Amire mindenki vár: Proko újdonságok 2018-ban

2018.01.16.

Ahogy azt korábbi bejegyzésemben is jeleztem, sok izgalmat tartogat számunkra ez az év. Idén lesz a Proko Travel fennállásának 25. évfordulója, és ennek örömére az eddigieknél is magasabb színvonalra emeljük szolgáltatásainkat!

Új útjaink

Ahogyan azt már megszokhatták tőlünk: minden új szezonra új utakkal is készülünk. A 2018-as nyári-őszi időszakra 7 új utazással bővítettük a repertoárunkat. Ezeket a helyszíneket az őszi útbejárásaink során járták körbe munkatársaink. Úgy gondolom, hogy igazán remek útvonalakat sikerült összeállítanunk. Természetesen most sem bíztuk a véletlenre, minden új programunkat magas szakértelemmel készítettük el. Az egyik út például olyan területet jár be, ahol éveken keresztül élt egy munkatársunk, és közvetlen tapasztalataira építve alakíthattuk ki az ideális programot. Jó hírem van az Ildikó utazásait kedvelők számára: az Ő vezetésével is szerepel új út prospektusunkban! Talán kitalálhatták, most is az Alpok vonulatai felé indulunk majd, de egy egészen különleges téma köré építve. De lesz még gyerekbarát körutazás Európában és egzotikus tájak felfedezése is. Egyelőre csak ennyit árulhatok el új útjainkról, de ígérem, hogy a héten az összesre fény derül! :) Ha még nem teszik, kövessék Facebook oldalunkat, ahol minden egyes nap bejelentünk egy új utat!

ÚJDONSÁGAINK AZ ÚJ ÉVBEN

Repülési élmény - Proko Travel utazás

Repülési élmény Proko színvonalon

A Malév csődjét követően más légitársaságok, legnagyobb részben a Wizz Air és a Ryanair vette át az egykori nemzeti légitársaság helyét. Mint mindennek, ennek is megvan a maga előnye és hátránya. Némi túlzással mondhatom, hogy kinyílt a világ a magyar turisták előtt, hiszen rengeteg új városba juthatnak el a budapesti reptérről, ráadásul mindezt igen kedvező áron. Nem szeretem a „fapados” légitársaság jelzőt, de azt is látnunk kell, hogy a repülési élmény valamelyest szerényebb ezeknél a légitársaságoknál. Számunka ugyanakkor fontos, hogy magas szolgáltatási szintet tudjunk nyújtani utasaink számára, így mostantól minden Wizz Air és Ryanair járaton extra szolgáltatást biztosítunk! Ez 3 fontos előnyt jelent utasainknak:

  • Elsőbbségi beszállás a repülőgépbe
  • 2 fedélzeti poggyász (+ 1 feladott bőrönd)
  • Együtt utazók (házaspárok és családtagok) garantáltan egymás mellett ülnek

Ez utóbbi meglepően hangozhat, de sajnos egyes légitársaságok már ezért is felárat kérnek. Nagy port kavart 2017 nyarán a hír, mely szerint a Ryanair szándékosan ülteti szét az együtt utazókat, hogy utasai – extra költségek fejében – fix helyet foglaljanak egymás mellé. Mi úgy gondoljuk, hogy egy közös nyaralásnál nem tartható ez a rendszer. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy ezt az egymás mellé szóló helyek extra költségét is átvállaljuk. Tudni kell, hogy utazási irodaként sem tudtuk befolyásolni korábban az ülőhelyek kiosztását, de idéntől ez változik. A fedélzeti poggyászok esetében szintén meglepetés érheti a figyelmetlen utazót. Január 15-től a Ryanair egy normál repülőjeggyel utazó esetében nem engedi meg, hogy a „kis gurulós” bőröndjét felvigye a fedélzetre (annak ellenére, hogy az befért az méretellenőrző „fém kalodába”), hanem a repülőre szállás előtt közvetlenül le kell adnia az utasnak a bőröndöt és csak leszállás után kapja vissza. Na, ezt szintén nem tartjuk elegáns megoldásnak, és a Proko Travel utasoknak nem is kell ettől félniük, mert minden Ryanair útnál magukkal vihetik a szabályoknak megfelelő fedélzeti kis bőröndjüket plusz egy kis táskát is bármiféle extra költség nélkül.

Audioguide útjainkon

Nem csak repülős útjainkon élvezhetnek több szolgáltatást utasaink! Az elmúlt 2 évben több millió forintot költöttünk audioguide rendszereink fejlesztésére és bővítésére. Nem elírás az összeg, egy-egy ilyen szett több százezer forint… Büszkén jelenthetem, hogy mostantól a több nagyvárost bejáró körutazásainkon minden utasunk számára biztosítunk ilyen eszközöket. Az idegenforgalmi szempontból frekventált látnivalók esetében gyakran előfordul, hogy a környező zaj miatt nehezen érthető az idegenvezető ismertetése. Ezen adóvevő rendszereken keresztül működő fejhallgatók megoldják ezt a problémát, valamint sokkal nagyobb szabadságot biztosítanak az utazók számára. Így már nem kell közvetlenül az idegenvezető mellett állniuk, nézelődhetnek, fényképezhetnek, és mégis hallják az ismertetést. Értelemszerűen azon útjainkon, amelyek kevésbé járnak nagyvárosokban, így például a túrázó, természetjáró programoknál és a kevésbé frekventált látványosságokat meglátogató útjainkon erre kevésbé van szükség. A prospektusban és a weboldalon is jelezzük majd, hogy mely útjainkon garantált az audioguide. Ez persze nem azt jelenti, hogy a többi úton egyáltalán nem lesz, csak ezek azok, amelyeken biztosan igénybe lehet venni. A főszezonban van, amikor egyszerre 18-20 csoportunk van úton, így ekkor nem tudunk mindenki számára biztosítani, de az évek során már kitapasztaltuk, hogy mely utaknál fontos igazán és ott lesz. Fontos kiemelni, hogy sok utazási irodával ellentétben a Proko Travelnél az audio guide-okat továbbra is teljesen ingyenesen szolgáltatjuk, még úgy is, hogy mindenki kap ajándékba fülhallgatót hozzá, amit az út végeztével meg lehet tartani.

Megújul weboldalunk

A 25 éves évfordulónkra weboldalunkat is megújítjuk! Annak érdekében, hogy még teljesebb tájékoztatást tudjunk nyújtani, egy, az eddiginél látványosabb és még informatívabb honlapot készítünk. Nagy hangsúlyt fektetünk a könnyű használatra is, hogy azok is könnyen eligazodjanak rajta, akik kevésbé otthonosan mozognak az internet világában. Az új oldal természetesen új funkciókat is tartogat magában! Utasaink kérésének eleget téve a bankkártyás fizetés is elérhető lesz. Sajnos a nagy pénzintézetek malmai lassan őrölnek, így csak február közepére tudják véglegesíteni a kártyás fizetést a banki technikusok, de biztosíthatom Önöket, hogy hamarosan kész lesz! :)

Vissza