7 jó tanács bepakoláshoz

2016.06.30.

Ebben a bejegyzésben gyakorlott és gyakorlatlan utazóknak is készültem néhány jó tanáccsal, hogy a bőrönd jó barát és ne kellemetlen élmény legyen az utazás során. Sok fórumon adnak tanácsot az utazóknak, arról mit pakoljanak. Ezek közül is a „Ne hagyd otthon ezeket a tárgyakat” típusú bejegyzések a legnépszerűbbek. Ezekkel én nem szeretnék konkurálni. Általánosságban azt szeretném elérni, gondolják át a pakolás menetét. A legfontosabb talán minden tanácsom közül:

Nem kell mindent elhozni otthonról

Étel és ital is vásárolható a helyszínen, de ugyanúgy felesleges törölközőt vinni szállodába, ahogy két pulóvert és két hosszúnadrágot pakolni egy spanyolországi nyaralásra. Sokszor el tudja rontani az utazást, ha a bőröndjétől nem tud elférni a szállodai szobában. Hosszú buszos utak esetén nálam előfordult, hogy két kisebb bőröndöt vittem magammal. Egyikben a napi szükséges tárgyak (pl.: tisztaságszerek, telefontöltő) és három napi „tisztacsere” volt (ing, fehérnemű, pulóver...), míg a másikban a többi ruhámat tartottam. Minden negyedik napon kivettem mindkét bőröndöt és a szennyest kicseréltem újabb három napi tiszta ruhára. A kisebb bőrönddel sokkal kényelmesebb volt a szállodai fel-le pakolás. Ezt a praktikát alkalmaztam a skandináv utaknál, hiszen ott, ahogy utaztunk északra, úgy változott a hőmérséklet.

A bőröndje csak akkora legyen, amit egymaga is kényelmesen tudunk mozgatni

A nyárból utaztunk a kora télbe. 7 jó tanács a bepakoláshoz:

  1. A bőröndje csak akkora legyen, amit egymaga is kényelmesen tud mozgatni.
  2. Élelmiszert csak korlátozott mennyiségben és nagyon megválogatva vigyen magával. A melegben olvadó, zsírosodó ételeket kerülje! Sok szállodában nincs hűtőszekrény ezért az az élelmiszer olvad és könnyen tönkre megy.
  3. Mindenki gondolja végig, hogy megéri-e sokkal több ruhát bepakolni és napokon keresztül cipelni. Előnyös, ha olyan dzsekit visz magával, mely több funkciós, így hűvösebb időben is felveheti ugyanazt a kabátot.
  4. Nem javaslom, hogy vasalót vagy hajszárítót vigyen magával. Ezek nélkülözhetőek, ráadásul sok szállodában (nem mindegyikben) van is!
  5. Vigyen váltócipőt! Cipőit úgy válogassa meg, hogy legyen benne vízálló és hosszabb gyalogláshoz mindegyik kényelmes legyen. Előnyös, ha nyáron az egyik szandál! A Proko Travel utaknál figyelje a cipő jelzést, mely segít a megfelelő lábbeli kiválasztásában. Ha bakancsot lát, akkor hozzon feltétlenül túracipőt is!
  6. Amennyiben szállodában (ez apartmanra nem vonatkozik) van a szállása, maximum egy kis törölközőt vigyen magával!
  7. Én sok utamra viszek magammal kispárnát, lehet, hogy Önnek is hasznos lehet. Lehet nyakpárna, derékpárna vagy hétköznapi kispárna, a lényeg, hogy a kényelmünket szolgálja még egy autóbuszon is!

Biztos vagyok benne, hogy sok mindenre nem jutott tinta, az olvasóim között pedig akadnak tapasztalt utazók is. Önök milyen tanáccsal tudnak szolgálni?

Vissza