Nyitólap  /  Blog  /  Itthon történt  /  Hírek

Hírek

2016.02.21.

Az elmúlt időszakban elég nagy hajtásban voltunk. Először is a PROKO nyár - ősz katalógusát kellett elkészítenünk. Október - novemberben kötöttük le a szállásokat, leleveleztük a partnerekkel, szállodákkal. Ezzel nagyságrendben karácsonyig végeztünk. Néhány szállás egyeztetése maradt az idei évre. Ezzel egyidőben mentek a programok átnézése, esetleges módosítása. Amikor befejeződtek a szállás lekötések, akkor ha kellett még a program szövegén módosítottunk egy kicsit. Kerestünk képeket az utakhoz, majd minden ment a grafikai stúdióba. Január elején kezdtük az oldalak szerkesztését. Én személy szerint ültem a grafikussal a gép előtt és raktuk össze az egyes oldalakat.
 

A Proko Travel Prospektus megszületése

Felmerül a kérdés, hogy ezt miért nem adom át valamelyik munkatársamnak? A helyzet az, hogy nagyon kritikus vagyok. Próbáltuk azt a változatot is, de oly sok dologban kellett utána módosítani az oldalakat, mert nekem nem tetszett, hogy rájöttem arra, egyszerűbb ha ott vagyok végig az összeállításnál.
Ez azt jelentette, hogy reggel 9 - kb. 18 óráig dolgoztunk és így napi 8 - 10 oldalt tudtunk összerakni. Az ember azt gondolná, hogy ha megvannak a szövegek, képek, akkor 10 perc összerakni egy oldalt. Ez igaz, ha az ember nem figyel sok apróságra. Például: nálunk sehol nincs olyan, hogy oldal alján ha éppen oda kerül a következő nap leírásának kezdete, akkor a napi cím után ne legyen min. 2 de inkább 3 sor. Továbbá, egyetlen sor se fejeződjön be úgy, hogy nagy "A" betű (következő mondat első szava) még ott maradjon. Fontos, hogy legyen minden oldalon kép és az sem mindegy, hogy melyik kép legyen az és hova kerüljön az oldalon belül. A grafikusunk mindig figyelt a kép élességére, melyet különböző technikákkal lehet javítani is. Előfordult az is, hogy megváltoztattuk a felhőket, vagy mint pl. a 44. oldalon az alsó képen növeltük a virágok számát. Sorolhatnám még a szerkesztési feladatokat, de nem akarok részletekbe belemenni. Azokkal az oldalakkal volt különösen problémánk, ahol 2 program van egy oldalon. A lényeg; elkészült a katalógus. Kíváncsi vagyok a véleményükre. Aki kért annak postáztunk, de már a partner irodákba is eljuttattuk a prospektusunkat, tehát ha valaki nem kapott, ott is talál belőle, de kérésre küldünk postán is arról nem is beszélve, hogy az interneten a proko weboldalon is megtalálják útjainkat. Sőt ott azt is láthatják, hogy az egyes utakon mennyi hely van még. Szépen megindultak a jelentkezések. Van olyan út melyre már elég csekély számú hely van.
Biztos indul a Vietnám - Laosz - Kambodzsa utunk március végén. Van még rá 2 helyünk, melyre nagyon várjuk a jelentkezést. Kiváló idegenvezetővel (több éve viszi ezt a programot) megy a csoport.
 

Turisztikai Díjátadó Gála

Most a dicsekedés pár perce következik. Nagyon nagy megtiszteltetés ért. Február 1-én a Turizmus gálán több mint 1000 ember előtt adták át a 2015. évi turisztikai díjakat. Itt adták át nekem a "2015. év legjobb utazási irodása" címet. Több mint 1200 utazási iroda van hazánkban, ezek munkatársainak az össz létszáma biztos, hogy több mint 5000 fő. Ebből döntött úgy a szakmai zsűri, hogy idén erre a címre én vagyok méltó. Varga Mihály éppen külföldön tartózkodott, így az államtitkár úrtól vettem át a megtisztelő oklevelet. A szakmában ennél nagyobb személyi elismerés nincs.
Turisztikai Díjátadó Gála
 
 
Nagyon büszke vagyok rá, de el kell ismernem, hogy ez egy PROKO csapatmunka eredménye. A munkatársaim, a PROKO dolgozók, idegenvezetők, családom nélkül ezt nem értem volna el.
 
Befejezésül még egy érdekesség. Munkatársaim segítségével új dizájnt kap a blogom. Új címe is lesz, az eddigi Rejtő Jenőre utaló: "Az igazgató közbeszól néhány ember őszinte sajnálatára" cím megváltoztatásra kerül. Hogy mi lesz, arra még ötletelünk, de 1-2 héten belül elkészül az új oldal. Remélem azon is fogják követni beszámolóimat.
 
 
 
 
 

 

Vissza