Nyitólap  /  Blog  /  Itthon történt  /  BUÉK !

BUÉK !

2015.01.02.

Boldog Új Évet !
 
Az elmúlt napokban volt nagyon illetve kevésbé pozitív dolog. Jó hogy ekkor tudunk hosszabban pihenni és feltöltődni az elkövetkezendő hajtós időszakra. A hátránya ennek, hogy az ember nagyon nehezen tud ellenállni a gasztronómiai ínyencségeknek, melynek egyenes következménye, hogy szentül meg vagyunk győződve, hogy tönkre ment a mérlegünk. „Az lehetetlen, hogy ennyi kiló vagyok!” Én is megjegyeztem a feleségemnek, hogy olyan régi a mérlegünk, hogy vagy elemet kellene benne cserélni, vagy valami műszaki probléma van vele, mert hogy én ennyi, no az lehetetlen…
Mindemellett azért folyamatosan dolgozunk. A január 1. volt csak pihenőnap. Előtte is és ma is Klári, majd Dóri kolléganőimmel kalkuláltuk a jövő évi árakat (természetesen a többiek otthon pihentek, nem voltunk nyitva). Ezzel párhuzamosan készül a prospektus szerkesztése. Itt a képeket kell kiválasztani és összehozni a leírással, hogy az oldal melyik részére melyik kép kerüljön. Az oldalak dizájnja is részben megváltozott. A színhatás a narancssárga marad, de lesznek szerkesztési módosulások. Remélem pozitív lesz a kicsengése a dolognak.
Most folyik a címlapfotó kiválasztása. Nem egyszerű a feladat. Ha az Önök feladata lenne, milyen fotót tennének a címlapra? Egy műemléket? Nem rossz ötlet, de melyiket? Miért pont azt? Ha valaki ezt látja akkor az vajon tudja, hogy nem csak ide hanem máshova is utaztatunk? Vagy csináljunk montázst ? Őszintén nekem azok nem tetszenek. Nagy összevisszaság, minden, de semmi. Évek óta természeti kép a címlap. Ugyanis abból indulok ki, hogy egy szép táj esetén nem az merül fel az emberben, hogy ezt már láttam, mint az épület esetén, hanem ha volt is ott akkor is inkább az az érzet uralkodik el az emberen, hogy: de szép, de jó lenne ott lenni. Ilyen érzet esetén valószínűleg kinyitja a katalógust és ez már 50 %-os siker. A másik 50 % a tartalom és az ár.
Nem egyszerű az sem, hogy találjuk ki mennyi lesz az euro árfolyama júliusban. Most megnéztem. Minden banknál az eladási árfolyam 320 fölött van, de pénzváltóknál is 318. Ha magasan kalkulálom nem eladható, ha alacsonyra, akkor pedig ráfizetünk. Szóval ez sem egyszerű.
Összességében nem azért  írtam le a fentieket, hogy sopánkodjak, hanem akartam, hogy kicsit belelássanak abba, hogy mi foglalkoztat manapság engemet. Önök azzal foglalkozzanak most, hogy pihenjenek, lazítsanak és etessék a cinkéket (én is etetem őket) J
Mellékelek még egy képet. Idén harmadik alkalommal került átadásra az a díj, melyet én alapítottam Csongrád megye legjobb női kézilabdása számára. Minden évben egy zsűri szavaz. Idén Szabó Edina lett a győztes. Gratulálunk neki. (A serleghez járt még egy 2 személyes utazás is J .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vissza