A szűkös hónapok

2010.10.03.

Mint látják felhelyeztem egy hivatalos statisztikai mutatót. A szám mindig az indítástól (június 08-tól mutatja az összes oldalmegnyitást). Ma még nem akarom megírni a tegnapi játék megfejtést, hátha még van aki nem olvasta a blogot, és neki is legyen gondolkodós a feladat.
Érdekes időszakhoz érkezett – az utaztatási szakma nagy része így – irodánk is. Most következik a 3 szűkös hónap. Mit értek ez alatt? Az utazási irodák 90 %-a a nyári forgalomból tartja el magát. A fennmaradó 10 % inkább a sí utakra koncentrál. Kevés az olyan iroda - meg merem kockáztatni, hogy kijelentsem, hogy talán nincs is olyan – akinek mindkét szezon (ugyanolyan) erős.
Számunkra is évek óta dilemma, hogy kiadjunk-e őszi – téli katalógust. Az emberek 98% nem utazik novembertől karácsonyig. Esetleg Adventet és néhány egzotikus ajánlatot tudnak az irodák ekkor eladni. Ehhez jön a január – február, amikor már domináns a sí és jelentősebb az egzotikus igény. Februárban ezt kiegészíti a „Velencei karnevál”. (Több alkalommal vittünk már ide csoportot, de soha nem aratott osztatlan sikert. Van 1-2 nap amely látványos, de azokon a napokon irdatlan tömeg van. A többi nap hááát…. )
Egy időszakról nem beszéltem ez pedig a Szilveszter és környéke. Nos, ebben feltétlenül fejlődnünk kell. Kevés a szilveszteri ajánlatunk. Ebben szerepet játszik az, hogy a szállodák többsége október tájt már komoly előleget szokott kérni, és akkor még általában fogalmunk sincs a csoport létszámáról.
A fentiek miatt inkább éves katalógust adunk ki, melyet korán,  általában január második felén jelentetünk meg. A 2011-es katalógust is így szándékozunk kiadni. Már megvan a címlap szín. Aki évek óta követi cégünket az tudja, hogy ugyanezzel a dizájnnal jelenünk meg 2003 óta. Címlapon természeti kép + 3 kis kép (1. kultúra 2. természet 3. nyaralás). Ehhez jön az alapszín, mely tavaly lila volt. Volt eddig (sorrendben): fekete, kék, pink, sötétzöld, bordó, narancs, halványzöld és a már említett lila. Jövőre – minden politikai töltéstől mentesen – következik a tűzpiros. Remélem sikerül „ütős” képet találni a nagy képre. Addig is olvassák blogomat és a www.prokotravel.hu web oldalunkon rövidesen megjelenő tavaszi ajánlatokat.
Ja, még egy mondat. A novemberi szünetre csináltunk egy olcsó 3 napos prágai ajánlatot. web oldalunkon megtalálják a részleteket.  

Vissza