Nyitólap  /  Blog  /  Európa  /  Hévíz

Hévíz

2015.03.30.

Most egy más jellegű dologról írnék. Ez pedig a beutaztatás. Tagja vagyok a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) elnökségének, és a beutazó bizottság szervezett egy 2 napos programot Hévízre. Egy kolléganővel ketten képviseltük az elnökséget, és volt 20 utazási irodai munkatárs (magyar), akik a beutazásban (Magyarországra történő utaztatásban) tevékenykednek. 
Hévízet mutatták be nekünk. A többség még nem volt, vagy nagyon rövid időt töltött Hévízen, így sok újdonságot láthattak. 
Hévízen rengeteg szálloda van. Csak egy számot mondok: Magyarországra érkező turisták szállodai vendégéjszakáit tekintve Bp után Hévízen töltötték el a legtöbb éjszakát. Megelőzve Siófokot, Debrecent és még sorolhatnám a városokat. 
Fogadott a polgármester is bennünket. Egy ambiciózus fiatalember, akiben látszik a városért  való tenni akarás.
Bemutattak több szállodát, természetesen a tavat is ki lehetett próbálni, mutattak fogorvosi és egyéb gyógyászati rendelőt. Összegezve elmondható, hogy a világ bármely pontján megállnák a helyüket ezek a létesítmények és orvosi rendelők.
Én  "saját szakállamra", elmentem a Sármelléki Reptérre. Hááát. A terminál kicsi, de semmi baj nincs vele, teljesen jó. Ellenben a környezete, na az nem csak, hogy tragikus, hanem szégyenletes is. Gondolom Önök is láttak már elhanyagolt orosz laktanyát az országban. Nos ez annak is a legrondább kategóriája. Hol romos, hol gazos, hol a fél oldala hiányzik az épületnek, hol csak az ablakai.  Nem akarom ragozni, de amikor a terminálról kilép az ember, kb. 1.5 km-en keresztül  ezt látja, ezen halad át. No ez nagy szégyen. Megérkezik lelkesen Magyarországra a turista, és ez fogadja. A legelhanyagoltabb arab putri is szebb ennél. Végezetül, amikor elutazik, azért még egyszer lesz szerencséje ezt az emlékezetébe vésni. Ha csak ledózerolnák ezeket az épületeket, már jobb volna, mint így, vagy építenének egy olyan utat, mely nem megy keresztül a laktanyán. Nesze neked országmarketing. Bocsánat de ez kikívánkozott belőlem. 
Egyébként Hévíz szép, rendezett, a tó kiváló, javaslom jöjjenek el és nézzék meg. 

Vissza