök tapasztalatát ezzel kapcsolatban is.

Vissza