Nyitólap  /  Blog  /  Itthon történt  /  Kész

Kész

2011.01.15.

Terveink szerint tegnap, pénteken du. befejeztük a katalógus grafikai munkáit. Szerintem nem néz ki rosszul, de nem az én feladatom ezt eldönteni, hanem majd az utasoké, köztük természetesen az Önöké. Tudják hogy van ez a szülőnek a saját gyereke mindig szép...
A további mozzanat úgy néz ki, hogy a nyomda - Veszprémi Nyomda - adott egy tárhelyet, ahova elküldtük - szaknyelven szólva "feltöltöttük" az anyagot. Ők ebből csinálnak nyomtatási lemezt és hétfőn reggel kezdik a nyomtatást. Itt a grafikai stúdióban csináltak színes nyomtatóval egy minta példányt már tegnap. Ezen ellenőriztük le, hogy nyomtatásban van-e valami elcsúszás, feltűnő hiba.Szóval nekem már van egy példányom a 2011-es prospektusból. Ezt viszem magammal Veszprémbe, hogy a nyomtatás során a gépmestereknek legyen egy viszonyítási alapjuk a színek keverésénél. Ezt elméletileg számítógép csinálja automatikusan, de kézzel lehet rajta kicsit változtatni, korrigálni. Idén egy új modern gépen lesz a nyomás. Képzeljék el akkora a  nyomtatási felület, hogy egyszerre 32 oldalt nyom ki. Magyarul a 72 oldal 3 nyomtatási fázis alatt kerül kinyomtatásra. Az egésszel az 50.000 példánnyal végeznek már hétfőn.
Én is ott leszek a nyomásnál, nehogy valami prücök legyen. Minden évben ott szoktam lenni.
Felmerülhet a kérdés miért Veszprémben nyomtatom? Ár és minőség arány ott a legjobb. Egy katalógus kb. 81 Ft-ba jön ki. Ebbe természetesen a mi  (PROKO-s dolgozók) munkaóráink nincsenek benne, csak amit a külsősöknek fizetünk.
A vágás és összetűzés után leszállítattjuk jövő hét második felében Szegedre, majd kezdjük beborítékolni, azoknak is akik lakcímre kértek füzetet.
Beszámolok majd a nyomtatásról is. Még én sem láttam működésben ezt az új gépet.

Vissza