Fejlesztések

2011.08.05.

 

Minden vállalkozás akkor juthat előre, ha fejlődik. Ehhez két fontos dolog kell ötlet és pénz.

 

Egyik sem egyszerű. Én is mindig azon vagyok, hogy bővüljünk, javuljunk, fejlődjünk.
Jelenleg 2 fontos fejlesztésben vagyunk. Egyrészt a múlt héten végeztünk számítástechnikai korszerűsítést – gépek – nyomtatók… Ezek Önöket kevésbé érintő dolgok. Ellenben két másik tervezett beruházás már igen.
1.  
          1. A jövő héten megérkezik 3 tourguide szettünk. Lehet, hogy a név nem ismerős, de az a szerkezet mely során az idegenvezető egy nyakába tett mikrofonba beszél és az utasok egy nyakba akasztott szerkezeten keresztül a fülükbe tett fülhallgatón keresztül hallják a tájékoztatást. Ennek a hatótávolsága kb. 50 m. Most 3 szettet veszünk (Áruk darabonként több mint 1,5 millió Ft.). Mivel 3 lesz belőle, természetes, hogy nem tudjuk minden csoportnál használni. Ezt döntően a városnéző csoportoknál fogjuk hasznosítani. A repülős csoportoknál várhatóan szintén nem visszük magunkkal, egyrészt a súlya másrészt a szállíthatósága miatt (csomagban adható csak fel, ahol pakolás során tönkremehet). A természetjáró csoportok esetén marad továbbra is a hagyományos vezetés.
2.      újdonság:
     2. El szeretném költöztetni a budapesti irodát egy nagyobb és szebb irodába. Szezon közben nem akartam, mert nem jó sem az utasoknak sem a kollégáknak, és a katalógusban is a régi cím szerepel. Ellenben az új katalógusban már az új helyszín szerepelne. Több irodát is megnéztünk már az elmúlt hetekben. Egy sem volt szimpatikus. Vagy a méret vagy az ár, vagy a kialakíthatósági problémák miatt, de mindegyiket elvetettük. Ellenben múlt héten találtunk egy olyat, amelyik elképzelhető, hogy jó lenne. Ma megyek Pestre és egy építési vállalkozóval egyeztetem, hogy milyen átalakításokat szeretnék. Ő megmondja, hogy lehet-e és mennyiért. Továbbá a tulajdonossal vannak még további megbeszélések. Ha minden sikerül, akkor kb. 2 hónapos felújítás után költözünk. Hova? Kabalából nem szeretném elárulni addig, amíg nincs meg a szerződés. Ha biztos a helyszín Önök lesznek az elsők, akik erről értesülni fognak.

Az utak szépen lassan jönnek – mennek. Többsége nagyon sikeres. Természetesen időnként vannak kisebb „fennforgások”, de azon vagyunk, hogy ezeket megoldjuk. Egy dolog azonban olyan, amit sajnos nem tudunk megoldani, ez pedig az időjárás. Szerencsésebb lenne, ha javulna már végre az idő. Nem lenne ennyi eső. Gondolom, ezzel egyetértünk!

Vissza