Kezdődik a szezon

2015.04.10.

Holnap beindul. Nem a motor, bár az is (remélem- mármint a busz motorja), hanem a szezon. Holnap indul az első olyan utunk, mely a 2015-ös nyári katalógusunkban is benne van. Benne volt már a 2014-15 tél-tavasz kiadványunkban is, de betettük a nyári PROKO katalógusba is a Tulipánvirágzáskor Hollandiába utunkat.
Tegnapelőtt hazaérkezett a Vietnam - Laosz - Kambodzsa körutazásunk. Tegnap elszámolt és beszámolt az idegenvezető. Elolvastam a véleménynyilvánító lapokat és nagyon pozitív volt a visszhangja az útnak. Szerencséje is volt a csoportnak, mert minimális esővel megúszták a teljes utat. Annyi problémájuk volt, hogy az utolsó 2 napon kb. 40 C volt az Angkor Wat-nál. Mondtam is az idegenvezetőnknek, hogy egy pár fokot elfogadtunk volna ebből a múlt héten és mindenki boldog lett volna :). 
Ma már kaptam két telefont, melyben megköszönték az utat és ecsetelték, hogy milyen jók voltak a szállások és az idegenvezető. Összegezve: eredményes és sikeres volt az út. Ez közel a 10. utunk ebbe a régióba, úgyhogy jól összeállt a program időbeosztása, szállásokból lecseréltük azokat, amelyek gyengébbek voltak, szóval ez most már kompletten úgy jó ahogy van.
Én is utazok a közeljövőben. Május 1-én két hollandiai utunk is indul és abból az egyiken én leszek az idegenvezető. Minden évben szoktam 2-3 utat kísérni idegenvezetőként, hogy ne essek ki a szakmából egyrészt, másrészt jó beszélgetni az utasokkal, sok jó ötletet hall az ember, mely segíti a további munkát. 
Éppen, hogy hazaérek és indulok Izlandra. Már biztos, hogy összejön a júniusi izlandi csoportunk, melyet vagy én vagy a H. Zoli kollégám visz. Mivel új partnerünk van, úgy gondoltam, hogy végignézem a szállásokat, programot, mert ilyen összegű út esetén nem szabad ott szembesülni a dolgokkal. Most még, ha valami - véleményem szerint - nem jó, akkor azon még lehet változtatni. Olyan szempontból is érdekes lesz az út, hogy akkor megyünk amikor a leghosszabbak a nappalok. (Tudják: június 21 a napforduló, és ekkor kint leszünk a csoporttal Izlandon) Én sokat jártam Norvégiába és tudom, hogy hatalmas élmény az, hogy szinte egész éjszaka világos van és fent van a Nap.
Ízelítő a látványból
 
 
 
Májusban közel 2 hétig leszek Izlandon. Erről természetesen beszámolok a blogom olvasóinak. Képekkel, érdekességekkel. (Egyébként még 4 hely van az útra, ha valaki gondolkodik rajta, akkor igyekeznie kell, mert most még biztos tudjuk tartani a repülőjegy árakat, de ha elfogy a 4 hely akkor már nem biztos, hogy ilyen áron kapunk még jegyet.)
 
Na ez is Izland (nem csúnya :) igaz?)
Még egy fontos dolog. Baloldalt a blogom mellett lehet látni néhány utunk bemutató videóját. Ha 2 x kattintanak a képre, akkor fel tudják nagyítani és ki tudják választani az Önök számára érdekes út videóját.

Vissza