Nyitólap  /  Blog  /  Európa  /  GTM-3

GTM-3

2011.05.14.

Elnézést, hogy ígéretemmel ellentétben másnap nem folytattam a beszámolót, de az igazság az, hogy karbantartás miatt nem működött a blog rendszer. Egyszerűen nem tudtam belépni, nem tudtam írni a lapomra. Mostanra helyreállt a rendszer és pótlom az elmaradásom.

Az első napi fogadás után (A vacsora egy kongresszusi központban volt, kb. 200 m-re a dómtól), másnap kezdődött a munka. 9 órától 15 perces időintervallumokkal be voltak osztva a megbeszéléseim. Délután 4 óráig 21 partnerrel tárgyaltam! Nem mondom, hogy a végén friss és üde voltam.
Ezt követte egy transzfer a szállodába, tus és 18 órakor busszal mentünk Bonnba.  A következő fogadás a régi német parlament épületében volt. A volt ülésteremben – mely most kongresszusi központ – volt egy köszöntő, 

rövid program 2 fajta kórus énekelt, majd a végén az előtérben és a kertben volt a fogadás.

 Nagyon érdekes volt az épült. A bonniak nagyon büszkék arra, hogy egy időben városuk volt a főváros. Egyébként semmi mást nem mutattak be a városban. Ez is Rajna-parti város. Sok kerttel, parkkal. Büszkék arra, hogy náluk született Beethoven. Állítólag nincs is mit mutatni a városban a parlament épületén kívül. Talán annyi, hogy egy nagy toronyházban itt található a DHL (csomagküldő cég) központja. Programunk után vissza Kölnbe. Másnap ismét a kiállítás. Aki még akart tárgyalhatott, én inkább a városban sétáltam és megtekintettem azokat a látnivalókat amiket addig futólag mutattak meg.

Délután fél 5-kor irány a vasútállomás, 40 perc ismét Frankfurt reptér és 1 óra 15 perc Budapest Liszt F. reptér.
Összegezve: Minden évben biztos nem megyek el a GTM-re. (jövőre Lipcsében lesz), de hasznos volt az idei kiállítás. Tárgyaltam több partnerrel, főként utazási irodával, melyből lehet hasznosítani dolgokat. Láttam Köln és Bonnt (valamennyire). (Még nem voltam csak egyszer nagyon rövid időre Kölnbe.) Ha megkérdeznék, hogy érdemes-e megtekinteni ezeket a városokat, akkor azt mondom igen (főként Kölnt), de 1 maximum 1,5 napnál többet felesleges rájuk áldozni.  Hogy a további napokkal mi legyen azt mindenki maga dönti el. Lehet maradni Németországban, de át lehet menni Belgiumba vagy Hollandiába. Legközelebb már új témáról írok.

Vissza