Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  Tengeri hajózás

Tengeri hajózás

2015.02.01.

Most már az utolsó simítások vannak a katalóguson, mely rövidesen teljesen kész. Már minden időpont olvasható a web oldalunkon, ahol lehet előzetesen jelentkezni. Ezt a katalógus megjelenése után – február 20-ig – előleg befizetésével meg kell erősíteni. Ezt követően töröljük az előzetesen bejegyzett, de meg nem erősített jelentkezéseket.
Most nem is erről szeretnék írni, hanem arról, hogy feleségemmel, Ildivel voltunk egy tengeri hajós körúton az Arab-öbölben. Ennek az az előzménye, hogy a Emirates légitársaság a Costa hajótársasággal összefogva csinált egy agent akciót, azaz utazási irodásoknak szóló ajánlatot. Ez azt jelentette, hogy ingyen kaptuk a repülőjegyeket és a szállást és a teljes ellátást a hajón.
Amit fizetni kellett a kikötői illetéket és az italfogyasztást a hajón. Mostani blogomban a hajó szolgáltatásairól és az ottani életről írok. A következő levélben a látnivalókról és a programról számolok be képekkel.
Szóval a hajóról és az ottani életről: A hajókon általában 3 típusú kabin van. Mindegyikben van tusoló, wc-s és légkondicionált. A legszínvonalasabb kabinok erkéllyel rendelkeznek és kb. 15 m2, TV-vel franciaágy, ülőgarnitúra és fotel, beépített szekrény, széf. (Mi ilyenben laktunk egy hétig). A tusolóban van a wc is és mosdókagyló. Az erkélyen 2 szék és kis asztal. Szóval tökéletes. A következő kategória kicsit kisebb, kb. 12 m2 és csak ablak van a kabinon. A leggyengébb kategória az amelyiken ablak sincs. Ezen a hajón ilyen kategória nem is volt.
Az ellátás: volt egy büfé (svédasztalos) étterem és egy felszolgálós étterem. A reggelinél tojás kolbász (meleg és hideg) és felvágottak, gyümölcs. A büfé étteremben ebédre és vacsorára egy fajta leves, több fajta saláta, előétel és min. 3 fajta alapanyagú húsból főétel, körettel és természetesen - mivel a Costa olasz társaság - tészták. A desszert több típusú süti, fagylalt, gyümölcs. Szóval bőséges volt a választék. A felszolgálós elegáns étteremben 4 fogásos (2 fajtából lehetett választani) a menü. Itt pincérek szolgálják fel az ételt. Napközben is volt pizza és egyéb falatkák csak senki nem volt éhes.
Az ital fizetős, nincs benne az alapárban. Lehet alkalmanként fizetni ahol egy pohár kb. 1,5 dl bor kb. 3 €, egy pohár ásványvíz 2 € + minden rendelés után 15% felszolgálási díj. Lehet italcsomagot vásárolni. Korlátlan üdítő csomag 15 € /nap (mely kávé termékeket nem tartalmaz). Korlátlan alkoholos italfogyasztás + üdítő + kávé csomag 27 €/nap. Ami még érdekes: egy kabinban csak azonos italcsomagot lehet választani. Azaz nem lehet olyan, hogy egyik személy üdítő, a másik alkoholos csomagot kér. Ha kicsit számolunk, akkor 27 € x 8nap x 2 fő = 432 € azaz kb. 136.000 Ft. Háát nem olcsó.
Ezenkívül minden utas napi 8,75 € díjat fizet személyzeti borravalót. Ez 8 nap alatt 2 főnél kb. 44.000 Ft.
A hajóút alatt kirándulásokat szerveznek, melyek költségei nincsenek bent az út árában. Ezekről majd a következő alkalommal mesélek.
A hajón vannak napozóágyak, medence (mérete hajók szerint váltakozik), színházterem (este jó színvonalú (ingyenes) programokkal. Napközben is szerveznek szórakoztató programokat. Jól felszerelt konditerem is segíti a hasznos időtöltést.
 
A személyzet nagyon kedves és segítőkész. Sokan vannak és udvariasak. Általánosságban ennyi a hajóról. 

Vissza