Fedezzük fel az ország szépségeit: buszos utazások hazánk világörökségeihez

2023.06.14.

Hazánk, Magyarország rengeteg kiemelkedő természeti és kulturális értékkel rendelkezik. Nem kell ahhoz a határon túlra mennünk, hogy az UNESCO Világörökségként számontartott helyszíneit megcsodálhassuk, hiszen 8 helyszín Magyarországon található! Bejegyzésünkben bemutatjuk azokat a helyszíneket, ahová az idei évben is buszos utazásokat szervezünk utasaink részére!

Budapest

Duna-parti fővárosunk rengeteg kulturális örökséggel teli és történelmi jelentőségű helyszínnel büszkélkedhet. Ezért nem csoda, hogy Budapest több látnivalója is helyet kapott a világörökségi listán. Egy nap Budapesten turistaként nevű buszos utazásunk során a Dunán hajózva csodálhatjuk meg a Duna-parti városképet és a Budai Várnegyed gyönyörű látképét. A Várnegyedet később gyalog is bejárjuk, közben pedig olyan különleges látnivalókat tekintünk meg, mint, a Halászbástya, a Budai vár és a Budavári Palota bejárata.

Magyarország szépségei - buszos utazás - világörökség - Budapest

Hortobágyi Nemzeti Park

Hazánk méltán híres gyönyörű nemzeti parkjai közül az egyik legismertebb a Hortobágyi Nemzeti Park. Hazai buszos utazásaink egyike, a Barangolás Kelet-Magyarországon utunk során, ellátogatunk a hortobágyi tájhoz. Utasaink itt megcsodálhatják a „végtelen pusztán” a rendkívül gazdag növény- és állatvilágot. A mocsarakból, tavakból és holtágakból álló „vízország” területén csaknem 342 madárfaj figyelhető meg! A lenyűgöző táj és az elővilág megcsodálását követően a legendás Kilenclyukú hídhoz is ellátogatunk, amely a leghosszabb kőből épült közúti híd Magyarországon.  

Magyarország szépségei - buszos utazás - világörökség - Hortobágy

Pannonhalmi Bencés Főapátság és a Fertő-tó vidéke

Ezt a két hazai világörökségi helyszínt egy buszos utazás keretében tekinthetik meg utasaink. Kirándulás Nyugat-Magyarországon elnevezésű buszos utazásunkon először Pannonhalmára látogatunk, ahol megtekintjük a Bencés Főapátságot, amely 1996 óta az UNESCO világörökség részét képezi. Itt a velünk utazók eltölthetnek egy kis időt a pannonhalmi arborétumban vagy a hazánkban egyedülálló Illatmúzeumban, ahol különféle illóolajokkal, valamint azok előállítási módjával is megismerkedhetnek. Az utazás további felében busszal érkezünk a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba, melynek kilátópontjairól rálátást nyerünk a szikes, sós Fertő-tóra és környékére.

Magyarország szépségei - buszos utazás - világörökség - Pannonhalma

A Tokaji borvidék különleges borai

A gasztronómia és a borvidékek szerelmesinek ajánljuk az Észak-Magyarországi kóstoló buszos utazásunkat, amely során a világörökségi helyszínként nyilvántartott Tokaji borvidékre látogatunk! A tokaji régióból származó, öt különböző borfajtát ízlelhetnek meg utasaink egy fakultatív program keretei közt. A térségből származó tokaji aszú az egyik legegyedibb édes borfajta, melyet többek közt Mozart és Goethe is szívesen fogyasztott az elbeszélések szerint.

Magyarország szépségei - buszos utazás - világörökség - Tokaj

Ha Ön is szeretné felfedezni Magyarország világörökségi helyszíneit, válassza a Proko Travel buszos utazásait a legjobb, hazai élményekért! További utazásokkal kapcsolatos érdekes tartalmakért kövesse a Proko Travelt a Facebookon!

Vissza