365 nap a Proko körül

2017.08.03.

Mit csinálnak az irodában a nyári időszakon kívül? - kapjuk sokszor a kérdést utasainktól. Most választ adok erre Önöknek. Azt biztosan állíthatom, hogy mi ugyan egy percig sem unatkozunk!

Mégis mit lehet csinálni egész évben egy utazási irodában?

Ehhez vegyünk például egy olimpiai sprintert. Ha csak annyi dolga lenne, hogy 4 évente fut 10 mp-et, azt hiszem mindenki sportolónak menne. Azonban ahhoz, hogy az a 10 mp eredményes legyen, éveken át tartó felkészülés, kemény edzés, és végtelen sok kitartás szükséges. Átvetítve ezt az utazásszervezésre: ahhoz, hogy a nyári főszezonunk sikeres lehessen, számos előzetes szervezés, egyeztetés és hosszan tartó tökéletesítés kell.

Előkészületek

Talán szokatlan módon nem a naptári év elejével kezdem. A nyári szezonra való készülés ugyanis már az előző év őszén javában folyik. Még haza se értek az utolsó csoportjaink, de utazásszervező munkatársaimmal már külföldi kiállításokon, bejárásokon készülünk a következő szezonra. Új programjaink összeállításakor nálunk alapvetés a helyszíni bejárás, egyeztetés, hogy a megszokott magas színvonalat garantálhassuk új programjainknál is.

Első negyedév – az előfoglalások időszaka

A sok tervezés és szervezés után végül januárban jelenik meg a nyári katalógus, és kezdetét is veszi az első foglalási hullám. Legtöbb törzsutasunk szereti még év elején lefixálni nyári utazását. Ők is tudják, hogy megéri előre gondolkodni, hiszen a jó ülőhelyen túl a kedvezményes ár is kecsegtető. Az első 3 hónapban mindenki azon dolgozik, hogy minden egyes foglalás rögzítésre kerüljön, és a lehető leghamarabb kapjanak választ kérdéseikre az érdeklődők. Utasaink mellett a partnereink is fontos szereplői az időszaknak, hiszen országosan több, mint 500 utazási irodai partnerünket folyamatos friss információkkal kell ellátnunk újdonságainkról.

Április – a szezonindító hónap

Immáron 24 éve hagyományosan egy általam vezetett úttal nyitjuk meg a szezont. Nem is lehetne szebb indítás a Tulipánvirágzáskor Hollandiában  nevezetű útnál! Persze az évek során sok más remek tavaszi úttal bővült a szezonindító Proko-utazások listája. Ettől kezdve pedig nincs megállás, egészen szeptember végéig követik egymást a különböző körutazások.

Május – ideje elővenni a téli utakat!

Sokakat meglep, de igaz: a főszezonhoz közeledve az előzetes tervezésnek közel sincs vége! Már májusban el kell, hogy kezdjük a téli és jövő tavaszi szezon útjainak összeállítását, a szállások lefoglalását és a kínálatunkba frissen kerülő programok bejárását. Ráadásul nem akármilyen ünnep kapcsolódik ehhez hónaphoz: május 11-én tartja születésnapját a Proko Travel! A marketing részlegünk részéről gondos előkészítő munka előzi meg a Nagy napot, hogy minden évben valami meglepetéssel kedveskedjünk utasainknak.

Június – Szeptember - a főszezoni hajtás

Ebben az időszakban testközelből láthatják munkánkat. Ilyenkor senki sem kételkedik afelől, hogy rengeteget dolgozunk. Irodáink hosszított nyitva tartásával, ügyeleti telefonunk folyamatos (24/7) rendelkezésükre állásával, a helyszíneken pedig 32 idegenvezetővel, számtalan gépkocsivezetővel dolgozunk azon, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen. Temérdek energia szükséges ahhoz, hogy a nagyságrendileg 200 utazásunkon résztvevő közel 8000 utasunk üdülése egytől egyig felejthetetlen legyen.

 Október – újabb foglalási hullám

Megkezdődik a foglalások áradata a szeptember végén megjelenő téli-tavaszi prospektusunkra. Ebben egyszerre szerepelnek a tél szerelmeseinek szóló adventi programjaink, szilveszteri ajánlatok és a hideg elől menekülőknek szóló egzotikus (dél-amerikai és dél-kelet ázsiai) útjaink. Mindkét tábornak akadnak bőven követői és természetesen a következő év tavaszi ajánlatait is ekkortól lehet foglalni.

November, december – itt a nyár…

Még szinte véget sem ért, a mi szakmánkban mégis már most vészesen közeleg a következő nyár! Ideje hát új utakat tervezni és ezzel együtt a januárban megjelenő nyári prospektus ajánlatait is összeállítani!

Vissza