Idegenvezetői megbeszélés

2010.10.09.

Kicsit elcsúsztam időben, ezért elmaradt a hétközi blogírás is. Elnézést.
Érdekes eseményről számolok be. Ma tartottunk egy idegenvezetői megbeszélést. 12 idegenvezetőnk jött el. Csupán egy meghatározó id. vez nem volt itt, E. Zs. féléves ösztöndíjon van külföldön, ezért nem tudott eljönni. Már a megjelentek száma is sokat mond. Mutatja, hogy fontosnak tartják az idegenvezetők, hogy a PROKO TRAVEL-nek dolgoznak, mi pedig fontosnak tartjuk az ő megbecsülésüket. A téma az elmúlt év értékelése és a jövő év előkészítése volt. Felmerülhet a kérdés, hogy mit készít elő egy id. vez. 8-9 hónappal a nyári utak előtt? Elemeztük az év során felmerült problémákat, hogy lehet ezeket kiküszöbölni, elkerülni. Néhány a legfontosabb témák közül:
-          Hogy tudjuk a transzfereket még jobban összehangolni?
-          Melyik szállás nem volt a szokásos jó színvonalú, melyiket cseréljük le?
-          Kell-e valamelyik napi programot módosítani, hogy még sikeresebb legyen az út?
Átbeszéltünk és egységesítettünk néhány dolgot, hogy azonos színvonalon csinálja minden idegenvezetőnk. Beszéltünk a világörökség útlevél ajándékairól, kiosztásáról, adminisztrálásáról, hogy milyen új ajándékok legyenek jövőre és még jó néhány szakmai dologról.
Jó hangulatú beszélgetésünk kb. 2,5 órát tartott. A találkozót egy közös ebéddel zártuk.
Részemről összegezve a találkozót azt állapítottam meg; minden idegenvezetőnk örül, hogy cégünknél dolgozik és látszott minden hozzászólón, hogy maximálisan jól akarja végezni ezt a munkát. Kicsit magáénak is érzik a céget és ez nagyon jó.
Már szeretném előre jelezni, hogy jövő hétfőn indulok egy távol-keleti szakmai útra. Felsorolok néhány állomást: Singapore, Tajvan, Peking, Hong-Kong, Vietnám, Laosz, Kambodzsa. Viszek laptopot és terveim szerint 1-2 naponta beszámolok az útról. Remélem sok érdekességről, különlegességről tudok majd mesélni Önöknek.

Vissza