Milyen esetben ne utazzunk Adventre?

2016.11.02.

Az utóbbi időben egyre többen választanak téli kikapcsolódásként egy adventi kirándulást. Az adventi ünnepek elsősorban Közép-Európában elterjedtek. Érdekes, hogy a nagy katolikus országokhoz képest (Olaszország, Spanyolország) is nagyobb presztízse van az adventnek a német ajkú területeken (Ausztria, Németország). Ezen kívül kedveltek hazánkban és Csehországban, Lengyelországban, valamint Szlovákiában is az adventi ünnepi programok. Kultur- und Weihnachtsmarkt Schloss Schoenbrunn 2010 FOTO GERHARD FALLY - Karácsonyi Vásár - Adventi utazás

Hogy milyen esetben ne utazzanak Adventre?

Természetesen mindenkinek van saját elképzelése, én a saját véleményemet mondom el Önöknek. - Nem választanám azt az adventi kirándulást, amely hajnal 4-kor indul (vagy korábban) és este 11-kor ér haza. - Nem mennék adventi kirándulásra abban az esetben, ha számomra a karácsonyi ünnepek nem jelentenének különleges belső töltöttséget. Sajnos el kell mondanom, ismerek családokat, akik nem anyagi okok miatt, de csak egy karácsonyi ággal utalnak a szeretet ünnepére. - Ne utazzon adventre az, aki nem szereti a karácsonyi díszeket, a különböző árusokat, és az ehhez az ünnepséghez hozzá tartózó forró italokat (forralt bor, forralt puncs). Ellenben, ha az Ön számára az Advent egy karácsonyi felvezetést jelent, mely során ajándékokkal, emléktárgyakkal még hangulatosabbá tudja tenni a karácsonyi készülődést, akkor javaslok egy minimum 2-3 napos adventi kirándulást. Mi többféle adventi kirándulást is szervezünk a Proko Travel-nél.

Milyen az autentikus karácsonyi vásár?

Őszintén megmondva én mégis az osztrák és német területeken levő Adventeket tartom autentikusnak. A többi adventi kirándulásunknak az ad szép körítést, hogy az adventi vásárok mellett, több szép várost is meg tudnak tekinteni az utasok. Ha nem az ár a legfontosabb, hanem az élmény és a minőség, akkor, ha javasolhatok valamit, ne menjenek egy napos adventi kirándulásra, mert abból csak az marad meg Önökben, hogy hajnalban keltek, egész nap álmosak voltak, semmire nem volt idejük és csak rohantak. Több utazási iroda szervez a Proko Traveleven kívül is több napos adventi kirándulást, tehát ezt nem azért mondom, hogy magunk mellett kampányoljak, hanem mert ez a véleményem.

wiener christkindlmarkt - Bécsi Karácsonyi Vásár

Évek óta felmerült bennem, karácsonyi utak szervezése. Ez azt jelentené, hogy az ünnepeket a csapat tagjai nem odahaza, hanem egy kirándulás során élik át. Vannak, akik különböző tragédiák, családi okok miatt vagy csupán a változatosság kedvéért karácsony este nem akarnak odahaza lenni. 

Készüljenek az adventre, a karácsonyra, én a jövő hét végén Londonba megyek, ahol a világ második legnagyobb utazás kiállításán veszek részt (WTM). Odaérkezve természetesen erről is beszámolok, valamint Londonról is.

Vissza