Faültetés

2014.03.21.

A katalógusunkban (többek közt az utolsó oldalon) is írtuk, hogy fatelepítésbe kezdtünk. Bence fiamnak volt az ötlete, hogy a buszaink az utak során rontják a környezetet, a káros szénmonoxid kibocsátásával, ezért tegyünk többet a környezetvédelemért. Tudom nem sok az a 202 facsemete amit elültettünk, de ha minden vállalkozás, amely környezet károsító tevékenységet folytat 200 facsemetét ültet - évente  - akkor azért sokat tennénk a környezetünkért. (Az újrahasznosított papírt már évek óta használjuk és van egyéb kisebb környezetvédelmi tevékenységünk is).
 
faültetés Sanyi kollégám segítségével

 
Miért pont 202 facsemetét ültettünk? Azért,mert az volt a vállalásunk, hogy ahány csoportunk indult 2013-ban annyi csemetét fogunk ültetni. Nem nehéz kitalálni, hány csoportunk volt az elmúlt évben...
A DALERD (Dél-Alföldi Erdőgazdálkodási ZRT) volt a partnerünk ebben az akcióban. Tőlük rendeltük meg a csemetéket és ők biztosítottak a telepítésre alkalmas helyet is. Szeged egy viszonylag belvárosibb helyén ültettük el ezeket a fákat.
 
DALERD-del vezetőjével pózolunk a médiának


 Őszinte leszek; én azt hittem, hogy nagyobbak ezek a facsemeték ültetéskor. A vezérigazgató helyettes Úr azonban felvilágosított, hogy ezek a legalkalmasabb méretűek az ültetéshez. A DALERD munkatársai egy speciális fúróval előkészítették a lyukakat mi csak a csemetéket állítottuk be és betakartuk földdel.Kint volt a helyi TV forgatócsoportja és a Kossuth Rádió munkatársa az ünnepélyes alkalmon.
 
A média is megörökíti az eseményt


Két segítségem is volt az ültetés során Bence fiam és Sanyi kollégám akik segítettek az akció megszervezésében, lebonyolításában. Tudom, hogy nem nagy dolog, de hátha lesznek követőink. Egy biztos, jövő tavasszal MI folytatjuk. Remélem jövő márciusban az ideinél is több fát fogunk tudni ültetni. Ez nem csak környezetvédelmi szempontból lenne jó, hanem a cég eredményességét is mutatná.
 
Bence és Sanyi a faültető

 
Eddig nem panaszkodhatok. A május 1-i hosszú hétvégén a zárt csoportokkal (amelyet külön cég rendelt meg csak maguk számára) együtt 14 csoport fog indulni. A 14 csoportból a Több mint Bécs csoportban van még 5 hely és ezenkívül minden csoportunk tele van. Szinte mindegyik idegenvezetőm dolgozni fog ezen a héten, sőt én is viszek egy holland csoportot.
 
Megy a munka, mindenki ültet


A jövő héten Kubába megyek a csoportunkkal. Nem én leszek rajta az id. vez., mivel nem ismerem a területet, de kíváncsi vagyok a programra és tárgyalni akarok a kinti partnerrel a további együttműködést illetően. Természetesen erről az útról is beszámolok blogolvasóimnak, annyi kis problémával, hogy Kubában szinte sehol nincs wifi és internet, azaz módosítom a dolgot, ahol van ott nagyon lassú, szóval arra készülök fel, hogy hazaérkezésem után 3 - 4 blogban számolok be tapasztalataimról. Remélem fogok tudni mondani újdonságot és érdekességet erről a szigetországról.
 

Vissza