Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  Singapore 1

Singapore 1

2012.10.08.

 
Müncheni átszállással mentem Singapore-ba. Este 7-kor indultam Budapestről és délután 4 órakor voltam Singapore-ban. Szerencsére ez nem 21 órás utazást jelentett, csupán 15 órást, mivel itt 6 órával előrébb járnak.
 
Singapore jelképe 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Elfoglaltam a szállodát, mely nagyon jó helyen van. Ahogy mondani szokták fantasztikus ügyesek a keleti szállodaépítők. Hogy tudták megcsinálni, hogy pipere asztal, tükörrel, szekrény, minibár, TV, franciaágy, tus, mosdó, WC legyen összesen kb. 12 m2-en? Ebben a fürdőszoba is benne van!! Nagy ügyesség kellett hozzá!
Első nap kis séta volt a szálloda környékén. Ez a város legnagyobb utcai piaci és éttermi része. Hát nem a minőség alapján kerültek ide az áruk… Ilyenkor felmerül az emberben; megvesznek ennyi ócskaságot? Bár tény sokan járkáltak az utcán.
Reggel nekiindultam a tengerparti résznek. Ezt a területet 2 éve adták át. Először a fő látványosságot a Marina Bay Sands-et kerestem fel. Ez egy 3 egységből álló fantasztikus szálloda és bevásárló központ. 
 
Marina Bay Sands és a Lótusz virágos múzeum
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Most ez Singapore jelképe. Úgy néz ki, mintha egy hajóval a tetején lenne összekötve a 3 épület. Felmentem a tetejére, mely az 56. emeleten van. Mesés a kilátás. Van egy medence is a tetején a szálloda vendégeinek… Kb. 1 órát gyönyörködtem, közben megittam egy jouce-t, mert azt azért tudni kell, hogy kb. 30 0C fok van és piszkosul nagy a pára. 
 
Marina Bay Sands tetjén
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Következő látványosság az Óriáskerék volt, mely jelenleg a világ legmagasabb óriáskereke (150 m). 30 perc alatt fordul körbe. Szép rálátás van innen is a kikötőre és a Formula 1 pályára.
 
Látkép az óriáskerékből
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Késő délután egy városnéző buszos városnéző túra szerepelt a programban. Az egy óra alatt a busz körbevisz a város legérdekesebb részein; Kínai-negyed, régi belváros, Indiai-negyed…
A nap befejező programja, egy fényjátékkal összekötött vízi show volt. A lényeg az volt, hogy szórt vízsugárra, mely úgy nézett ki mint egy legyező, lézerrel képeket vetítettek. Ehhez jött egy kellemes zene és egyéb megvilágításban vízsugarak. Negyed órás nagyon látványos előadást láttam, mely mindenki számára ingyenesen megtekinthető volt.
 
Vízsugaras fényjáték
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Ezzel fejeződött be az első teljes Singapore-i nap. Holnap terveim szerint Santosa szigete, mely Singapore-hoz tartozó kis sziget, felkeresése szerepel a programban.  
 

Vissza