Nyitólap  /  Blog  /  Európa  /  Spanyolország 4.

Spanyolország 4.

2011.09.23.


A madridi útnál fejeztem be blogomat.
Vasárnap visszatértünk a Costa Bravara, másnap elmentünk Andorrába.

 Andorra a Pireneusokban lévő miniállam. területe akkora, mint egy kisebb magyar megye. Lakói száma 85.000 fő. Ami érdekes az ország átlagmagassága 1800 m !! A főváros Andorra la Vella. (Andorra a völgyben) kb. 25.000 fős lakossággal rendelkezik. A főváros kb. olyan magasan van mint a Kékestető, de körötte 2.000 m feletti csúcsok találhatóak.

 Nagyon szép látvány ez is, de nem is annyira maga a város különleges, hanem az út odafelé és vissza. A Pireneusok látványban sokkal másabb, mint az Alpok. Sokkal több a fennsík és az épületek sokkal régebbiek, és szinte csak kőből készültek. Nézelődés és vásárlás szempontjából is nagyon jó hely Andorra.
Utolsó nap pedig a Barcelona – Montserrat kirándulás maradt. Szép időben tudtuk végigcsinálni az utat.

 Az elmúlt években mindig bővítettük valamivel a barcelonai programot és eljutottunk oda, hogy alig tudjuk este 8 előtt befejezni a programot. Most is csupán 1 óra szabadidő maradt a központban. Ekkor találkoztam Erdős Gyuri barátommal, akit most neveztek ki a barcelonai magyar konzulátusra kereskedelmi konzulnak. Alig tudtunk beszélgetni, enni valamit (tapast ettünk), már indulni is kellett a csoport találkozásához.
Felvetődött idegenvezető kollégámban, B. Józsiban és bennem, hogy lehet, hogy jövőre kihagyjuk Montserratot és csak Barcelona fog szerepelni ebben a fakultatív programban. Így olcsóbb is lesz, valamint hosszabb szabadidő is lenne Barcelonában, 

mely során vagy az Aqvariumot vagy a Tengerészeti Múzeumot vagy bármilyen másik múzeumot meg lehetne tekinteni.
Nehéz a döntés. Hagyjuk ki a szép kilátást nyújtó zarándokhelyet Montserratot, a nyugodtabb, alaposabb barcelonai nézelődésért, vagy maradjon ez a hajtós program a kegyhellyel. 

Szívesen meghallgatom az Önök véleményét is!!
Másnap kora reggel transzfer a reptérre és hazautaztunk. Összegezve a véleménynyilvánító lapokat, és szerintem is szép és sikeres út volt ez a spanyol kirándulás.
Itthon több mint 200 e-mail 2 panaszlevél (egész évben összesen 8 volt) és egy csomó egyeztetésre váró feladat várt. Péntek estére értem utol magam. Jó hír, hogy biztos, hogy indul a „Keresztül Dél-Amerikán” és a „Mesés Indokína” utunk, mert már van annyi jelentkező. Hely is van még mindkettőre, bár nagyon fogynak a repülőjegyek. Ha valaki gondolkodik rajta, akkor SOS jelentkezzenek, mert félő, hogy 1-2 hét múlva nem lesz már repülőjegy.

Vissza