Év Idegenvezetője szavazás 2018: Gulyás Miklós a jelöltek között!

2018.11.26.

Az idei évben is meghirdetésre került az Év Idegenvezetője szavazás. A Magyar Idegenvezetők Szövetsége által kiírt pályázat különlegessége, hogy a végső döntést nem egy belső zsűri hozza meg, hanem az utazóközönség szavazatai alapján dől el, hogy ki kapja meg a kitüntetést. Roppant büszkék vagyunk rá, hogy immár harmadik éve van döntősünk. 2016-ban feleségem, Ildikó viselhette a megtisztelő címet, tavaly pedig Kámán József kollégánk érdemelte ki a szintén elismerésre méltó 3. helyet. Az idei évben a Proko csapat egy másik emblematikus tagja, Gulyás Miklós indul a versenyen. Aki volt már általa vezetett úton, az pontosan tudja, hogy Miki a szívét-lelkét beleteszi az idegenvezetésbe. Ahogyan Ő fogalmazott:

„Minden utamon törekszem arra, hogy a csoport számára tényleges élménnyé tegyem az utazást. Bevonom őket a programba, ha kell játékkal, zenével, vetélkedővel, filmvetítéssel, egyéb szemléltető anyaggal kísérve. Az idegenvezetést igyekszem teljes odaadással, maximális felkészüléssel végezni, mondhatom, hogy hivatásom egyúttal a hobbim is.

A 2018-as év idegenvezető jelelötje...

Mi közel 20 éve dolgozunk együtt Miklóssal. Emlékszem, a legelső utazásán még én mentoráltam Őt, azóta pedig már több mint 300 utazásunkat kísérte idegenvezetőként, melyeken több mint 10.000 (!) Proko utas szerezhetett vele életre szóló élményeket. Miklós területe jellemzően az Ibériai-félsziget, az amerikai kontinens spanyol ajkú része, illetve néhány közelebbi európai desztináció, mint például Horvátország vagy Prága. Az évek során számtalan CD-t és filmet gyűjtött össze, amelyekkel közelebb hozza az adott országot, régiót az utasokhoz. Az idézetek és a saját maga által írt versek tovább színesítik az információanyagot. A gyűjteményét minden utazására magával viszi, így nem meglepő, hogy minden egyes útnak 4 bőrönddel indul neki! Mégis mi van abban a 4 bőröndben? Ahogy ő szokott fogalmazni: „A sok tudás…”. :) És persze ott vonnak Miki egyedi megoldásai. Észak-Spanyolországban járva baszk nemesnek öltözve mesél, az Alpokban pedig hegyi kolomp segítségével vezeti a csoportot. Az is előfordul nála, hogy egy-egy szabadprogram utáni találkozáskor egy kerepelővel túlharsogva a város zaját igyekszik jelezni helyzetét. Szerintem nincs olyan utas a Proko Travel történetében, aki egy „Mikis” spanyol körútról úgy tért volna haza, hogy ne tanulta volna meg kívülről a Viva Espana slágert. Egy szó, mint száz: Miklós tényleg mindent megtesz azért, hogy útitársai komplex élményekkel gazdagon térjenek haza az utazásról. Utasaival igyekszik közvetlen kapcsolatot felvenni.

„Munkám során nagyon sok kedves utassal találkozom és a kedvező visszajelzések megerősítik elhivatottságomat. Már nem tudok olyan útra menni, ahol ne lennének visszatérő ismerőseim, Proko Travel törzsutasaim, barátaim.”

A fentiek alapján nem kérdés, hogy én méltónak tartom Miklóst a címre, ezért arra bíztatom Önöket, hogy adják le rá a szavazatukat az év idegenvezetője szavazáson, ezzel is elismerve a több évtizedes, lelkiismeretes munkáját. Gulyás Miklós a 2018-as év idegenvető jelöltje

A szavazás menete a következő:

Küldje el szavazatát e-mailben az evidegenvezetoje2018@gmail.com címre. A levélbe ne felejtse el beleírni: - A Gulyás Miklós nevét (az e-mail tárgyában kell feltüntetni) - Azt, hogy milyen úton és mikor utazott vele (egy konkrét út dátumával) - Indoklást néhány mondatban, hogy miért tartja alkalmasnak a díj elnyerésére. A szavazatok beküldésének határideje: 2018. november 30. (péntek).

Vissza